Dansk regnskabsprogram tror på amerikansk gennembrud

Danske Billy's Billing har fået medvind i Danmark. Nu skal den danske succes og åbne api'er bringe firmaet ind på det amerikanske marked.

For lidt over et år siden drog de to iværksættere og venner Toke Kruse og Sebastian Seilund til USA med deres iværksætter-darling Billy's Billing. Skuffede over den minimale adgang til risikovillig kapital i Danmark. Og overbevist om, at der også var et behov for deres onlinebaserede regnskabsprogram på det store marked i vest.

Sådan gik det ikke. Ikke endnu i hvert fald.

Kruse og Seilund er stadig til stede i San Francisco, men den danske invasion lader vente på sig.

"I 2012 har vi sagt nej til flere danske investorer og taget en beslutning om selv at skyde flere penge i Billy's Billing. Det var ellers ikke planen - men det har nu givet os en langt større frihedsgrad," mener Toke Kruse.

Oven i hatten har det krævet ekstra udviklingstid at imødekomme de amerikanske regnskabsregler og måder at lave regnskab på.

"I USA har hver by sin egen sales tax og hver stat sin egen state tax. I Danmark har vi kun moms - så det har vi brugt mere tid på end ventet. Der er også store forskelle på, hvordan det håndteres på fakturaer, regninger, diverse opgørelser og også i selve bogføringen," siger Toke Kruse, stifter og kreativ direktør.

Men en finpudset og gentænkt version af Billy's Billing med nye funktioner til både det danske og amerikanske marked venter lige om hjørnet.

Regnskabsprogram for dem der ikke kender til regnskab
For mens det amerikanske eventyr har ladet vente på sig, så har Billy's Billing opnået dansk succes. Toke Kruse ønsker ikke at løfte sløret for omsætningen, men den er ifølge ham så tilfredsstillende, at firmaets cashflow ville være positivt, hvis ikke alt investeres i den kommende amerikanske relancering.

Han og partneren har allerede investeret tre millioner kroner i den amerikanske opbygning. Og forventer at skulle investere et lignende beløb.

"Du skal tro på din idé som iværksætter, ellers kan det være lige meget. Skal man lave vækst, koster det penge. Sådan er det. Vi tror fuldt og fast på, at amerikanerne vil kaste sig over vores regnskabsprogram, og derfor satser vi rigtig mange penge på det. Hellere det end at sidde som 80-årig og fortryde, at vi næsten var der, men ikke turde tage det sidste skridt," siger Toke Kruse.

Ifølge Toke Kruse opstod ideen til Billy's Billing fra hans 10-årige karriere som iværksætter, hvor han savnede et regnskabsprogram for folk som ham selv - der ikke rigtigt forstår eller interesserer sig for regnskab.

Åbenhed er vejen frem
Det har taget længere tid end forventet at gøre Billy-platformen klar til USA. I mellemtiden har de danske kunder kigget langt efter nye funktioner og ændringer i Billy's Billing. De kommer nu. I en stor samlet pakke, lover Toke Kruse.

Billy's Billing version 2.0 bliver blandt andet med en ny frontend bygget op fra bunden og baseret på Javascript frameworket, Ember.js. Kunderne får smartphone-apps og nye funktioner som mulighed for bankafstemning og at lave Ean e-faktura.

Men mest forventning er der til regnskabsprogrammets åbne snitflader og integrationsmuligheder - api'et. Enhver udviklers vådeste drøm vil blive opfyldt, lover Toke Kruse. Billy's Billing vil selv gå over til at anvende sin egen offentlige api som sin eneste datakilde. Flere tekniske detaljer er beskrevet her.

Håbet er selvfølgelig, at andre systemer vil lave integration med Billy's Billing. En ting der skal være med til at sikre udenlandssuccessen.

"Konkurrencen er ofte større internationalt end i Danmark, så det er nødvendigt at råbe lidt højere for at trænge igennem. Gør man det godt internationalt, er tilfredsstillelsen til gengæld også meget større. Danske iværksættere har rigtig gode muligheder for at brænde igennem internationalt, for vi er godt uddannede og har nemt ved at få kvalificeret arbejdskraft," siger Toke Kruse med en opfordring til andre danske iværksættere også burde prøve kræfter med udlandet.

I Danmark har Billys Billing konkurenter som Simpelt Regnskab og Xena, der netop er åbnet i år - samt E-conomic der er vokset meget de seneste år.

Billy's Billing har i dag 11 mand på kontoret i København og fire i San Francisco.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.