Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Vred Taastrup-forhandler: Lexmark favoriserer Atea

Forhandler raser: Atea får alt for lave priser fra Lexmark, mener han. Andre forhandlere bliver tværet ud, når Atea kan sælge til under halv pris, lyder hans kritik.

Lexmark er ikke længere i kridthuset hos Taastrup-forhandleren Printwise. Årsagen er, at indehaver Carsten Andersen føler sig snydt af printerproducenten.

"Vi er Lexmark-partnere og prøver bygge et sundt forhold op til dem. Nu har jeg så meddelt Lexmark, at vi ikke agter at sælge deres printere længere," siger Carsten Andersen.

Carsten Andersen undrer sig over, at Atea kan give sine kunder Lexmark-printere til priser, der er lavere, end hvad Printwise selv kan købe dem for hos distributøren.

"Jeg troede simpelthen, at kunden tog gas på mig, da jeg hørte det. De blev tilbudt at købe en toner. Den giver jeg selv 2324 kroner for. I deres tilbud (fra Atea, red.) skulle de give 995. Det er 57 procent under forhandlerpris. Så er det altså svært at konkurrere for en forhandler, og det er uden tvivl Lexmark, der betaler gildet," forklarer Printwise-indehaveren.

Ikke Ateas skyld

Carsten Andersen ser ikke noget problem i, at en kunde får en rigtig god pris ved meget store ordrer, men i dette tilfælde er der ifølge Printwise-indehaveren langt fra tale om nogen stor ordre.

Derfor har han svært ved at se, hvorfor Atea skulle have interesse i at nurse den pågældende kunde.

"Selvfølgelig kan vi alle sammen gå ud og slå en hund af vores kostpris for at få kunden, fordi det kan være interessant. Men det er jo ikke bare at slå en hund af. Jeg har regnet ud, at med det volumen, de har, køber de tre tonere om året. Det er ikke noget, der berettiger til at få en spark-røv-pris. Hvis man skal have bids (specialtilbud, red) og virkelig køre noget igennem, skal man printe nogle millioner sider om året," siger Carsten Andersen

Og Printwise-indehaveren tror ikke på, at Atea taber penge til på det meget attraktive tilbud.

"Så godt kender jeg dem. Det er ikke, fordi jeg er specielt ond i sulet på Atea. Det er egentlig mere Lexmark, jeg er sur over," tilføjer han.

Troede ikke kunderne

Carsten Andersen har tidligere haft svært ved at forstå, hvorfor kunderne på en langt større opgave har fortalt ham, at hans priser var alt for høje. 

"Det kan jeg jo se sort på hvidt nu, og så er det jo svært at vinde opgaver, når det oven i købet går ned under den bid-pris, man får på de store sager," siger han.

Printwise-indehaveren har svært ved at se, hvordan han skulle kunne konkurrere på lige vilkår med eksempelvis Atea, når Lexmark ifølge ham giver Atea så favorable vilkår.

En mulighed ville dog være, hvis Carsten Andersen købte sin hardware eller sine toner gennem en kunde, der får det billigere gennem Atea, end han får gennem sin distributør.

"Så kan de måske blive en meget god kunde hos Lexmark, men det er jo bare ikke måden at gøre det på, vel?"

CRN har forelagt Lexmark kritikken. Se deres svar her.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.