Artikel top billede

Verdens værste bank-hacker anholdt i Thailand

Det thailandske politi har anholdt en hacker-rigmand, der levede et liv i luksus, mens han blev jagtet af FBI.

En af verdens mest eftersøgte cyberkriminelle er nu anholdt i Thailand. Det melder den lokale avis Bangkok Post. Den 24-årige Hamza Bendelladj blev anholdt i Bangkok's Suvarnabhumi lufthavn forrige søndag, hvor han mellemlandede på en flyvning fra Malaysia.

Den algiersk-fødte Bendelladj har været eftersøgt af FBI i de sidste tre år, og han står nu til at blive udleveret til USA, hvor han skal anklages for netbank-indbrud.

Det menes, at han er trængt ind hos private konti hos 217 pengeinstitutter og finansielle selskaber i hele verden og har tjent en formue på sine kriminelle aktiviteter.

"Han var i stand til at tjene mellem 10 og 20 millioner dollar bare med en enkelt transaktion. Han har rejst verden rundt på første klasse og levet et liv i luksus," siger den lokale politichef til avisen.

En satellit-telefon og en bærbar computer var hans vigtigste redskaber, fortæller politiet.

En storsmilende Bendelladj blev vist frem på et pressemøde, hvor han afviste, at han er på FBI's liste over de 10 mest eftersøgte forbrydere i verden.

"Jeg er ikke i top 10, måske kun top 20 eller 50," som han sagde.

Antivirus-firmaet Kaspersky Lab skriver i sin blog Threatpost, at algerieren er en hovedmændene bag Zeus-botnettet. Det menes, at det gigantiske botnet på et tidspunkt har omfattet mere end 13 millioner inficerede computere.

Politiet slog til mod Zeus sammen med Microsoft sidste forår i det, der blev beskrevet som den mest komplekse aktion mod et botnet nogensinde.

Det anslås, at Zeus-botnettet er brugt til at stjæle op mod en halv milliard kroner - og mange af pengene er altså muligvis landet hos Bendelladj.

Han har allerede fået øgenavnet "The Happy Hacker", efter at billederne fra hans anholdelse gik verden rundt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere