Artikel top billede

Browser-sikkerhedshul truer atomforskere

Et hidtil ukendt sikkerhedshul i Internet Explorer 8 bliver nu brugt til at angribe atomvåben-forskere i USA.

Nu er der fundet en sårbarhed i den gamle browser Internet Explorer 8, der kan bruges til at smugle malware ind på offerets computer. Microsoft har allerede bekræftet problemet, men der findes ikke en patch endnu. Det anbefales derfor at opgradere til en nyere version af Internet Explorer browseren, der ikke skulle være berørt.

Ifølge Nextgov har angribere allerede udnyttet sikkerhedshullet til at installere spyware på computere, som tilhører atomvåben-forskere i USA. De har brugt en webside hos det amerikanske arbejdsministerium til at sprede koden. Den pågældende side skal informere atomforskere om risikoen for strålingsskader.

Brugere med den sårbare Internet Explorer 8 er så blevet videreledt til en anden side, der har installeret trojaneren Poison Ivy på deres computer. Den skulle være i stand til at slippe forbi de fleste antivirus-programmer.

Foreløbig ser det ud til, at der er tale om et meget målrettet angreb mod de amerikanske atomforskere. Fremgangsmåden minder om tidligere angreb fra den kinesiske hackergruppe Deep Panda. Sikkerhedsfirmaet Invincea har analyseret angrebet.

Hverken IE 6, 7 eller de senere versioner 9 eller 10 skulle være ramt. Men der er meldinger om, at sårbarheden både findes i IE 8 under Windows XP og Windows 7.

En alternativ mulighed for at beskytte sig er at sætte sikkerheds-niveauet til "Høj" i browseren for at deaktivere ActiveX og Active Scripting. Det skulle blokere for dette angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere