Artikel top billede

Apple overtager 'Lynet' fra Harley-Davidson

En varemærke-konflikt mellem iPhone og de berømte motorcykler bliver nu undgået.

Det ser ud til, at Apple igen har været nødt til at betale for at undgå en potentiel juridisk konflikt, der kunne ramme selskabets produkter. Denne gang handler det om det nye Lightning-stik, der findes i iPhone 5, den femte generation af iPod Touch, den fjerde generation af iPad og den nye iPad Mini. Apple har erstattet det gamle 30-pin stik med det nye slankere Lightning-stik, som kun har otte kontakter.

Nu fortæller Patently Apple, at der er sket en delvis overdragelse af det europæiske "Lightning" varemærke fra motorcykel-producenten Harley-Davidson til Apple. Den officelle overdragelse af rettighederne er sket den 24. november. Men det vides ikke, hvor meget Apple har betalt for varemærket.

Patently Apple har fået fat i dokumenterne, der bekræfter, at Apple har overtaget rettighederne til varemærket, og her fremgår det bl.a., at beskyttelsen gælder for fjernsyn, briller og spil.

I USA har et firma kaldet Lightning Car Company ansøgt om varemærket, men ansøgningen er ikke godkendt endnu.

Det nye Lightning-stik har generelt fået en blandet modtagelse. Der er tale om en helt ny standard, og dermed er Apple igen gået sine egne veje. Det betyder også, at de nye produkter ikke kan bruges sammen med dock-stationer og andet udstyr med det gamle stik uden en passende adapter.

Desuden er der indbygget en autentificerings-chip, så man kun kan bruge stikket med udstyr, der er godkendt af Apple.

Det nye stik er lanceret på en tidspunkt, hvor stort set alle producenter af mobiltelefoner støtter micro-USB som fælles standard til opladning. Apple sælger dog en adapter, der konverterer mellem Lightning og micro-USB.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere