Artikel top billede

HP's topchef: Jeg elsker kanalen

HP lover større bonus til partnere. Og så skal det være slut med at hugge kunder fra forhandlerne, lyder det fra HP's topchef, Meg Whitman.

HP's topchef Meg Whitman var rent ud sagt overstrømmende i sin kærlighedserklæring til forhandlerkanalen, da hun tirsdag talte til mere end 2.000 forhandlere ved HP's globale partnerkonference i Las Vegas.

"Det vigtigste jeg har lært i den korte tid, jeg har været i HP, er hvor vigtig kanalen er. Det er forhandlerkanalen, der har bygget HP. Jeg elsker kanalen. I er en stor del af vores forretning og en stor del af vores fremtid. Det er jer, der er HP's ansigt i forhold til vores kunder," lød det fra Whitman til stort bifald fra tilhørerne.

Under konferencen har HP lanceret en stærkt revideret udgave af sit partnerprogram, som er en del af den fire års plan, som Whitman annoncerede kort efter sin tiltræden for halvandet år siden.

HP lover forhandlerne, at det nu skal være både mere enkelt og profitabelt for HP's partnere at handle med hardwaregiganten, samtidig med at der nu skal satses stærkt på øget innovation og udvikling af nye produkter. Og så skal det være slut med, at HP selv rager gode kunder og handler til sig.

"Vi har nu en meget klar politik i forhold til at tage forretning fra jer: Det vil ganske enkelt ikke blive accepteret," lød det fra Meg Whitman.

Et andet område, hvor HP sadler om, er de meget bureaukratiske beslutningsveje, som har præget samarbejdet med forhandlerne. Nu skal forhandlere og kunder have hurtig og klar besked, når de henvender sig.

"På min vej rundt i vores organisation så jeg, at der var flere mennesker, der kunne sige nej, end folk der kunne sige ja. Det har vi vendt på hovedet for at styrke vores forretning. " sagde hun og fortalte, at hun det seneste halvandet år har brugt mere end 1.000 timer på at tale med forhandlere og kunder.

Større bonus og mere innovation

Som en del af det reviderede partnerprogram ændrer HP sit bonussystem, så bonus og rabatter ikke længere er afhængig af, om forhandlerne når de forud fastsatte salgsmål. På samme måde fjernes det nuværende loft over, hvor stor en bonus man kan opnå ved at sælge HP.

"I får bonus og rabat fra den første dollar. Jo mere I sælger, jo mere skal I tjene. Det er sådan, vi vil drive vores partnerforretning," sagde Meg Whitman.

Hun varslede også en markant satsning på innovation indenfor både HP's pc- og printprodukter, server-storage, netværk og services.

Meg Whitman henviste samtidig indirekte til sine to forgængere - Leo Apotheker, som var på posten i mindre end et år, og ikke mindst den forkætrede Mark Hurd, som skar ned på HP's innovation for i stedet at satse på at skabe vækst drevet af marketing.

"Jeg er her ikke for at søge de lette løsninger, men for at ruste HP til succes. De sidste par år har ikke været lette. Vi har haft udfordringer, men I har været en stor støtte, og nu er vi på en rejse, som skal vende udviklingen i HP," sagde Meg Whitman.

Senere i sit indlæg slog hun fast, at hun ikke render af pladsen i utide, ligesom hun lovede, at hendes efterfølger - når den tid kommer - skal findes i HP's egne rækker.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.