Artikel top billede

Ny rival vil udfordre ARM

Imagination har købt Mips og vil nu sælge processorer til mobile enheder.

Det britiske chipfirma Imagination Technologies har købt den amerikanske processor-udvikler Mips. Handelen kan skabe en ny og alvorlig rival til det britiske firma ARM, der har udviklet den processor-arkitektur, som bliver brugt i de fleste smartphones og tablet-pc'er.

Imagination er mest kendt for sine grafik-processorer (GPU'er), som også bliver brugt i mange smartphones. Den nye iPhone 5 fra Apple indeholder således en PowerVR GPU baseret på Imaginations arkitektur og Apples egen A6-cpu, der bygger på et ARM-design.

Sonys Playstation Vita bruger også en PowerVR GPU og et ARM-baseret Cortex-design.

Men ARM forsøger også at komme ind på GPU-markedet - senest med sin Mali-arkitektur, der bruges i Samsungs nye Google Nexus 10 tablet-pc.

Nu slår Imagination så tilbage. Det britiske selskab vil fremover også levere cpu-teknologi til mobile enheder. Med købet af Mips har Imagination sikret sig den nødvendige processor-arkitektur, som også kan bruges til at køre Android - selvom der kun er få producenter, der bruger Mips til Android indtil videre.

Ifølge BBC har Imagination betalt omkring 400 millioner kroner for Mips.

"ARM har været meget stærke på cpu-området, og vi har været en niche. Men overtagelsen af Mips betyder, at vi kan blive et stærkt alternativ på cpu-markedet," siger firmaets talsmand David Harold til BBC.

Flere analytikere mener dog, at det kan blive meget svært for firmaet at slå igennem på markedet for mobile cpu'er, hvor ARM allerede står meget stærkt. Intel forsøger også at etablere sig på dette marked med nye lavenergi-processorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere