Artikel top billede

Ny selskabsform - Start virksomhed for én krone

Regeringen vil gøre det nemmere at være iværksætter.

Der kan være godt nyt på vej til danskere med iværksætter-drømme. Regeringen vil gøre det lettere og mindre risikobetinget at starte nye firmaer op.

Det sker i dag med introduceringen af en ny selskabsform, der får navnet: iværksætterselskaber (IVS).

Populært sagt skal det være muligt at stifte et nyt selskab med blot én krone på bankkontoen - altså uden minimumskapital. Modsat opstart af aktie- og anpartsselskaber hvor der skal lægges 500.000 eller 80.000 kroner i startkapital.

Forslaget er stadig kun et lovforslag, der nu skal i høring, skriver EPN.dk. Det vil sandsynligvis først kunne træde i kraft fra 1. januar 2014.
Den hurtigere adgang til at stifte selskaber vil forhåbentlig sætte gang i iværksætteri og vækst, mener den ansvarlige minister.

"Ændringerne i selskabsloven skal fremme åbenhed og god ledelse i danske selskaber samt skabe bedre vilkår for iværksættere til at etablere selskaber," siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i en skriftlig kommentar til EPN.

Mindre risiko

Med den nye selskabsform følger kravet om en "tvunget opsaring". Det vil sige kapital, så man på et senere tidspunkt skal konvertere sit IVS til et traditionelt ApS eller A/S.

Der hensættes 25 procent af det årlige overskud, indtil der er opsparet en kapital på 50.000 kr.

Initiativet modtages positivt af flere eksperter og organisationer.

For eksempel AC (Akademikernes Centralorganisation) der kalder det en "tiltrængt håndsrækning til små nye virksomheder, der endnu ikke har opbygget et overskud i virksomheden".

"Set sammen med kreditpakken fra november, hvor det blev indført, at Vækstfonden kan tilbyde små vækstkautioner for lån op til 2 mio. kr., er jorden dermed gødet for bedre låne- og etableringsvilkår for iværksættere i 2013," skriver formand Erik Jylling i en kommentar.

Kritikere mener omvendt, at et indskud på én krone sender et signal om et lavt ambitionsniveau.

I forbindelse med det nye lovforslag er det også planen at afskaffe SMBA-selskaber som selskabsform. Kravet til startkapital for anpartsselskaber nedsættes også fra 80.000 til 50.000 kroner, hvilket er på niveau med Sverige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.