Artikel top billede

Facebook-hackere har også været på besøg hos Microsoft

Flere ansatte hos Microsoft har fået deres computere inficeret med malware gennem et Java-sikkerhedshul.

I sidste uge kom det frem, at Facebook, Apple og flere andre virksomheder har været for et Java-angreb. I første omgang kunne Facebook fortælle, at flere medarbejdere har fået deres computere inficeret med malware. Facebook mener dog ikke, at brugernes data er kompromitteret. Så var det Apple, der bekræftede, at man også er ramt af angrebet. Nu er det så Microsoft, der melder sig blandt ramte.

I et kortfattet blog-indlæg bekræfter Microsoft, at man har været udsat for det samme angreb som Facebook og Apple.

"I vores efterforskning har vi fundet et mindre antal af computere, herunder nogle i vores Mac-division, som var blevet inficeret med malware med metoder der minder om dem, som andre virksomheder har beskrevet. Vi har ingen beviser for, at kundedata er berørt, og vores efterforskning fortsætter stadig," skriver Microsoft.

Softwarefirmaet henviser til, at man konstant er udsat for angreb, og derfor er det ikke nogen overraskelse, at malware er sluppet ind på computerne.

Det ser ud til, at både de ansatte hos Microsoft, Facebook og Apple har fået deres computere inficeret efter et besøg hos et websted for mobile udviklere, iPhoneDevSDK. De ukendte angribere er trængt ind hos dette websted og har brugt det til at sprede malware videre.

Det betyder reelt, at alle, der har besøgt den pågældende side i den seneste tid, kan risikere, at deres computer nu er inficeret med skjult malware.

Inficeringen er sket gennem et Java-sikkerhedshul, som nu er lukket. Men hvis malwaren allerede ligger på computere, er det for sent.

Det hjælper sandsynligvis heller ikke at køre antivirus-software - det må formodes, at både Microsoft og Apple har meget stærke sikkerheds-programmer, og alligevel er malwaren sluppet igennem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?