Artikel top billede

Steam til Linux har nået beta-fasen

Valve er kommet et stort skridt nærmere sin ambition om at få spilbutikken Steam over på Linux. Nu er den første betaversion af klienten klar.

Den første betaversion af Linux-klienten til spilplatformen Steam er nu sendt ud til testbrugerne. Det fortæller Valve Software i en meddelelse. Indtil nu har der kun været få spil til Linux, men det bliver anderledes nu. Steam er den største spilbutik på nettet, og Valve satser stort på Linux.

Tidligere i år kunne softwarefirmaet fortælle, at både Steam og spillet Left 4 Dead 2 bliver porteret til Ubuntu Linux. Målet er, at softwaren skal køre lige så godt under Linux som under Windows.

Indtil nu har det været nødvendigt at køre Wine eller Crossover for at anvende Steam og spillene på Linux, men det fungerer ikke fejlfrit med alle spil og går ud over ydelsen.

Det er Windows 8, der har fået Valve til at sætte turbo på sin Linux-portering. Valve-chef Gabe Newell har tidligere betegnet Windows 8 som "en katastrofe". Han er især kritisk overfor den nye Windows Store, som er en direkte konkurrent til Steam. Her er udvalget af software dog indtil videre meget begrænset.

Den nye betaudgave af Steam for Linux klienten kan bruges sammen med det gratis Team Fortress 2, der også kører under Linux, og der er omkring 25 forskellige Steam-titler som nu kan bruges med Ubuntu. Det gælder blandt andet World of Goo og Serious Sam 3.

Steam for Linux understøtter også Big Picture, hvor Steam kan bruges med et fjernsyn og den passende controller. Den nuværende version af klienten kræver Ubuntu 12.04. Valve fortæller, at man har modtaget mere end 60.000 ansøgninger fra personer, der vil deltage i betatesten.

Linux-folk elsker spil

Valve har tidligere lovet, at man vil arbejde for, at det bliver så let som muligt at køre de 2.500 spil i Steam-butikken under open source-platformen.

Electronic Arts har allerede udgivet to gratis spil, som kan hentes i Ubuntu Software Center - Command & Conquer Tiberium Alliances og Lord of Ultima - og spil-platformen Desura har også en klient til Linux.

Der er også flere ældre Linux-porteringer af Windows-spil fra Loki Games og Linux Game Publishing, men det sidste kom helt tilbage i 2009.

De forskellige Humble Bundles - pakker med populære spil fra uafhængige udviklere, hvor man selv kan bestemme prisen - har dog solgt rigtig godt til Linux.

Det sidste Humble Bundle blev solgt 600.000 gange, og der kom 5,1 mio. dollar i kassen. Linux-brugere stod for 9,4 pct. af alle downloads, men 16 pct. af pengene kom fra Linux-folket.

Sælger også kontor-software

I september blev online-butikken Steam udvidet med muligheden for at købe kontor-programmer og anden software, som ikke er relateret til spil. Indtil videre er udvalget dog meget lille.

Valve har samtidig startet det såkaldte Project Greenlight, som især henvender sig til mindre og uafhængige udviklere. De kan indsende deres projekter og sætte dem til afstemning. Der har tidligere været klager over, at det er for svært for uafhængige udviklere at få deres projekter med i Steam-butikken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.