Browser-sikkerhedshul truer atomforskere

Et hidtil ukendt sikkerhedshul i Internet Explorer 8 bliver nu brugt til at angribe atomvåben-forskere i USA.

Nu er der fundet en sårbarhed i den gamle browser Internet Explorer 8, der kan bruges til at smugle malware ind på offerets computer. Microsoft har allerede bekræftet problemet, men der findes ikke en patch endnu. Det anbefales derfor at opgradere til en nyere version af Internet Explorer browseren, der ikke skulle være berørt.

Ifølge Nextgov har angribere allerede udnyttet sikkerhedshullet til at installere spyware på computere, som tilhører atomvåben-forskere i USA. De har brugt en webside hos det amerikanske arbejdsministerium til at sprede koden. Den pågældende side skal informere atomforskere om risikoen for strålingsskader.

Brugere med den sårbare Internet Explorer 8 er så blevet videreledt til en anden side, der har installeret trojaneren Poison Ivy på deres computer. Den skulle være i stand til at slippe forbi de fleste antivirus-programmer.

Foreløbig ser det ud til, at der er tale om et meget målrettet angreb mod de amerikanske atomforskere. Fremgangsmåden minder om tidligere angreb fra den kinesiske hackergruppe Deep Panda. Sikkerhedsfirmaet Invincea har analyseret angrebet.

Hverken IE 6, 7 eller de senere versioner 9 eller 10 skulle være ramt. Men der er meldinger om, at sårbarheden både findes i IE 8 under Windows XP og Windows 7.

En alternativ mulighed for at beskytte sig er at sætte sikkerheds-niveauet til "Høj" i browseren for at deaktivere ActiveX og Active Scripting. Det skulle blokere for dette angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.