Artikel top billede

Nu dropper Taastrup-forhandler Lexmark: Så meget højere er mine indkøbspriser

Ingen ide at være Premium Partner hos Lexmark, når det er så meget billigere at købe gennem Atea.

Forhandleren Printwise føler, at Lexmarks favoriserer Atea. Derfor har forhandleren opsagt sit samarbejde med printer-producenten.

Carsten Andersen, der er indehaver af Printwise, er sur over, at Atea kan sælge langt billigere, end han kan købe ind hos sin distributør.

Det er et konkret tilbud på to printere, der har fået Carsten Andersen op i det røde felt.

Ateas slutpris til den pågældende kunde lyder på 22.557 kroner.

Det er hele 13.527 kroner billigere, end hvad Carsten Andersen og Printwise skal betale for at få varen hjem fra sin distributør Also Actebis. Her lyder prisen nemlig på 36.084 kroner.

Umuligt at slå Atea på prisen

Selv hvis Carsten Andersen køber stort ind, kan han ikke få det billigere, end Atea kan sælge det til. 

"Det er altså meget billigere for mig at indkøbe printere og toner via et ligegyldigt selskab end at være Premium Partner hos Lexmark," lyder det fra en rasende Carsten Andersen.

Ifølge Printwise-indehaveren har han bare i sidste uge tabt salgsindtægter for mere end 400.000 kroner til eksisterende kunder, som nu er gået over til Atea.

Derfor har han nu opsagt samarbejdet med Lexmark, og han er sikker på, at han langt fra er den eneste forhandler, der er vred på Lexmark over, at Atea tilsyneladende har slutpriser, der ligger langt under indkøbsprisen.

"De (andre forhandlere, red.) vil med statsgaranti tabe ethvert tilbud, de afgiver, hvor kunden vil grine af den latterligt høje pris, selvom de kun tjener to procent," siger Carsten Andersen.

Lexmark: Lige vilkår for alle
Lexmarks kanalchef Lars Flamand afviser, at Atea bliver favoriseret frem for andre.

"Vi har kun én vejledende pris, og vi har kun én forhandlerpris. Det vil jeg gerne slå fast endnu engang," siger Lars Flamand, der nu vil tage en snak med Carsten Andersen for at få løst konflikten.

Lexmark: Kan være en misforståelse

Ifølge Lars Flamand kan der være flere årsager til, at Atea kan underbyde Printwise med næsten 40 procent.

"Det kan være, at vi har givet et end-user-specifikt BID, hvor vi har sagt, at den kunde vil vi gerne investere i, og så har vi givet et BID til kunden, som er kunde-specifikt, og det kunne Printwise jo også godt have fået," forklarer Lars Flamand.

En anden mulighed er ifølge Lexmarks kanalchef, at Atea selv har været inde at investere, fordi de virkelig gerne ville have den kunde. 

Det kan også være, at det hele beror på en misforståelse, hvor der er tale om to forskellige produkter eller services, forklarer Lars Flamand. I Carsten Andersens tilfælde er der dog tale om det præcis samme tilbud, som Atea kan gøre langt billigere.

Og det godt kan virke lidt underligt, medgiver Lars Flamand, der nu vil undersøge sagen. 

"Jeg er ked af, at vi er havnet i en situation, hvor vi har en forhandler, der ikke føler, at vi vil ham. Det er ikke den måde, vi gerne vil vores forretning på. Vi har både brug for og lyst til at samarbejde med de forhandlere, som er derude. Vi har ikke nogen interesse i at gå ud og gøre en forhandler sur og give Atea nogle bedre priser," siger Lars Flamand.

Ærgerligt med konkflikt

Alligevel vil han godt garantere for, at Lexmark ikke har favoriseret Atea i den pågældende sag, og samtidig påpeger kanalchefen, at han ikke vil tørre sagen af på Atea.

"Hvis Atea har valgt at gå ind og underbyde en anden forhandler, er det jo op til Atea," siger han.

Lars Flamand er dog meget ærgerlig over, at Printwise-indehaver Carsten Andersen føler sig snydt og nu vil stoppe samarbejdet. 

Han er dog overbevist om, at forhandlere sagtens kan gå ind og underbyde hinanden, hvis en kunde er vigtig for dem, men det er dog op til forhandlerne selv.

"Vi vil selvfølgelig helst have, at vores forhandlere tjener penge på de produkter, de sælger fra os. Men vi går ikke ind og dikterer priser," forklarer Lars Flamand, der dog godt kan se det problematiske i, at Printwise kan købe billigere ind hos en af Ateas kunder, end hvis forhandleren henvender sig hos distributøren.

"Det er jo ikke fremmende for noget som helst, hvis en forhandler skal købe tingene billigere af en slutbruger end vi sælger det til vores forhandlere/distributører," siger Lars Flamand.

Samtidig slår han endnu engang fast, at der ikke er nogen, der bliver favoriseret frem for andre.

"Jeg ønsker ikke nogen konflikt med nogen forhandlere. Jeg ønsker ikke at være uhæderlig. Jeg ønsker at drive en forretning, hvor forhandlerne kan stole på vi siger og gør, og vi kan udvikle deres forretning også," lyder det fra Lexmarks kanalchef.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.