Artikel top billede

Spion-boykot af Lenovo var en and

Det australske forsvarsministerium dementerer oplysninger om, at landets efterretningstjeneste af frygt for brist i sikkerheden i en årrække har forbudt sine ansatte at bruge Lenovo-pc're.

Flere danske medier og en enkelt it-ordfører nåede at reagere, før det det australske forsvarsministerium nu har aflivet en historie, som tidligere på ugen dukkede op i den australske avis Financial Review.

Ifølge avisen har efterretningstjenesterene i lande som Australien, Canada, USA og Storbritannien i næsten ti år forbudt deres ansatte at bruge pc'er fra den kinesiske producent Lenovo, når de behandlede fortrolige informationer.

Financial Review skrev oprindeligt, at de fra flere kilder havde fået oplyst, at Lenovo-pc'ernes firmware angiveligt er udstyret med elektroniske bagdøre, som gør maskinerne sårbare over for overvågning. 

Herhjemme har Computerworlds kolleger på Version2 tidligere refereret den australske artikel. Men i dag fortæller Version2 så, at historien ifølge de australske myndigheder er det, man i journalistkredse kalder "en and".

»Historien er faktuelt forkert. Der er intet forbud mod Lenovo og selskabets produkter hos forsvarsministeriet; det gælder både klassificerede og uklassificerede systemer,« hedder det i dag i en skriftlig udtalelse på det australske forsvarsministeriums hjemmeside.

Tidligere i dag lod Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen sig også inspirere. Han bebudede i Berlingske, at han ville tage sagen op i Folketingets it-styregruppe, for at undersøge om tingets medlemmer var i fare for at blive overvåget via de Lenovo-pc'er, som er standard arbejdsredskab for folketingsmedlemmerne. Michael Aastrup Jensen lagde ikke skjul på, at hans bekymring gik på, om de kinesiske myndigheder kiggede med over skulderen, når Folketinget arbejder.

"Det nytter ikke noget, at Folketingets pc'er har skjulte bagdøre for et land, som vi har forskellige konflikter med - for eksempel på det arktiske område. Derfor skal det selvfølgelig undersøges, hvad vores allierede gør," lød det blandt andet fra it-ordføreren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.