Artikel top billede

Distributør efter overskud: Vi sidder solidt på vores danske niche

Vi skal arbejde for det. Men når det er komplekst at lave de rigtige løsninger, kan vi hjælpe forhandlerne, siger direktør.

Det går ganske godt for AV-distributøren DS-Display i Brøndby. Med et overskud på 1,6 millioner kroner før skat kommer nichedistributøren ud med endnu et overskud i en lang række..

Direktør Simon Kaas synes det er et godt resultat.

"Vi er supertilfredse Det har ikke været et nemt år, så vi har måttet arbejde lidt mere for det," siger han.

DS-Display angiver ikke omsætningen, men Simon Kaas er ikke bleg for at indrømme, at DS-Play haft en omsætningsnedgang.

"Vi er gået lidt tilbage. Men det er også en del af vores strategi. I stedet for at sælge produkter med lav margin går vi efter at finde produkter, hvor vi kan gøre en forskel. Vi er stadig rigtig store på AV-salg i Danmark," siger Simon Kaas.

Simon Kaas tror så meget på forretningen, at han sammen med salgsdirektøren Thomas Baggesen, er i gang med at overtager DS-Display fra den hidtidige ejer, som vi omtalte i CRN forleden.

Kaas fremhæver, at i modsætning til eksempelvis en broadlinedistributør som Tech Data, så Er DS-Display afhængig af, at kunne tilføre forhandleren viden.

Derfor mener han heller ikke, at det var den store katastrofe, at DS-Display mistede et agentur på at sælge Panasonics produkter til Tech Data forrige år.

"Det var en lavmarginal vare som nu er væk. Vores kerneforretning er AV-udstyr. Det holder vi fokus på, og så har vi skåret det væk, som vi ikke er verdensmestre til," siger han.

Han uddyber, hvad han ser som DS-Displays rolle.

"Vi har brugt rigtig meget tid på at blive dygtige.  Vores primære forhandlere ved ikke så meget om det her. Det er vores forretningsmulighed. Vi tilfører værdi til forhandlerne og deres slutkunder. Det er her vores nicheforretning ligger. Tech Data og de andre broadlinere har ikke den viden vi har," siger han.

Vi ved mere end forhandlerne

Det produktområde, som DS-Display satser mest på er videokonferencer. Her har de nu over 1.000 varenumre.

"Det er et meget komplekst og svært område. Der findes et hav af muligheder. Hvis man ikke er klædt på og forstår slutkunden så kan man ikke give dem de rigtige tilbud," siger Simon Kaas.

Derfor mener han, at DS-Display og forhandlerne klæder hinanden. DS-Display har den store specialviden, hvor de kan hjælpe forhandlerne overfor deres kunder.

"De har så til gengæld rigtig gode relationer til deres kunder," konstaterer Simon Kaas.

Han fortæller at DS-Display har investeret meget i videokonferencer, som han regner med vil blive et stort marked de kommende år Samtidig er han dog opmærksom på, at som nichedistributør skal DS-Display og være opmærksom på, hvad der næste ben skal være.

"Vi har ikke noget i skuffen lige nu. Men vi kigger altid efter nye forretningsområder. Men lige nu kæmper vi hver eneste dag. Det er ikke nogen hemmelighed, at markedet ikke er nemt, men vi holder næsen i sporet. Og skulle der komme muligheder har vi lysten og energien," slår Simon Kaas fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere