Artikel top billede

Omkring 20 kunder i den nu krakkede printforhandler Copydata/Winkelhorn har tvivlsomme leasingaftaler, fortæller kurator Ulrik Holsted-Sandgreen.

Leasingkunder i klemme efter Winkelhorn-konkurs

Konkurs-advokat og tidligere medarbejdere fra den krakkede printforhandler bliver løbet på dørene af kunder.

Op mod 20 kunder er i klemme, efter at printforhandleren Copydata/Wimnkelhorn for fire uger siden gik konkurs. Krakket blev udløst af et omfattende leasing-cirkus.

Flere af printforhandlerens tidligere medarbejdere fortæller til Channelworld, at de er blevet kontaktet af kunder, som efter konkursen står med leasing-aftaler, som viser sig at omfatte gæld fra tidligere leasingaftaler. Det kan du læse mere om her.

Der har dog ikke været megen trøst at hente hos de tidligere medarbejdere. De blev nemlig fritstillet i forbindelse med konkursen.

Før påske fortalte kurator i konkurs boet Ulrik Holsted-Sandgreen til Channelworld, at tvivlsomme leasing-arrangementer var den væsentligste årsag til krakket i Copydata/Winkelhorn.

Selskabet har ladet restgæld fra gamle leasing-aftaler indgå i finansieringen, når kunderne leasede nyt udstyr. På den måde har man kunnet trække penge ud af de involverede leasing-selskaber, som formelt står som kundernes leverandører. Men samtidig har man undladt at indløse gæld i de gamle aftaler. Med den form for dobbeltfinansiering har Copydata/Winkelhorn kunnet køre videre, indtil konstruktionen altså kollapsede i begyndelsen af marts.

Også kurator Ulrik Holsted-Sandgreen er blevet løbet på dørene af kunder.

"Jeg har en liste på cirka 20 kunder, som fortæller, at de er ramt af det her," siger han til Channelworld.

Men der er ikke meget at gøre ved problemet, fordi kundernes aftaler rent juridisk hører hjemme hos de leasingselskaber, som har finansieret aftalerne.

Ulrik Holsted-Sandgreen har efter eget udsagn ikke noget samlet overblik over sagen. Han kan derfor heller ikke give noget bud på, hvor mange penge der er gået igennem det leasing-cirkus, som sendte Copydata/Winkelhorn i graven.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den nu forhenværende direktør i Copydata/Winkelhorn Kenneth Giese.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere