Artikel top billede

Dansk regnskabsprogram tror på amerikansk gennembrud

Danske Billy's Billing har fået medvind i Danmark. Nu skal den danske succes og åbne api'er bringe firmaet ind på det amerikanske marked.

For lidt over et år siden drog de to iværksættere og venner Toke Kruse og Sebastian Seilund til USA med deres iværksætter-darling Billy's Billing. Skuffede over den minimale adgang til risikovillig kapital i Danmark. Og overbevist om, at der også var et behov for deres onlinebaserede regnskabsprogram på det store marked i vest.

Sådan gik det ikke. Ikke endnu i hvert fald.

Kruse og Seilund er stadig til stede i San Francisco, men den danske invasion lader vente på sig.

"I 2012 har vi sagt nej til flere danske investorer og taget en beslutning om selv at skyde flere penge i Billy's Billing. Det var ellers ikke planen - men det har nu givet os en langt større frihedsgrad," mener Toke Kruse.

Oven i hatten har det krævet ekstra udviklingstid at imødekomme de amerikanske regnskabsregler og måder at lave regnskab på.

"I USA har hver by sin egen sales tax og hver stat sin egen state tax. I Danmark har vi kun moms - så det har vi brugt mere tid på end ventet. Der er også store forskelle på, hvordan det håndteres på fakturaer, regninger, diverse opgørelser og også i selve bogføringen," siger Toke Kruse, stifter og kreativ direktør.

Men en finpudset og gentænkt version af Billy's Billing med nye funktioner til både det danske og amerikanske marked venter lige om hjørnet.

Regnskabsprogram for dem der ikke kender til regnskab

For mens det amerikanske eventyr har ladet vente på sig, så har Billy's Billing opnået dansk succes. Toke Kruse ønsker ikke at løfte sløret for omsætningen, men den er ifølge ham så tilfredsstillende, at firmaets cashflow ville være positivt, hvis ikke alt investeres i den kommende amerikanske relancering.

Han og partneren har allerede investeret tre millioner kroner i den amerikanske opbygning. Og forventer at skulle investere et lignende beløb.

"Du skal tro på din idé som iværksætter, ellers kan det være lige meget. Skal man lave vækst, koster det penge. Sådan er det. Vi tror fuldt og fast på, at amerikanerne vil kaste sig over vores regnskabsprogram, og derfor satser vi rigtig mange penge på det. Hellere det end at sidde som 80-årig og fortryde, at vi næsten var der, men ikke turde tage det sidste skridt," siger Toke Kruse.

Ifølge Toke Kruse opstod ideen til Billy's Billing fra hans 10-årige karriere som iværksætter, hvor han savnede et regnskabsprogram for folk som ham selv - der ikke rigtigt forstår eller interesserer sig for regnskab.

Åbenhed er vejen frem

Det har taget længere tid end forventet at gøre Billy-platformen klar til USA. I mellemtiden har de danske kunder kigget langt efter nye funktioner og ændringer i Billy's Billing. De kommer nu. I en stor samlet pakke, lover Toke Kruse.

Billy's Billing version 2.0 bliver blandt andet med en ny frontend bygget op fra bunden og baseret på Javascript frameworket, Ember.js. Kunderne får smartphone-apps og nye funktioner som mulighed for bankafstemning og at lave Ean e-faktura.

Men mest forventning er der til regnskabsprogrammets åbne snitflader og integrationsmuligheder - api'et. Enhver udviklers vådeste drøm vil blive opfyldt, lover Toke Kruse. Billy's Billing vil selv gå over til at anvende sin egen offentlige api som sin eneste datakilde. Flere tekniske detaljer er beskrevet her.

Håbet er selvfølgelig, at andre systemer vil lave integration med Billy's Billing. En ting der skal være med til at sikre udenlandssuccessen.

"Konkurrencen er ofte større internationalt end i Danmark, så det er nødvendigt at råbe lidt højere for at trænge igennem. Gør man det godt internationalt, er tilfredsstillelsen til gengæld også meget større. Danske iværksættere har rigtig gode muligheder for at brænde igennem internationalt, for vi er godt uddannede og har nemt ved at få kvalificeret arbejdskraft," siger Toke Kruse med en opfordring til andre danske iværksættere også burde prøve kræfter med udlandet.

I Danmark har Billys Billing konkurenter som Simpelt Regnskab og Xena, der netop er åbnet i år - samt E-conomic der er vokset meget de seneste år.

Billy's Billing har i dag 11 mand på kontoret i København og fire i San Francisco.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.