Artikel top billede

Microsoft udvikler billig tv-boks

Microsoft udvikler angiveligt en set-top boks baseret på Xbox, der skal bruges til små spil og streaming-tjenester.

Ifølge The Verge kommer Microsoft snart med en billigere version af Xbox konsollen, som har begrænsede funktioner i forhold til den normale Xbox. Flere kilder bekræfter over nyhedstjenesten, at den næste generation af Xbox kommer i to meget forskellige versioner; en billig set-top model og en fuld konsol.

Den nye set-top boks kører med en reduceret version af Windows 8 og understøtter det, der beskrives som "casual games". Her er der sandsynligvis tale om browserspil og lignende, der ikke stiller de store krav til processor og lagerplads. Desuden vil boksen give adgang til forskellige streaming-tjenester.

The Verge skriver, at Microsoft vil bruge et chipsæt, som understøtter "always on" funktionalitet, så boksen starter uden ventetid.

Det skulle være en del af en større strategi, hvor Microsoft vil sikre, at kerne-arkitekturen til den næste Xbox-generation er så skalerbar, at den kan køre på mange forskellige enheder.

Xbox-systemet bliver også kombineret med telefoni-software, så man kan bygge en telefon med Microsofts Xbox Live-tjenester.

Det overvejes også at licensere teknologien til tv-producenter, som så kan indbygge Xbox direkte i deres fjernsyn.

Microsoft har ikke selv ønsket at bekræfte planerne, men The Verge skriver, at både den nye lavpris-model og den næste generation af konsollen skulle være klar til næste år.

Hvis informationerne er korrekte, bliver den nye billige Xbox en konkurrent til Apple TV boksen, der også giver adgang til forskellige streaming-tjenester.

Det britiske spilblad Xbox World skrev forleden, at efterfølgeren til Xbox 360 blot skal hedde "Xbox". Den meget populære bevægelsesstyring Kinect skulle være integreret i konsollen, og der skulle være en fire-kerne-processor med 8 GB hukommelse.

Xbox World mener også at vide, at den næste Xbox har et indbygget Blu-ray-drev, og Microsoft arbejder angiveligt på en meget innovativ controller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere