Artikel top billede

Nu kommer Samsung med sit Android-kamera

En ny generation af kompakte kameraer med Android udvisker grænserne mellem telefoner og fotoapparater.

Tidligere i år kom Nikon med sit første Android-kompaktkamera, som vi har prøvekørt her på ComON, og nu er det Samsung, der har lanceret sin første Galaxy-kameramodel med Android. Det er en slags hybrid mellem en telefon og et kamera.

De kompakte fotoapparater er efterhånden ved at forsvinde til fordel for smartphones. En undersøgelse viste sidste år, at hver fjerde billede allerede bliver taget med en telefon.

Der er fortsat salg i de store, dyre kameraer, men de små billige kameraer forsvinder ind i smartphonen ligesom musikafspilleren og navigations-enheden.

Samtidig viser undersøgelsen, at der tages flere billeder end nogensinde før. Kameraet ligger jo typisk derhjemme, men mobilen er altid i lommen. Derfor tager vi billeder i situationer, hvor vi tidligere ikke lige havde et kamera ved hånden.

Nu forsøger Nikon og Samsung at puste nyt liv i de kompakte kameraer med deres Android-modeller.

Smartphones har typisk den fordel, at det er nemt at dele billeder fra sociale netværk som Facebook og Twitter, og man kan redigere sine billeder og bruge filtre allerede på telefonen.

Spil Angry Birds på dit kamera

Det er de samme muligheder, som findes i de nye Android-kameraer. I det nye Samsung Galaxy Camera kan man installere alle apps fra Google Play Store. Det er både muligt at videochatte på Skype og tage en runde Angry Birds. Kameraet kan ikke telefonere over mobilnettet, men det kan kommunikere over en dataforbindelse (3G).

Samsung har installeret Android 4.1.1 (Jelly Bean) og sin egen Touchwiz-brugerflade, som kendes fra producentens smartphones. Det tager omkring 30 sekunder, når kameraet startes, inden det er klar til at tage et billede, og det er en af de store ulemper i forhold til et traditionelt kamera. Det tager også længere tid at tage billedet, når man trykker på udløseren.

Til gengæld kan man behandle billederne allerede i kameraet med Samsungs egne apps "Foto-Assistent" og "Paper Artist". Her er det blandt andet muligt at ændre lysstyrke og kontrast og beskære billederne.

Det er også nemt at uploade sine billeder trådløst enten over en mobil dataforbindelse eller et trådløst netværk uden at skulle overføre billederne til computeren først.

En dyr fornøjelse

Kameraet har omtrent den samme (begrænsede) batteri-levetid som en smartphone, og der er ikke noget eksternt ladeapparat til batteriet, som altså skal lades op direkte i kameraet. Det betyder også, at man hurtigt kan få brug for et ekstra batteri, hvis man tager kameraet med på ferie.

Ifølge de første tests er billedkvaliteten i 16-megapixel kameraet omtrent på niveau med de bedste smartphones. Det store spørgsmål er så, om man har brug for en ekstra enhed i lommen. Et produkt, der koster det samme som en smartphone - lidt over 4.000 kroner.

Den hurtige trådløse overførsel af billeder kan også klares med et EyeFi X2 kort, som er et almindeligt SD-kort med indbygget Wi-Fi. Det skal blot installeres i et almindeligt kompaktkamera og kan så sende billeder trådløst til din smartphone.

Det første kamera med Android fra Nikon, Coolpix S800C, koster 3.295 kr. i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere