Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Tech Data hænger i bremsen: Har svært ved at tjene penge

Det kniber gevaldigt med at tjene penge i nogle dele af Tech Data-koncernen. Læs her hvor det gør ondt, og hvor der er lys forude.

Den amerikanske distributør Tech Data er stadig langt fra at opfylde sit eget mål for indtjening. Og det er især det europæiske marked, der halter bagefter, når det gælder om tjene penge.

Tech Data har netop offentliggjort sit koncernregnskab for 2012, som viser et samlet fald i omsætningen på fire procent til i alt 144 milliarder kroner.

Det smitter af på indtjeningsmargenen, som faldt fra 1,24 til 1,20 procent svarende til et samlet overskud på 1,7 milliarder kroner. Det er cirka en halv milliard under målet for 2012, som tidligere - i procenter - har været meldt ud til 1,5 procent.

Det mål har koncernen nået i Nord- og Sydamerika, som ender på 1,56 procent, mens de europæiske afdelinger kun lige akkurat presser indtjeningen op over en procent.

Med omkring to tredjedele af omsætningen udgør Europa ellers klart den største del af Tech Datas forretning. Men det modsvares altså ikke af en tilsvarende evne til at skabe profit.

Der kan dog være bedre tider på vej. I det seneste kvartal har Tech Datas europæiske afdelinger nemlig præsteret en lille fremgang i salget på et par procent sammenlignet med samme kvartal året før. Oveni skal lægges den omsætning, som kommer fra et det nylige opkøb af den europæiske distributør SDG, som alene har øget den europæiske omsætning med cirka ti procent.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.