Artikel top billede

Nu kommer Samsung med sit Android-kamera

En ny generation af kompakte kameraer med Android udvisker grænserne mellem telefoner og fotoapparater.

Tidligere i år kom Nikon med sit første Android-kompaktkamera, som vi har prøvekørt her på ComON, og nu er det Samsung, der har lanceret sin første Galaxy-kameramodel med Android. Det er en slags hybrid mellem en telefon og et kamera.

De kompakte fotoapparater er efterhånden ved at forsvinde til fordel for smartphones. En undersøgelse viste sidste år, at hver fjerde billede allerede bliver taget med en telefon.

Der er fortsat salg i de store, dyre kameraer, men de små billige kameraer forsvinder ind i smartphonen ligesom musikafspilleren og navigations-enheden.

Samtidig viser undersøgelsen, at der tages flere billeder end nogensinde før. Kameraet ligger jo typisk derhjemme, men mobilen er altid i lommen. Derfor tager vi billeder i situationer, hvor vi tidligere ikke lige havde et kamera ved hånden.

Nu forsøger Nikon og Samsung at puste nyt liv i de kompakte kameraer med deres Android-modeller.

Smartphones har typisk den fordel, at det er nemt at dele billeder fra sociale netværk som Facebook og Twitter, og man kan redigere sine billeder og bruge filtre allerede på telefonen.

Spil Angry Birds på dit kamera

Det er de samme muligheder, som findes i de nye Android-kameraer. I det nye Samsung Galaxy Camera kan man installere alle apps fra Google Play Store. Det er både muligt at videochatte på Skype og tage en runde Angry Birds. Kameraet kan ikke telefonere over mobilnettet, men det kan kommunikere over en dataforbindelse (3G).

Samsung har installeret Android 4.1.1 (Jelly Bean) og sin egen Touchwiz-brugerflade, som kendes fra producentens smartphones. Det tager omkring 30 sekunder, når kameraet startes, inden det er klar til at tage et billede, og det er en af de store ulemper i forhold til et traditionelt kamera. Det tager også længere tid at tage billedet, når man trykker på udløseren.

Til gengæld kan man behandle billederne allerede i kameraet med Samsungs egne apps "Foto-Assistent" og "Paper Artist". Her er det blandt andet muligt at ændre lysstyrke og kontrast og beskære billederne.

Det er også nemt at uploade sine billeder trådløst enten over en mobil dataforbindelse eller et trådløst netværk uden at skulle overføre billederne til computeren først.

En dyr fornøjelse

Kameraet har omtrent den samme (begrænsede) batteri-levetid som en smartphone, og der er ikke noget eksternt ladeapparat til batteriet, som altså skal lades op direkte i kameraet. Det betyder også, at man hurtigt kan få brug for et ekstra batteri, hvis man tager kameraet med på ferie.

Ifølge de første tests er billedkvaliteten i 16-megapixel kameraet omtrent på niveau med de bedste smartphones. Det store spørgsmål er så, om man har brug for en ekstra enhed i lommen. Et produkt, der koster det samme som en smartphone - lidt over 4.000 kroner.

Den hurtige trådløse overførsel af billeder kan også klares med et EyeFi X2 kort, som er et almindeligt SD-kort med indbygget Wi-Fi. Det skal blot installeres i et almindeligt kompaktkamera og kan så sende billeder trådløst til din smartphone.

Det første kamera med Android fra Nikon, Coolpix S800C, koster 3.295 kr. i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.