Artikel top billede

Facebook-hackere har også været på besøg hos Microsoft

Flere ansatte hos Microsoft har fået deres computere inficeret med malware gennem et Java-sikkerhedshul.

I sidste uge kom det frem, at Facebook, Apple og flere andre virksomheder har været for et Java-angreb. I første omgang kunne Facebook fortælle, at flere medarbejdere har fået deres computere inficeret med malware. Facebook mener dog ikke, at brugernes data er kompromitteret. Så var det Apple, der bekræftede, at man også er ramt af angrebet. Nu er det så Microsoft, der melder sig blandt ramte.

I et kortfattet blog-indlæg bekræfter Microsoft, at man har været udsat for det samme angreb som Facebook og Apple.

"I vores efterforskning har vi fundet et mindre antal af computere, herunder nogle i vores Mac-division, som var blevet inficeret med malware med metoder der minder om dem, som andre virksomheder har beskrevet. Vi har ingen beviser for, at kundedata er berørt, og vores efterforskning fortsætter stadig," skriver Microsoft.

Softwarefirmaet henviser til, at man konstant er udsat for angreb, og derfor er det ikke nogen overraskelse, at malware er sluppet ind på computerne.

Det ser ud til, at både de ansatte hos Microsoft, Facebook og Apple har fået deres computere inficeret efter et besøg hos et websted for mobile udviklere, iPhoneDevSDK. De ukendte angribere er trængt ind hos dette websted og har brugt det til at sprede malware videre.

Det betyder reelt, at alle, der har besøgt den pågældende side i den seneste tid, kan risikere, at deres computer nu er inficeret med skjult malware.

Inficeringen er sket gennem et Java-sikkerhedshul, som nu er lukket. Men hvis malwaren allerede ligger på computere, er det for sent.

Det hjælper sandsynligvis heller ikke at køre antivirus-software - det må formodes, at både Microsoft og Apple har meget stærke sikkerheds-programmer, og alligevel er malwaren sluppet igennem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.