Artikel top billede

Atea afviser favorisering fra Lexmark

Vi bevæger os inden for de rammer, vi nu engang har i samarbejde med producenterne, lyder det fra Atea.

Atea kan sælge billigere til slutkunderne, end de andre forhandlere kan købe ind hos distributørerne. Sådan lød det, da Printwise-indehaveren, Carsten Andersen, rettede en skarp kritik af printerproducenten Lexmark i starten af ugen.

Hos Atea har man dog intet kendskab til, at den store forhandler skulle få bedre priser fra Lexmark end de andre forhandlere. Noget som Lexmark også har afvist.

"Jeg ville da ønske, at det var sådan, men jeg ved det reelt set ikke. Det går jeg ud fra, at Lexmark styrer med hård hånd," siger Martin Trolle, der er direktør for forretningsudvikling i Atea.

Han tvivler dog på, at Lexmark bevidst forskelsbehandler forhandlerne.

"Jeg går ud fra, at Lexmark ligesom alle andre af de store producenter har regler, der gør, at de ikke kan behandle forhandlere forskelligt," siger han og tilføjer samtidig, at han da kun glad, hvis Atea kan være konkurrencedygtige på prisen.

Tab er største bekymring

Det tilbud, som Carsten Andersen fra Printwise har fremhævet, har Martin Trolle ikke selv set, men ifølge Atea-direktøren kan det gode tilbud bunde i, at en sælger fra Atea har besluttet sig for at gå ud med en aggressiv pris, fordi han måske kan pakke løsningen ind i nogle flere salg til den pågældende kunde.

Han afviser heller ikke, at Atea har haft mulighed for at købe noget billigt ind til varelageret på et tidligere tidspunkt. Dog er han sikker på, at der ligger noget bag det gode tilbud, som er så godt, at det altså bedre kan betale sig for konkurrenterne at købe hos Atea frem for hos distributørerne.

"Jeg ved ikke, hvilken prissætning vi har i forhold til den anden forhandler, og jeg har desværre ikke kendskab til, hvordan de prissætter deres produkter, men en ting er sikkert. Vi ønsker ikke at tabe penge på vores forretning, og selvfølgelig ønsker vi da at købe så billigt ind som muligt," siger han og understreger, at er der tale om en fejl i prislisten, så må Atea selv æde tabet.

"Det er nok min største bekymring lige nu, og i så fald er det ærgerligt, at vi har sendt et tilbud til en kunde, som vi så taber penge på. Men så må vi håbe, at vi kan tjene det på noget andet godt," siger Martin Trolle.

Ifølge Atea-direktøren er der dog ikke noget urimeligt i, at en forhandler, der køber meget mere end en anden forhandler, får bedre tilbud ved stordrift. 

"Vi hjælper jo den pågældende producent til i højere grad at skabe en rentabel forretning," siger Martin Trolle.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.