Artikel top billede

Se Google og Apples skøre smartphone-patenter

Google vil gøre skærmen dårligere for at spare strøm, mens Apple arbejder på et display, der løber hele vejen rundt om telefonen.

En af mulighederne for at få et smugkig på fremtidens it-produkter er at følge med i patentansøgningerne fra de store producenter. Apple, Google og de andre store it-firmaer vil helst ikke afsløre noget om, hvad de er på vej med, men de er heller ikke interesseret i, at konkurrenterne kopierer deres produkter. Derfor sørger de for at beskytte sig selv med patenter - som senere bliver brugt i de mange patent-krige hos domstole verden over.

De seneste patentansøgninger fra Google og Apple fortæller en del om, hvordan deres kommende produkter måske kommer til at se ud. Der er selvfølgelig ikke nogen garanti for, at den teknologi, der er beskrevet i patenterne, faktisk kommer i færdige produkter.

Et Google-patent med overskriften "Power saving techniques for battery-powered computing devices" beskriver, hvordan man vil forlænge batteri-levetiden i smartphones. Det skal ske ved at indbygge software, der måler, hvor meget energi der er tilbage i batteriet - og så automatisk skruer ned for billedkvaliteten, når batteriet er ved at være tømt.

Det betyder altså, at skærmen gradvist bliver dårligere, når batteriet trænger til en opladning. I det første trin er det kun bestemte animations-effekter, der deaktiveres. Det betyder, at processoren skal arbejde mindre, og det sparer en smule strøm.

I det næste trin er effekten mere dramatisk. Her bliver billedopløsningen reduceret. Google nævner en opløsning på 480 x 320 pixels for en mobil-skærm i sin patentansøgning. Det er betydeligt lavere end opløsningen i de aktuelle HD-telefoner.

Det tredje og sidste trin i denne energispare-plan sender et meget klart signal til brugeren om, at det er tid til at finde en oplader. I dette trin kan skærmen kun vise to farver - rød og sort. Google forklarer det med, at OLED-skærme bruger mindst energi på disse to farver.

Hele telefonen er en skærm

Apple har også indsendt en interessant patentansøgning med titlen "Electronic device with wrap around display". Den beskriver en iPhone, hvor touchscreen-displayet løber hele vejen rundt om telefonen. Her er der slet ingen fysiske knapper mere. Brugeren skal i stedet trykke direkte på touch-skærmen. Det spændende er, at den enkelte applikation selv kan definere de berøringsfølsomme områder på siden af telefonen og deres funktion. Det giver f.eks. helt nye muligheder for spiludviklere.

Patentansøgningen indeholder forholdsvis detaljerede billeder, og det er usædvanligt for Apple, som normalt er meget hemmelighedsfuld omkring sine produkter. Den største udfordring er sandsynligvis det buede display i telefonen, som har et glas-ydre med metal i begge ender.

Apple beskriver også, hvordan Amoled-displayet skal anbringes i telefonen på en opvarmet og sammenrullet elliptisk folie, der vender tilbage til sin normale form, når den køler ned. Det skulle også fungere med en halvgennemsigtig skærm i to lag, så man kan opnå en form for dybdevirkning, skriver Apple.

Den nødvendige skærmteknologi findes allerede. Sony kunne allerede i 2010 vise en OLED-skærm, der kan rulles sammen omkring en blyant og så foldes ud igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.