Artikel top billede

(Foto: Intel)

Intel: Verden havde været en anden, hvis vi havde sagt ja til iPhone

Den afgående Intel-chef Paul Otellini ærgrer sig over, at Intel sagde nej til at levere en chip til den første iPhone. Den store chance gik tabt.

"Kan selskabet som har bygget fremtiden overleve den?" Sådan lyder overskriften på en artikel i The Atlantic, hvor den afgående Intel-chef Paul Otellini gør status over sin tid hos verdens største chipfirma.

Han afslører, at Intel forhandlede med Apple om at levere et SoC (System-on-a-Chip) til den første iPhone, der kom i 2007.

Intel havde allerede vundet kontrakten på at levere processorer til Apples Mac-computere, men Paul Otellini besluttede, at man ikke ville satse stort på at få en chip med i iPhone. Forhandlingerne brød sammen.

"Det endte med, at vi ikke fik kontrakten eller valgte at sige nej til den, alt efter hvordan du vælger at se på det. Og verden ville have været meget anderledes i dag, hvis vi havde fået den. Du må huske på, at det var, inden iPhone blev introduceret, og ingen vidste, hvad den kunne," siger en brødbetynget Otellini i et to timer langt interview med The Atlantic.

Det endte med, at Apple valgte en ARM-baseret chip, som havde et betydelig lavere strømforbrug end Intels processorer.

Men Otellini erkender, at han tog den forkerte beslutning. Intel kæmper stadig for at komme ind på mobil-markedet.

"Bundlinien er, at vi havde en chip, som de var interesseret i og var klar til at betale en bestemt pris for og ikke en øre mere, og den pris var mindre end vores forventede omkostninger. Jeg kunne ikke se det. Det kunne ikke hentes ind ved at producere i større styktal. Set i bagklogskabens lys var de forventede omkostninger forkerte, og styktallet var 100 gange større end nogen havde troet," siger Otellini.

I de seneste år har det været smartphones og tablet-pc'er, der er taget verden med storm, mens traditionelle computere stagnerer. Derfor gør det ekstra ondt for Intel, at man forsømte at komme med på vognen.

"Jeg skulle have stolet på min mavefornemmelse. Den sagde, at jeg skulle sige ja," som Otellini udtrykker det.

Den 16. maj havde den nye Intel-chef Brian Krzanich sin første arbejdsdag i chefstolen. Han har arbejdet for Intel i mere end 30 år. Den uddannede kemiker startede i Intels halvleder-produktion og overtager nu roret fra Otellini.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere