Artikel top billede

Browser-sikkerhedshul truer atomforskere

Et hidtil ukendt sikkerhedshul i Internet Explorer 8 bliver nu brugt til at angribe atomvåben-forskere i USA.

Nu er der fundet en sårbarhed i den gamle browser Internet Explorer 8, der kan bruges til at smugle malware ind på offerets computer. Microsoft har allerede bekræftet problemet, men der findes ikke en patch endnu. Det anbefales derfor at opgradere til en nyere version af Internet Explorer browseren, der ikke skulle være berørt.

Ifølge Nextgov har angribere allerede udnyttet sikkerhedshullet til at installere spyware på computere, som tilhører atomvåben-forskere i USA. De har brugt en webside hos det amerikanske arbejdsministerium til at sprede koden. Den pågældende side skal informere atomforskere om risikoen for strålingsskader.

Brugere med den sårbare Internet Explorer 8 er så blevet videreledt til en anden side, der har installeret trojaneren Poison Ivy på deres computer. Den skulle være i stand til at slippe forbi de fleste antivirus-programmer.

Foreløbig ser det ud til, at der er tale om et meget målrettet angreb mod de amerikanske atomforskere. Fremgangsmåden minder om tidligere angreb fra den kinesiske hackergruppe Deep Panda. Sikkerhedsfirmaet Invincea har analyseret angrebet.

Hverken IE 6, 7 eller de senere versioner 9 eller 10 skulle være ramt. Men der er meldinger om, at sårbarheden både findes i IE 8 under Windows XP og Windows 7.

En alternativ mulighed for at beskytte sig er at sætte sikkerheds-niveauet til "Høj" i browseren for at deaktivere ActiveX og Active Scripting. Det skulle blokere for dette angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere