Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er Danmarks tre bedste it-forhandlere

Top 100 2013 Vækst og stigende overskud går hånd i hånd hos Danmarks bedste it-forhandlere.

De tre bedste it-forhandlere i Computerworlds Top 100-analyse modbeviser effektivt de seneste års mantra om, at det er tæt på umuligt at tjene penge på at sælge hardware.

For trods papirstynde indtjeningsmarginer er det åbenbart stadig muligt at skrue en forretning sammen, hvor stort volumen og højt niveau af service tilsammen skaber så stor værdi for kunden, at det også sætter sig spor på bundlinien.

I år er forhandler-kategorien præget af gamle kendinge som det svensk-ejede Dustin, østjyske ED-Data og nordsjællandske Comm2ig, som lægger sig i spidsen for et felt på i alt syv virksomheder.

Dustin og Comm2ig bliver normalt betragtet som henholdsvis den 2. og 3. største hardwareforhandler på det danske marked med langt op til nummer et - Atea.

For at få en idé om proportionerne på hardware-markedet kan man lægge deres omsætningstal sammen. Så når man til 1,1 milliarder kroner. Det tal skal stadig ganges med fem for at nå op til Ateas nærmest ufattelige 5,5 milliarder kroner store omsætning.

Alligevel formår de - efter deres egen målestok - at overgå Atea på vækst og indtjening.

Comm2ig nåede i 2012 med 44 ansatte en omsætning på 352 millioner kroner. Det er en fremgang på 11 procent. Og på bundlinien mere end tredobler Comm2ig sit resultat med et overskud på 12 millioner kroner.

Comm2ig har været i gang siden 1998 og har i dag en stærk forretning på det offentlige marked. Sidste år fusionerede man med kollegerne hos 2ig.

Ser man på omsætning og bemanding, er svenskejede Dustin cirka dobbelt så store som kollegerne hos Comm2ig og lever dermed op til sine egne ambitioner om at være en "klar nummer to" på det danske marked.

Dustins forretning i Danmark er reelt en fortsættelse af det tidligere Computerstore, som svenskerne opkøbte i 2007 med det klare formål at få et stærkere fodfæste på det danske marked.

Dustins omsætning steg i 2012 fra cirka to tredjedele af en milliard (640 millioner kroner) til en trekvart milliard (736 millioner kroner). Ligesom i tilfældet med Comm2ig blev den pæne vækst fulgt op af solid fremgang i indtjeningen. Resultat endte på 31 millioner kroner mod 19 millioner året før.

Tredje hjul på sejrsskamlen for it-forhandlerne er hardware-specialisten ED-Data, som holder til nord for Aarhus. ED-Data startede tilbage i 2003 og har i dag en meget bred produktportefølje.

De 10 medarbejdere hævede i 2012 omsætningen fra 54 til 61 millioner kroner, og på bundlinien nåede man næsten en fordobling med et overskud efter skat på 782.000 kroner.

Læs også:

Så vild en omsætning har Dustin købt sig til

Fusion udfordrer Atea

Dell har vundet ED Datas tillid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere