Artikel top billede

Dansk regnskabsprogram tror på amerikansk gennembrud

Danske Billy's Billing har fået medvind i Danmark. Nu skal den danske succes og åbne api'er bringe firmaet ind på det amerikanske marked.

For lidt over et år siden drog de to iværksættere og venner Toke Kruse og Sebastian Seilund til USA med deres iværksætter-darling Billy's Billing. Skuffede over den minimale adgang til risikovillig kapital i Danmark. Og overbevist om, at der også var et behov for deres onlinebaserede regnskabsprogram på det store marked i vest.

Sådan gik det ikke. Ikke endnu i hvert fald.

Kruse og Seilund er stadig til stede i San Francisco, men den danske invasion lader vente på sig.

"I 2012 har vi sagt nej til flere danske investorer og taget en beslutning om selv at skyde flere penge i Billy's Billing. Det var ellers ikke planen - men det har nu givet os en langt større frihedsgrad," mener Toke Kruse.

Oven i hatten har det krævet ekstra udviklingstid at imødekomme de amerikanske regnskabsregler og måder at lave regnskab på.

"I USA har hver by sin egen sales tax og hver stat sin egen state tax. I Danmark har vi kun moms - så det har vi brugt mere tid på end ventet. Der er også store forskelle på, hvordan det håndteres på fakturaer, regninger, diverse opgørelser og også i selve bogføringen," siger Toke Kruse, stifter og kreativ direktør.

Men en finpudset og gentænkt version af Billy's Billing med nye funktioner til både det danske og amerikanske marked venter lige om hjørnet.

Regnskabsprogram for dem der ikke kender til regnskab

For mens det amerikanske eventyr har ladet vente på sig, så har Billy's Billing opnået dansk succes. Toke Kruse ønsker ikke at løfte sløret for omsætningen, men den er ifølge ham så tilfredsstillende, at firmaets cashflow ville være positivt, hvis ikke alt investeres i den kommende amerikanske relancering.

Han og partneren har allerede investeret tre millioner kroner i den amerikanske opbygning. Og forventer at skulle investere et lignende beløb.

"Du skal tro på din idé som iværksætter, ellers kan det være lige meget. Skal man lave vækst, koster det penge. Sådan er det. Vi tror fuldt og fast på, at amerikanerne vil kaste sig over vores regnskabsprogram, og derfor satser vi rigtig mange penge på det. Hellere det end at sidde som 80-årig og fortryde, at vi næsten var der, men ikke turde tage det sidste skridt," siger Toke Kruse.

Ifølge Toke Kruse opstod ideen til Billy's Billing fra hans 10-årige karriere som iværksætter, hvor han savnede et regnskabsprogram for folk som ham selv - der ikke rigtigt forstår eller interesserer sig for regnskab.

Åbenhed er vejen frem

Det har taget længere tid end forventet at gøre Billy-platformen klar til USA. I mellemtiden har de danske kunder kigget langt efter nye funktioner og ændringer i Billy's Billing. De kommer nu. I en stor samlet pakke, lover Toke Kruse.

Billy's Billing version 2.0 bliver blandt andet med en ny frontend bygget op fra bunden og baseret på Javascript frameworket, Ember.js. Kunderne får smartphone-apps og nye funktioner som mulighed for bankafstemning og at lave Ean e-faktura.

Men mest forventning er der til regnskabsprogrammets åbne snitflader og integrationsmuligheder - api'et. Enhver udviklers vådeste drøm vil blive opfyldt, lover Toke Kruse. Billy's Billing vil selv gå over til at anvende sin egen offentlige api som sin eneste datakilde. Flere tekniske detaljer er beskrevet her.

Håbet er selvfølgelig, at andre systemer vil lave integration med Billy's Billing. En ting der skal være med til at sikre udenlandssuccessen.

"Konkurrencen er ofte større internationalt end i Danmark, så det er nødvendigt at råbe lidt højere for at trænge igennem. Gør man det godt internationalt, er tilfredsstillelsen til gengæld også meget større. Danske iværksættere har rigtig gode muligheder for at brænde igennem internationalt, for vi er godt uddannede og har nemt ved at få kvalificeret arbejdskraft," siger Toke Kruse med en opfordring til andre danske iværksættere også burde prøve kræfter med udlandet.

I Danmark har Billys Billing konkurenter som Simpelt Regnskab og Xena, der netop er åbnet i år - samt E-conomic der er vokset meget de seneste år.

Billy's Billing har i dag 11 mand på kontoret i København og fire i San Francisco.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere