Artikel top billede

Den næste BlackBerry præsenteres i januar

Den 30. januar 2013 lanceres den nye BlackBerry 10 platform, og de første smartphones med den nye software bliver præsenteret samtidig.

Research in Motion (RIM) fortæller nu, at man holder et stort lancerings-event for BlackBerry 10 den 30. januar næste år. Samtidig med den officielle lancering af BlackBerry 10 platformen bliver de første to smartphones med softwaren præsenteret. De kan dog først købes på et senere tidspunkt.

Der er meget på spil for RIM, som både kæmper med underskud og faldende omsætning. Selskabet har tidligere vist en prototype på den nye BlackBerry med touch-skærm i stedet for det klassiske tastatur.

Et af de store problemer for platformen er det forholdsvis begrænsede antal applikationer. RIM har tidligere uddelt 17.000 eksemplarer af sin Playbook tablet-pc til udviklere, og det fik antallet af applikationer til at stige fra 5.000 til 20.000 på et kvartal. Måske vil man forsøge sig med en lignende strategi for BlackBerry 10.

Ifølge IDC har BlackBerry halveret sin andel af smartphone-markedet til 6,7 pct. på et år, og firmaet har signaleret, at man fremover vil satse på erhvervskunder.

RIM har uden held forsøgt at konkurrere med Apple og Googles Android på smartphone-markedet til private brugere. Men Blackberry-enhederne er stadig populære i mange virksomheder.

Tendensen er dog, at mange medarbejdere tager deres egne mobile enheder med på arbejde - et fænomen, der også betegnes som BYOD (Bring Your Own Device). Her er det typisk iPhone- og Android-enheder, der dominerer.

I lang tid ignorerede RIM trenden mod touch-telefoner og satsede i stedet på sine klassiske modeller med lille skærm og komplet tastatur.

BlackBerry 10 bygger på operativsystemet QNX, som blandt andet bruges til at styre industrianlæg, atomkraftværker og militærteknologi. Det skulle også garantere, at den nye platform kører stabilt og sikkert.

RIM har allerede afsløret en række nye funktioner som BlackBerry Flow og Hub, der samler alle beskeder, feeds og begivenheder i én fælles central på telefonen, og Balance, der sørger for at adskille personlige og arbejdsrelaterede data.

Her kan man skifte frem og tilbage mellem den private profil og arbejdsmodus, hvor sidstnævnte er beskyttet med kryptering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere