Artikel top billede

(Foto: Intel)

Intel: Verden havde været en anden, hvis vi havde sagt ja til iPhone

Den afgående Intel-chef Paul Otellini ærgrer sig over, at Intel sagde nej til at levere en chip til den første iPhone. Den store chance gik tabt.

"Kan selskabet som har bygget fremtiden overleve den?" Sådan lyder overskriften på en artikel i The Atlantic, hvor den afgående Intel-chef Paul Otellini gør status over sin tid hos verdens største chipfirma.

Han afslører, at Intel forhandlede med Apple om at levere et SoC (System-on-a-Chip) til den første iPhone, der kom i 2007.

Intel havde allerede vundet kontrakten på at levere processorer til Apples Mac-computere, men Paul Otellini besluttede, at man ikke ville satse stort på at få en chip med i iPhone. Forhandlingerne brød sammen.

"Det endte med, at vi ikke fik kontrakten eller valgte at sige nej til den, alt efter hvordan du vælger at se på det. Og verden ville have været meget anderledes i dag, hvis vi havde fået den. Du må huske på, at det var, inden iPhone blev introduceret, og ingen vidste, hvad den kunne," siger en brødbetynget Otellini i et to timer langt interview med The Atlantic.

Det endte med, at Apple valgte en ARM-baseret chip, som havde et betydelig lavere strømforbrug end Intels processorer.

Men Otellini erkender, at han tog den forkerte beslutning. Intel kæmper stadig for at komme ind på mobil-markedet.

"Bundlinien er, at vi havde en chip, som de var interesseret i og var klar til at betale en bestemt pris for og ikke en øre mere, og den pris var mindre end vores forventede omkostninger. Jeg kunne ikke se det. Det kunne ikke hentes ind ved at producere i større styktal. Set i bagklogskabens lys var de forventede omkostninger forkerte, og styktallet var 100 gange større end nogen havde troet," siger Otellini.

I de seneste år har det været smartphones og tablet-pc'er, der er taget verden med storm, mens traditionelle computere stagnerer. Derfor gør det ekstra ondt for Intel, at man forsømte at komme med på vognen.

"Jeg skulle have stolet på min mavefornemmelse. Den sagde, at jeg skulle sige ja," som Otellini udtrykker det.

Den 16. maj havde den nye Intel-chef Brian Krzanich sin første arbejdsdag i chefstolen. Han har arbejdet for Intel i mere end 30 år. Den uddannede kemiker startede i Intels halvleder-produktion og overtager nu roret fra Otellini.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere