Artikel top billede

Microsoft: Sådan vil vi genskabe vores forretning

Med Computerworld til WPC Microsoft er på vej til et markant skift. Fokus flytter fra ren udvikling til services og devices.

Houston: Microsoft vil genskabe sin forretning.

Så kontant er udmeldingen fra topchef Steve Ballmer.

"Vi vil bruge den kommende tid på at genskabe Microsoft fra en softwarevirksomhed til en service- og devicevirksomhed," lød beskeden til den årlige Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC), som foregår fra 7.-11. juli i Houston.

I fremtiden er det fire søjler - big data, social, mobility og cloud - der vil gennemsyre hele Microsoftporteføljen.

Beskeden var rettet direkte til Microsofts partnere, der hver dag søger for, at Microsofts produkter bliver solgt og implementeret verden over.

Og virksomheden taler til et stort publikum. Over 14.000 fremmødte fra 150 lande spidsede ører i salen, mens flere end 17.000 mennesker fulgte med online.

Ballmer: Jeg var nervøs
"Velkommen, velkommen, velkommen, velkommen, velkommen," var de første fem ord Steve Ballmer gjaldede selvsikkert ud over publikum i sin keynote.

"I morges vågnede jeg, og var meget nervøs for min tale i dag."

Han fremhævede kort efter, at det i år er 20 år siden, at Microsoft lancerede partner-programmet, der i dag indeholder 750.000 partnere over hele kloden.

"I morges vågnede jeg, og var meget nervøs for min tale i dag. I [partnerne, red.] er dem, der leverer produkterne hver eneste dag, og det er meget vigtigt for os." sagde Steve Ballmer.

Alle virksomheder skal bruge skyen

Den første søjle, som Steve Ballmer fremhævede, var skyen, og han erkendte samtidig, at selv om virksomheden allerede er godt på vej med produkterne, som blandt andet inkluderer Office 365 og Azure, så vil det tage lang tid, før alle virksomheder tager teknologien til sig.

"Vejen til komplet sky-miljø ligger måske 5, 10 eller 20 år ude i fremtiden. Men i sidste ende vil alle virksomheder tilegne sig teknologien, og det skaber et stort pres på Microsoft og vores konkurrenter." sagde han.

"Det handler om at kunne skalere og sikre høj båndbredde for alle vores services. Herunder hvordan vi kan levere med lav latency og med den rette datasikkerhed,"

En af Microsofts største konkurrenter er giganten Google, men ifølge Steve Ballmer er Microsoft langt foran på grund af virksomhedens fokus på det rette miks af enheder og services.

"Google er større end os, men ingen andre virksomheder forstår at udnytte cloud-teknologien som os."

Effektiviser din virksomhed med big data

Microsoft ser big data som et af de største potentielle markeder i øjeblikket, og Steve Ballmer ser da også gerne, at flere virksomheder vil begynde at udnytte teknologien.

"Det bliver mere vigtigt for mange virksomheder. Jeg garanterer jer, at folk vil få brug for vores SQL- og Excel-produkter," fortalte Steve Ballmer.

Helt konkret ønsker topchefen også, at flere virksomheder vil få øjnene op for de muligheder, der ligger i at udnytte de store datamængder til at optimere forretningsgangen.

"Alle ved, hvad en Windows PC er, men nu handler det om at få skabt den samme opmærksomhed om Windows-telefoner og -tablets,"

"Hvis du sælger regntøj, så vil du også vide, hvordan vejret bliver i de kommende dage, så du kan skalere dit lager. Det kan du gøre med big data fra vejrprofeterne. Der er masser af muligheder, og her er Big Data vejen frem.

Microsoft vil facilitere virksomhedens kommunikation

Når det gælder kundernes virksomhedskommunikation, så ønsker Microsoft topchefen, at kunderne kommer i gang med at bruge de muligheder, som særligt Yammer vil byde på i fremtiden.

"Yammer involverer realtids-kommunikation på en måde, der ligner Twitter eller Facebook. Det er et område, vi vil komme meget videre med i den nærmeste fremtid," sagde Steve Ballmer.

"Nogle tror, at social er ét produkt, men det tror jeg ikke. Det handler om meget mere. Hvordan får jeg fat på dig, hvis du er ude af huset, eller hvis du blot er et andet sted end der, hvor jeg er? Alt handler om social aktivitet på internet i virksomheden allerede i dag,"

Steve Ballmer: Vores mobilitetsmuligheder er unikke
Sidste del i Microsofts nye fokusområde er virksomhedens storsatsning på mobility-området.

"Alle ved, hvad en Windows-pc er, men nu handler det om at få skabt den samme opmærksomhed om Windows-telefoner og -tablets," lød udmeldingen.

Ifølge Steve Ballmer er det Microsofts enorme integrationsmotor mellem enhed og cloud, der gør hele forskellen, når det handler om at skille sig ud fra konkurrenterne.

"Det handler om at kunne håndtere alle sine enheder i virksomheden. Eksempelvis ved hjælp af styring gennem Active Directory-regler og synkroniseringen af apps og profiler, så alle dine enheder er ens konfigureret ved hjælp af skyen." sagde Steve Ballmer og forlod podiet til lyden af store klapsalver fra publikum.

Læs også:

Sidste chance: Populær Microsoft-tjeneste lukker meget snart

Ganske kvik: Syv-årig dreng består Microsoft-certificering

Microsofts store ombygning: Er Ballmer (stadig) fremtidens mand?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere