Artikel top billede

Ny uro rammer kinesisk iPhone-fabrik

Flere tusinde arbejdere på en kinesisk iPhone-fabrik har angiveligt nedlagt arbejdet. Men fabriksejeren Foxconn afviser historien.

Den nye iPhone 5 fra Apple har skabt et stort pres på Foxconns kinesiske fabrikker. Ifølge organisationen China Labor Watch har mellem 3.000 og 4.000 arbejdere på fabrikken Zhengzou nedlagt arbejdet fredag i protest mod arbejdsforholdene. På et foto fra organisationen kan man se nogle arbejdere, der står foran fabrikken, men de har ikke bannere eller andet, der kunne dokumentere, at der faktisk er tale om en strejke.

Foxconn har angiveligt krævet, at arbejderne skal overholde strengere krav til produktkvaliteten, uden at de har fået den nødvendige træning. Desuden har der været konflikter mellem arbejdere og de inspektører, der har ansvaret for kvalitets-kontrollen, og der har været flere slagsmål på fabrikken.

Men den kinesiske Apple-leverandør afviser historien. En Foxconn-talsmand vil kun bekræfte, at der har været en strid mellem de hold, der arbejder med produktion og kvalitets-kontrol. Talsmanden afviser overfor Bloomberg, at der har været en strejke på fabrikken. Der har kun været nogle få arbejdere involveret i konflikten, og de har nu genoptaget arbejdet.

Det menes, at Zhengzou-fabrikken i den centrale provins Henan beskæftiger op mod 120.000 arbejdere, og den er et af de vigtigste produktionssteder for iPhone 5. Selv Apple-chef Tim Cook besøgte fabrikken under sin rundrejse i Kina i foråret.

Foxconn har mere end én million ansatte i Kina og producerer både for Apple, HP, Sony og mange andre elektronik-giganter.

Men selskabet har været under kritik for arbejdsforholdene på sine fabrikker. I slutningen af september blev fabrikken i Taiyuan ramt af et masseslagsmål, hvor omkring 2.000 arbejdere var involveret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere