Artikel top billede

Ny mobil super-chip fra Samsung

Samsung har præsenteret en ny tablet-processor med otte kerner. Den bruger et særligt trick til at spare strøm.

Både Nvidia, Intel, Qualcomm og senest Samsung har præsenteret nye mobil-processorer på CES i Las Vegas. Samsung har udviklet en ny otte-kerne-processor, Exynos 5 Octa, der skal bruges i smartphones og tablet-pc'er. Den nye ARM-processor er en videreudvikling af Exynos 5 Dual, der bruges i Nexus 10.

Processoren indeholder fire A15- og fire A7-kerner, som bruger ARM's big.LITTLE-teknik. Det betyder, at processoren kan skifte mellem de store A15-kerner og de små A7-kerner. Det skal reducere energiforbruget betydeligt.

Konceptet blev introduceret i 2011 og kombinerer den høje ydelse i Cortex A15 MPCore med det lave energiforbrug i A7. Ideen er, at den kraftige processor først bliver aktiveret i det øjeblik, der er brug for det. Ellers kører man på den langsommere processor.

ARM hævder, at big.LITTLE gør det muligt for enhederne "at vælge den rigtige processor til den rigtige opgave baseret på kravene til ydelsen".

Softwaren som kører på den mobile enhed mærker ikke noget - enheden sørger automatisk for at skifte processor baseret på belastningen.

Processorerne ser identiske ud set fra applikationernes perspektiv. Den lille lav-energi processor - i dette tilfælde Cortex A7 - kører operativsystemet og applikationer til basale opgaver som sociale medier og lydafspilning.

Den mobile enhed skulle være i stand til at skifte processor i løbet af 20 millisekunder, hvis man kører f.eks. spil eller andre krævende programmer.

Det skulle forlænge batterilevetiden i de mobile enheder, selvom det stadig er skærmen og ikke processoren, som dræner batteriet mest.

Samsung fortæller, at Exynos 5 Octa bruger 70 procent mindre energi end forgængeren Exynos 5 Dual, der også anvendes i selskabets nye Chromebook, men ydelsen skulle være meget højere.

Exynos 5 Octa er rettet mod notebooks og smartphones i high-end-klassen. Samsung demonstrerede den nye processor med en tablet-prototype, der kørte spillet "Need for Speed: Most Wanted".

Men Samsung afslørede ikke, hvornår de første produkter med Octa er klar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.