Artikel top billede

Intel: Verden havde været en anden, hvis vi havde sagt ja til iPhone

Den afgående Intel-chef Paul Otellini ærgrer sig over, at Intel sagde nej til at levere en chip til den første iPhone. Den store chance gik tabt.

"Kan selskabet som har bygget fremtiden overleve den?" Sådan lyder overskriften på en artikel i The Atlantic, hvor den afgående Intel-chef Paul Otellini gør status over sin tid hos verdens største chipfirma.

Han afslører, at Intel forhandlede med Apple om at levere et SoC (System-on-a-Chip) til den første iPhone, der kom i 2007.

Intel havde allerede vundet kontrakten på at levere processorer til Apples Mac-computere, men Paul Otellini besluttede, at man ikke ville satse stort på at få en chip med i iPhone. Forhandlingerne brød sammen.

"Det endte med, at vi ikke fik kontrakten eller valgte at sige nej til den, alt efter hvordan du vælger at se på det. Og verden ville have været meget anderledes i dag, hvis vi havde fået den. Du må huske på, at det var, inden iPhone blev introduceret, og ingen vidste, hvad den kunne," siger en brødbetynget Otellini i et to timer langt interview med The Atlantic.

Det endte med, at Apple valgte en ARM-baseret chip, som havde et betydelig lavere strømforbrug end Intels processorer.

Men Otellini erkender, at han tog den forkerte beslutning. Intel kæmper stadig for at komme ind på mobil-markedet.

"Bundlinien er, at vi havde en chip, som de var interesseret i og var klar til at betale en bestemt pris for og ikke en øre mere, og den pris var mindre end vores forventede omkostninger. Jeg kunne ikke se det. Det kunne ikke hentes ind ved at producere i større styktal. Set i bagklogskabens lys var de forventede omkostninger forkerte, og styktallet var 100 gange større end nogen havde troet," siger Otellini.

I de seneste år har det været smartphones og tablet-pc'er, der er taget verden med storm, mens traditionelle computere stagnerer. Derfor gør det ekstra ondt for Intel, at man forsømte at komme med på vognen.

"Jeg skulle have stolet på min mavefornemmelse. Den sagde, at jeg skulle sige ja," som Otellini udtrykker det.

Den 16. maj havde den nye Intel-chef Brian Krzanich sin første arbejdsdag i chefstolen. Han har arbejdet for Intel i mere end 30 år. Den uddannede kemiker startede i Intels halvleder-produktion og overtager nu roret fra Otellini.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud
Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle, der er eneste selskab, der kan levere den software, som regionen er afhængig af. “Et skifte fra Oracle-teknologi til anden teknologi er noget nær umuligt,” konkluderer regionen.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.