Artikel top billede

Intel sætter turbofart på notebook-grafik

Den nye generation af integreret processor-grafik fra Intel er op til tre gange hurtigere end forgængeren.

Fire uger inden lanceringen af sine Core-i-4000 processorer har Intel afsløret detaljer om den integrerede grafikchip. I starten af juni kommer den fjerde generation af Core-processoren, der har kodenavnet Haswell. Lanceringen sker samtidig med Computex-messen i Taiwan, der starter den 4. juni.

Ligesom i den forrige generation er der integreret grafik, som skal erstatte et selvstændigt grafikkort i computeren. I praksis er ydelsen dog stadig ikke på niveau med et high-end grafikkort. Men Intel oplyser selv, at grafikydelsen skulle være 75 gange højere end i Core 2 Duo fra 2006.

Den nye serie Core-i-4000 kommer både i versioner til de helt tynde ultrabooks (U-modeller), hurtigere bærbare (Mobile H) og stationære computere (R-modeller).

For U- og H-modellerne skulle der være tale om en fordobling i grafikydelsen i forhold til den tredje Core-generation (Ivy Bridge), mens Iris i R-serien er tre gange hurtigere, fortæller Intel.

Iris understøtter blandt andet Dirext 11.1, OpenGL 4.0 og den nye UltraHD 4K video-opløsning.

Den hurtigste version af grafikchippen er GT3e med Embedded DRAM, som også har fået det mere mundrette navn Iris Pro Graphics 5200. Den er indbygget i den kommende Core i7-4770R processor til stationære computere.

Det kan blive forvirrende for kunderne, når de nye processorer kommer i næste måned. Det er nemlig kun en del af Haswell-processorerne, der har indbygget grafik. Intel bruger selv betegnelsen HD 5000 (15-watt-processorer) og Iris 5100 (28 watt) til de mobile udgaver af den integrerede grafik-chip.

De første computere med Haswell ventes også på markedet i næste måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.