Artikel top billede

Microsoft udvikler billig tv-boks

Microsoft udvikler angiveligt en set-top boks baseret på Xbox, der skal bruges til små spil og streaming-tjenester.

Ifølge The Verge kommer Microsoft snart med en billigere version af Xbox konsollen, som har begrænsede funktioner i forhold til den normale Xbox. Flere kilder bekræfter over nyhedstjenesten, at den næste generation af Xbox kommer i to meget forskellige versioner; en billig set-top model og en fuld konsol.

Den nye set-top boks kører med en reduceret version af Windows 8 og understøtter det, der beskrives som "casual games". Her er der sandsynligvis tale om browserspil og lignende, der ikke stiller de store krav til processor og lagerplads. Desuden vil boksen give adgang til forskellige streaming-tjenester.

The Verge skriver, at Microsoft vil bruge et chipsæt, som understøtter "always on" funktionalitet, så boksen starter uden ventetid.

Det skulle være en del af en større strategi, hvor Microsoft vil sikre, at kerne-arkitekturen til den næste Xbox-generation er så skalerbar, at den kan køre på mange forskellige enheder.

Xbox-systemet bliver også kombineret med telefoni-software, så man kan bygge en telefon med Microsofts Xbox Live-tjenester.

Det overvejes også at licensere teknologien til tv-producenter, som så kan indbygge Xbox direkte i deres fjernsyn.

Microsoft har ikke selv ønsket at bekræfte planerne, men The Verge skriver, at både den nye lavpris-model og den næste generation af konsollen skulle være klar til næste år.

Hvis informationerne er korrekte, bliver den nye billige Xbox en konkurrent til Apple TV boksen, der også giver adgang til forskellige streaming-tjenester.

Det britiske spilblad Xbox World skrev forleden, at efterfølgeren til Xbox 360 blot skal hedde "Xbox". Den meget populære bevægelsesstyring Kinect skulle være integreret i konsollen, og der skulle være en fire-kerne-processor med 8 GB hukommelse.

Xbox World mener også at vide, at den næste Xbox har et indbygget Blu-ray-drev, og Microsoft arbejder angiveligt på en meget innovativ controller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere