Artikel top billede

Symantec-antivirus opdager ikke stort angreb hos New York Times

I fire måneder har kinesiske hackere haft næsten ubegrænset adgang til computere hos New York Times. Trods antivirus-software fra Symantec slap malwaren ind i systemet.

New York Times fortæller nu, at avisen har været udsat for et meget omfattende hacker-angreb fra Kina i de sidste fire måneder. I en lang og detaljeret artikel forklarer avisen, hvordan hackerne har fået fat i kodeord for alle de ansatte og har brugt dem til at få adgang til mindst 53 personlige computere. Det ser ud til, at hackerne har haft stort set ubegrænset adgang til avisens netværk.

Hacker-angrebet bliver kædet sammen med avisens historie om den kinesiske premierminister Wen Jiabaos milliard-formue, der blev publiceret i oktober sidste år.

Sagen kan også blive pinlig for Symantec, der har leveret avisens antivirus-software. De formodede kinesiske hackere har plantet 45 malware-programmer i avisens netværk i de sidste måneder, men kun et enkelt af disse programmer blev opdaget af antivirus-softwaren. Resten slap igennem uden at udløse alarm. De blev først opdaget i den efterfølgende efterforskning.

Symantec vil ikke selv kommentere, hvorfor firmaets Norton Antivirus ikke har opdaget malwaren, men det er ikke usædvanligt, at antivirus-software har svært ved at detektere specialtilpasset malware, der bruges i målrettede angreb.

En undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet Imperva har vist, at antivirus kun er i stand til at fange 5 procent af de nye trusler, og firmaet Mandiant, der har undersøgt angrebet på New York Times, konstaterer, at antivirus generelt fanger mindre end en fjerdedel af den nye malware.

I den seneste test af antivirus-software fra tyske AV-Test har Symantec faktisk klaret sig bedre end konkurrenter som McAfee og Kaspersky. Microsoft dumpede helt i testen. Så historien havde sandsynligvis været den samme, selv om New York Times havde brugt antivirus fra en anden leverandør.

Det menes, at angrebet mod avisen er startet med manipulerede e-mails med vedhæftede filer til enkelte medarbejdere, der så har fået deres computere inficeret med malware. Herefter har hackerne så gradvist udvidet deres adgang til netværket. New York Times understreger dog, at abonnenternes data ikke er berørt.

Der er flere tegn på, at angrebet kom fra Kina. Hackerne er trængt ind på computere hos amerikanske universiteter og har brugt dem til at sløre deres spor, og denne fremgangsmåde er set tidligere i kinesiske angreb mod det amerikanske militær. Desuden startede den daglige hacker-aktivitet typisk om morgenen kl. 8 kinesisk tid og sluttede sidst på eftermiddagen.

Det mest overraskende er måske, at hackerne ikke har forvoldt skade i systemet. Ifølge New York Times kunne hackerne nemt have lammet avisens produktion eller slukket for hjemmesiden. Men de var åbenbart kun interessant i at finde mails, der ville afsløre, hvem der havde lækket historien om den kinesiske premierministers milliard-formue til avisen.

Det lykkedes ikke; avisen fastholder, at alle informationerne i artiklen er hentet fra offentlige kilder hos det kinesiske handelskammer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere