Artikel top billede

Symantec-antivirus opdager ikke stort angreb hos New York Times

I fire måneder har kinesiske hackere haft næsten ubegrænset adgang til computere hos New York Times. Trods antivirus-software fra Symantec slap malwaren ind i systemet.

New York Times fortæller nu, at avisen har været udsat for et meget omfattende hacker-angreb fra Kina i de sidste fire måneder. I en lang og detaljeret artikel forklarer avisen, hvordan hackerne har fået fat i kodeord for alle de ansatte og har brugt dem til at få adgang til mindst 53 personlige computere. Det ser ud til, at hackerne har haft stort set ubegrænset adgang til avisens netværk.

Hacker-angrebet bliver kædet sammen med avisens historie om den kinesiske premierminister Wen Jiabaos milliard-formue, der blev publiceret i oktober sidste år.

Sagen kan også blive pinlig for Symantec, der har leveret avisens antivirus-software. De formodede kinesiske hackere har plantet 45 malware-programmer i avisens netværk i de sidste måneder, men kun et enkelt af disse programmer blev opdaget af antivirus-softwaren. Resten slap igennem uden at udløse alarm. De blev først opdaget i den efterfølgende efterforskning.

Symantec vil ikke selv kommentere, hvorfor firmaets Norton Antivirus ikke har opdaget malwaren, men det er ikke usædvanligt, at antivirus-software har svært ved at detektere specialtilpasset malware, der bruges i målrettede angreb.

En undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet Imperva har vist, at antivirus kun er i stand til at fange 5 procent af de nye trusler, og firmaet Mandiant, der har undersøgt angrebet på New York Times, konstaterer, at antivirus generelt fanger mindre end en fjerdedel af den nye malware.

I den seneste test af antivirus-software fra tyske AV-Test har Symantec faktisk klaret sig bedre end konkurrenter som McAfee og Kaspersky. Microsoft dumpede helt i testen. Så historien havde sandsynligvis været den samme, selv om New York Times havde brugt antivirus fra en anden leverandør.

Det menes, at angrebet mod avisen er startet med manipulerede e-mails med vedhæftede filer til enkelte medarbejdere, der så har fået deres computere inficeret med malware. Herefter har hackerne så gradvist udvidet deres adgang til netværket. New York Times understreger dog, at abonnenternes data ikke er berørt.

Der er flere tegn på, at angrebet kom fra Kina. Hackerne er trængt ind på computere hos amerikanske universiteter og har brugt dem til at sløre deres spor, og denne fremgangsmåde er set tidligere i kinesiske angreb mod det amerikanske militær. Desuden startede den daglige hacker-aktivitet typisk om morgenen kl. 8 kinesisk tid og sluttede sidst på eftermiddagen.

Det mest overraskende er måske, at hackerne ikke har forvoldt skade i systemet. Ifølge New York Times kunne hackerne nemt have lammet avisens produktion eller slukket for hjemmesiden. Men de var åbenbart kun interessant i at finde mails, der ville afsløre, hvem der havde lækket historien om den kinesiske premierministers milliard-formue til avisen.

Det lykkedes ikke; avisen fastholder, at alle informationerne i artiklen er hentet fra offentlige kilder hos det kinesiske handelskammer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere