Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nu er video-deling tilladt i Iran igen

Iran har lanceret sin egen tjeneste til video-deling som alternativ til YouTube, der har været forbudt i landet i flere år.

Iranerne kan nu igen dele videoer på nettet. 

Iran har lanceret tjenesten Mehr, der ligesom YouTube giver brugerne mulighed for at dele videoer med andre brugere.

Derudover kan brugerne også se videoer, der er produceret af den statslige tv-station, IRIB.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP er formålet med Mehr angiveligt at fremme iransk kultur.

Googles populære tjeneste YouTube har sammen med andre sociale tjenester som Facebook og Twitter været forbudt i Iran siden det omstridte valg i midten af 2009, da præsident Mahmoud Ahmadinejad genvandt magten.

Skærpet kontrol

Ifølge det iranske præstestyre er de populære sociale netværkssider blandt andet med til at undergrave det islamiske regime i landet.

På det seneste har Iran skærpet sin kontrol med, hvad indbyggerne foretager sig på nettet.

Det har afledt kritik fra USA, der beskylder Iran for at forsøge at opføre et "elektronisk jerntæppe" for at afskære landets borgere fra adgang til informationer fra resten af verden, efter at det iranske regime har offentliggjort planer om at udrulle et nationalt intranet, der er fri for uislamisk indhold.

Ifølge de iranske myndigheder vil dette tiltag ikke afskære adgangen til internettet for landets borgere. Det er udelukkende for at forhindre import af vestlige værdier.

Tiltaget har dog ikke ligefrem vakt begejstring i hele den iranske befolkning, hvor mellem 20 og 30 procent af landets 37,5 millioner internetbrugere ifølge AFP omgår censuren ved hjælp af VPN-løsninger, der er ulovlige i Iran.

Læs også:

Iran vil skabe sit eget internet

Iran forsøger at få fuld kontrol over nettet

Iran vil kappe forbindelsen til resten af nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.