Verdens værste bank-hacker anholdt i Thailand

Det thailandske politi har anholdt en hacker-rigmand, der levede et liv i luksus, mens han blev jagtet af FBI.

En af verdens mest eftersøgte cyberkriminelle er nu anholdt i Thailand. Det melder den lokale avis Bangkok Post. Den 24-årige Hamza Bendelladj blev anholdt i Bangkok's Suvarnabhumi lufthavn forrige søndag, hvor han mellemlandede på en flyvning fra Malaysia.

Den algiersk-fødte Bendelladj har været eftersøgt af FBI i de sidste tre år, og han står nu til at blive udleveret til USA, hvor han skal anklages for netbank-indbrud.

Det menes, at han er trængt ind hos private konti hos 217 pengeinstitutter og finansielle selskaber i hele verden og har tjent en formue på sine kriminelle aktiviteter.

"Han var i stand til at tjene mellem 10 og 20 millioner dollar bare med en enkelt transaktion. Han har rejst verden rundt på første klasse og levet et liv i luksus," siger den lokale politichef til avisen.

En satellit-telefon og en bærbar computer var hans vigtigste redskaber, fortæller politiet.

En storsmilende Bendelladj blev vist frem på et pressemøde, hvor han afviste, at han er på FBI's liste over de 10 mest eftersøgte forbrydere i verden.

"Jeg er ikke i top 10, måske kun top 20 eller 50," som han sagde.

Antivirus-firmaet Kaspersky Lab skriver i sin blog Threatpost, at algerieren er en hovedmændene bag Zeus-botnettet. Det menes, at det gigantiske botnet på et tidspunkt har omfattet mere end 13 millioner inficerede computere.

Politiet slog til mod Zeus sammen med Microsoft sidste forår i det, der blev beskrevet som den mest komplekse aktion mod et botnet nogensinde.

Det anslås, at Zeus-botnettet er brugt til at stjæle op mod en halv milliard kroner - og mange af pengene er altså muligvis landet hos Bendelladj.

Han har allerede fået øgenavnet "The Happy Hacker", efter at billederne fra hans anholdelse gik verden rundt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.