Artikel top billede

Så stor er Microsofts ukendte danske konsulent-forretning

Microsoft står selv bag en af de største konsulent-forretninger på det danske it-marked. Men præcis hvor stor er en hemmelighed.

Med tusindvis af sælgere, teknikere og konsulenter står Microsofts forhandler-kanal for langt den største del af den omsætning, som kunderne betaler for produkter og andre ydelser fra softwaregiganten.

Men ved siden af den forretning, som går gennem forhandlerne, driver Microsoft i al stilhed selv en af de største konsulent- og supportforretninger på det danske marked.

I Microsoft Danmark går den del af forretningen under navnet Microsoft Services, som ifølge direktør Lars Bell fra Microsoft Services i dag består af flere end 60 højt specialiserede konsulenter plus flere end 40 supportere. Sagt på en anden måde udgør Microsoft Services tilsammen mere end 25 procent af de i alt 400 ansatte i Microsofts danske hovedsæde i Tuborg Havn.

Microsoft oplyser ikke, hvor stor en omsætning de enkelte forretningsenheder i koncernen har, og dermed kan man ikke få at vide, hvor meget forretning de flere end 100 danske medarbejdere hiver hjem til deres arbejdsgiver.

Men flere Microsoft-forhandlere vurderer over for Channelworld, at en omsætning på en million kroner pr. medarbejder er normalen i det marked, hvor Microsoft Services opererer. Det svarer til en samlet årlig omsætning på mere 100 millioner kroner, som på den måde bliver kørt uden om Microsoft egne forhandlere.

Direktør Lars Bell har tidligere forklaret, at Microsoft Services er sat i verden for at få især store kunder til at tage de nyeste og mest avancerede teknologier til sig. På den måde er Microsoft Services en teknologisk spydspids, som er med til at modne nye markeder og skabe vækst. Det vil i sidste ende også komme de selvstændige forhandlere til gode.

Microsoft Services blev etableret på det danske marked i 1995 og er siden da vokset fra omkring 20 medarbejdere til de nuværende godt 100 højt specialiserede konsulenter og teknikere. Dermed matcher Microsoft Services både når det gælder kompetencer og volumen nogle af de helt store konsulenthuse som NNIT, Netcompany, Atea, Proactive og CGI (tidl. Logica).

Læs mere:
Ny chef for Microsofts direkte salg: Vi vil ikke træde forhandlerne over tæerne
Forhandlere: Får vi lov til at sælge Surface Pro?
Microsoft bøjer sig: Redder forhandlere ud af licensklemme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.