Artikel top billede

HP's topchef: Jeg elsker kanalen

HP lover større bonus til partnere. Og så skal det være slut med at hugge kunder fra forhandlerne, lyder det fra HP's topchef, Meg Whitman.

HP's topchef Meg Whitman var rent ud sagt overstrømmende i sin kærlighedserklæring til forhandlerkanalen, da hun tirsdag talte til mere end 2.000 forhandlere ved HP's globale partnerkonference i Las Vegas.

"Det vigtigste jeg har lært i den korte tid, jeg har været i HP, er hvor vigtig kanalen er. Det er forhandlerkanalen, der har bygget HP. Jeg elsker kanalen. I er en stor del af vores forretning og en stor del af vores fremtid. Det er jer, der er HP's ansigt i forhold til vores kunder," lød det fra Whitman til stort bifald fra tilhørerne.

Under konferencen har HP lanceret en stærkt revideret udgave af sit partnerprogram, som er en del af den fire års plan, som Whitman annoncerede kort efter sin tiltræden for halvandet år siden.

HP lover forhandlerne, at det nu skal være både mere enkelt og profitabelt for HP's partnere at handle med hardwaregiganten, samtidig med at der nu skal satses stærkt på øget innovation og udvikling af nye produkter. Og så skal det være slut med, at HP selv rager gode kunder og handler til sig.

"Vi har nu en meget klar politik i forhold til at tage forretning fra jer: Det vil ganske enkelt ikke blive accepteret," lød det fra Meg Whitman.

Et andet område, hvor HP sadler om, er de meget bureaukratiske beslutningsveje, som har præget samarbejdet med forhandlerne. Nu skal forhandlere og kunder have hurtig og klar besked, når de henvender sig.

"På min vej rundt i vores organisation så jeg, at der var flere mennesker, der kunne sige nej, end folk der kunne sige ja. Det har vi vendt på hovedet for at styrke vores forretning. " sagde hun og fortalte, at hun det seneste halvandet år har brugt mere end 1.000 timer på at tale med forhandlere og kunder.

Større bonus og mere innovation

Som en del af det reviderede partnerprogram ændrer HP sit bonussystem, så bonus og rabatter ikke længere er afhængig af, om forhandlerne når de forud fastsatte salgsmål. På samme måde fjernes det nuværende loft over, hvor stor en bonus man kan opnå ved at sælge HP.

"I får bonus og rabat fra den første dollar. Jo mere I sælger, jo mere skal I tjene. Det er sådan, vi vil drive vores partnerforretning," sagde Meg Whitman.

Hun varslede også en markant satsning på innovation indenfor både HP's pc- og printprodukter, server-storage, netværk og services.

Meg Whitman henviste samtidig indirekte til sine to forgængere - Leo Apotheker, som var på posten i mindre end et år, og ikke mindst den forkætrede Mark Hurd, som skar ned på HP's innovation for i stedet at satse på at skabe vækst drevet af marketing.

"Jeg er her ikke for at søge de lette løsninger, men for at ruste HP til succes. De sidste par år har ikke været lette. Vi har haft udfordringer, men I har været en stor støtte, og nu er vi på en rejse, som skal vende udviklingen i HP," sagde Meg Whitman.

Senere i sit indlæg slog hun fast, at hun ikke render af pladsen i utide, ligesom hun lovede, at hendes efterfølger - når den tid kommer - skal findes i HP's egne rækker.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere