Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Verdens værste bank-hacker anholdt i Thailand

Det thailandske politi har anholdt en hacker-rigmand, der levede et liv i luksus, mens han blev jagtet af FBI.

En af verdens mest eftersøgte cyberkriminelle er nu anholdt i Thailand. Det melder den lokale avis Bangkok Post. Den 24-årige Hamza Bendelladj blev anholdt i Bangkok's Suvarnabhumi lufthavn forrige søndag, hvor han mellemlandede på en flyvning fra Malaysia.

Den algiersk-fødte Bendelladj har været eftersøgt af FBI i de sidste tre år, og han står nu til at blive udleveret til USA, hvor han skal anklages for netbank-indbrud.

Det menes, at han er trængt ind hos private konti hos 217 pengeinstitutter og finansielle selskaber i hele verden og har tjent en formue på sine kriminelle aktiviteter.

"Han var i stand til at tjene mellem 10 og 20 millioner dollar bare med en enkelt transaktion. Han har rejst verden rundt på første klasse og levet et liv i luksus," siger den lokale politichef til avisen.

En satellit-telefon og en bærbar computer var hans vigtigste redskaber, fortæller politiet.

En storsmilende Bendelladj blev vist frem på et pressemøde, hvor han afviste, at han er på FBI's liste over de 10 mest eftersøgte forbrydere i verden.

"Jeg er ikke i top 10, måske kun top 20 eller 50," som han sagde.

Antivirus-firmaet Kaspersky Lab skriver i sin blog Threatpost, at algerieren er en hovedmændene bag Zeus-botnettet. Det menes, at det gigantiske botnet på et tidspunkt har omfattet mere end 13 millioner inficerede computere.

Politiet slog til mod Zeus sammen med Microsoft sidste forår i det, der blev beskrevet som den mest komplekse aktion mod et botnet nogensinde.

Det anslås, at Zeus-botnettet er brugt til at stjæle op mod en halv milliard kroner - og mange af pengene er altså muligvis landet hos Bendelladj.

Han har allerede fået øgenavnet "The Happy Hacker", efter at billederne fra hans anholdelse gik verden rundt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital