Artikel top billede

Distributør efter overskud: Vi sidder solidt på vores danske niche

Vi skal arbejde for det. Men når det er komplekst at lave de rigtige løsninger, kan vi hjælpe forhandlerne, siger direktør.

Det går ganske godt for AV-distributøren DS-Display i Brøndby. Med et overskud på 1,6 millioner kroner før skat kommer nichedistributøren ud med endnu et overskud i en lang række..

Direktør Simon Kaas synes det er et godt resultat.

"Vi er supertilfredse Det har ikke været et nemt år, så vi har måttet arbejde lidt mere for det," siger han.

DS-Display angiver ikke omsætningen, men Simon Kaas er ikke bleg for at indrømme, at DS-Play haft en omsætningsnedgang.

"Vi er gået lidt tilbage. Men det er også en del af vores strategi. I stedet for at sælge produkter med lav margin går vi efter at finde produkter, hvor vi kan gøre en forskel. Vi er stadig rigtig store på AV-salg i Danmark," siger Simon Kaas.

Simon Kaas tror så meget på forretningen, at han sammen med salgsdirektøren Thomas Baggesen, er i gang med at overtager DS-Display fra den hidtidige ejer, som vi omtalte i CRN forleden.

Kaas fremhæver, at i modsætning til eksempelvis en broadlinedistributør som Tech Data, så Er DS-Display afhængig af, at kunne tilføre forhandleren viden.

Derfor mener han heller ikke, at det var den store katastrofe, at DS-Display mistede et agentur på at sælge Panasonics produkter til Tech Data forrige år.

"Det var en lavmarginal vare som nu er væk. Vores kerneforretning er AV-udstyr. Det holder vi fokus på, og så har vi skåret det væk, som vi ikke er verdensmestre til," siger han.

Han uddyber, hvad han ser som DS-Displays rolle.

"Vi har brugt rigtig meget tid på at blive dygtige.  Vores primære forhandlere ved ikke så meget om det her. Det er vores forretningsmulighed. Vi tilfører værdi til forhandlerne og deres slutkunder. Det er her vores nicheforretning ligger. Tech Data og de andre broadlinere har ikke den viden vi har," siger han.

Vi ved mere end forhandlerne

Det produktområde, som DS-Display satser mest på er videokonferencer. Her har de nu over 1.000 varenumre.

"Det er et meget komplekst og svært område. Der findes et hav af muligheder. Hvis man ikke er klædt på og forstår slutkunden så kan man ikke give dem de rigtige tilbud," siger Simon Kaas.

Derfor mener han, at DS-Display og forhandlerne klæder hinanden. DS-Display har den store specialviden, hvor de kan hjælpe forhandlerne overfor deres kunder.

"De har så til gengæld rigtig gode relationer til deres kunder," konstaterer Simon Kaas.

Han fortæller at DS-Display har investeret meget i videokonferencer, som han regner med vil blive et stort marked de kommende år Samtidig er han dog opmærksom på, at som nichedistributør skal DS-Display og være opmærksom på, hvad der næste ben skal være.

"Vi har ikke noget i skuffen lige nu. Men vi kigger altid efter nye forretningsområder. Men lige nu kæmper vi hver eneste dag. Det er ikke nogen hemmelighed, at markedet ikke er nemt, men vi holder næsen i sporet. Og skulle der komme muligheder har vi lysten og energien," slår Simon Kaas fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.