Artikel top billede

Kæmpe-analyse: Derfor er skyen totalt sikker

Cloud-tjenester er et sikkert opbevaringssted for dine data. Selv om vi leder, kan vi ikke finde nogen angreb mod skyen, lyder konklusionen i en omfattende undersøgelse af datasikkerhed.

DDoS, hackerangreb eller afsløring af password og brugernavne.

Overskrifterne er mange, når det handler om sikkerhedsproblemer i it-verdenen. 

Men ifølge en ny rapport oplever analytikerne ikke sikkerhedsproblemer i forbindelse med cloud-løsninger.

"Der er masser af sikkerhedsproblemer, men det er svært at få øje på problemer i forhold til cloud-tjenester," fortæller Kevin Thompson, der er sikkerhedsanalytiker i Verizons RISK-team, som netop har udgivet en omfattende sikkerhedsrapport med informationer fra 19 globale tjenester, herunder det danske Center for Cybersikkerhed og NITEC, der er en it-efterforskningssektion under Rigspolitiet.

"I arbejdet med de mange data, der er indsamlet fra hele verden, har vi faktisk ikke set nogen episoder, hvor skyen har været direkte involveret."

"Det mest skræmmende er for mange, at cloud computing medfører, at man ikke har sine data i sit eget datacenter, derfor skal man overvinde den barriere, det er at sende sine data uden for huset. Men vi har ikke set en eneste sikkerhedsepisode, hvor vi bag efter kunne sige, at hvis vedkommende ikke havde brugt en cloud-udbyder, ville det ikke være sket," siger Kevin Thompson til Computerworld.

Ingen eksempler på angreb

Han peger på, at mange har fortalt om, hvor galt det kan gå, og udlagt teorier om, hvordan det kan ske, men i praksis er sikkerhedsmanden ikke stødt på nogen eksempler.

Læs også: Cloud-tjenester udgør en kæmpe risiko for virksomheder

Det begrunder han med, at det er ganske besværligt at angribe skyen, og derfor vælger de it-kriminelle mere enkle metoder og lavt hængende frugter.

"Hvis man skal foretage et angreb mod en cloud-tjeneste, er det en kompliceret opgave. Det vil være svært at udvikle et exploit, det vil kræve mange ressourcer, og hvis man kan opnå større resultater med en enkel social engineering-teknik, så er det meget forståeligt, at det er her, der angribes."

Så dem, der siger, at cloud er en sikker måde at opbevare data på, har ret?

"Jeg vil helst ikke sige, om nogen har ret eller uret, men vi har ikke fundet data, der understøtter en teori om, at cloud er mere eller mindre farligt en noget andet. For mindre organisationer, der ikke har den nødvendige bemanding til at skabe et sikkert it-miljø, er cloud en god løsning. Langt de fleste udbydere er nemlig gode til at sikre deres skyer."

"Hvis vi havde fundet et datagrundlag, der kunne påvise angreb mod skyen, ville vi naturligvis advare, men indtil videre kan vi altså næsten ikke finde noget," lyder analysen fra Kevin Thompson.

Verizon Data Breach Investigations Report er udkommet siden 2004 og i løbet af disse ni år er der i alt analyseret over 2.500 brud på datasikkerheden og over 1,2 milliarder kompromitterede data.

Læs også:
Sikkerhed faktisk ok: Her er det største problem ved cloud

Dårlig cloud-sikkerhed er din egen skyld

Cloud-tjenester udgør en kæmpe risiko for virksomheder

Her er danske firmaers foretrukne cloud-funktioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere