Artikel top billede

Tech Data hænger i bremsen: Har svært ved at tjene penge

Det kniber gevaldigt med at tjene penge i nogle dele af Tech Data-koncernen. Læs her hvor det gør ondt, og hvor der er lys forude.

Den amerikanske distributør Tech Data er stadig langt fra at opfylde sit eget mål for indtjening. Og det er især det europæiske marked, der halter bagefter, når det gælder om tjene penge.

Tech Data har netop offentliggjort sit koncernregnskab for 2012, som viser et samlet fald i omsætningen på fire procent til i alt 144 milliarder kroner.

Det smitter af på indtjeningsmargenen, som faldt fra 1,24 til 1,20 procent svarende til et samlet overskud på 1,7 milliarder kroner. Det er cirka en halv milliard under målet for 2012, som tidligere - i procenter - har været meldt ud til 1,5 procent.

Det mål har koncernen nået i Nord- og Sydamerika, som ender på 1,56 procent, mens de europæiske afdelinger kun lige akkurat presser indtjeningen op over en procent.

Med omkring to tredjedele af omsætningen udgør Europa ellers klart den største del af Tech Datas forretning. Men det modsvares altså ikke af en tilsvarende evne til at skabe profit.

Der kan dog være bedre tider på vej. I det seneste kvartal har Tech Datas europæiske afdelinger nemlig præsteret en lille fremgang i salget på et par procent sammenlignet med samme kvartal året før. Oveni skal lægges den omsætning, som kommer fra et det nylige opkøb af den europæiske distributør SDG, som alene har øget den europæiske omsætning med cirka ti procent.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere