Artikel top billede

Her er efterårets næste 'hemmelige' lanceringer

Apple, Nokia, Microsoft og Google har stadig produkter i papkassen klar til at blive vist frem officielt. Her er overblikket over de 'hemmelige' produkter, vi kan forvente at stifte bekendtskab med i løbet af efteråret.

Her er efterårets næste 'hemmelige' lanceringer

Efteråret plejer at være sæson for massevis af produktlanceringer, og vi har allerede set en hel del nyt på IFA-messen i Berlin og senest ved Apples lancering af iPhone 5s og iPhone 5c

Men der er mere i vente, og det varer ikke særlig lang tid, før producenterne er klar til at vise flere 'hemmeligheder' frem.
Egentlig er det ikke så overraskende, som det måske burde være.

Nogle af producenterne har allerede sendt invitationer ud til pressemøder, og nogle produkt- og spionfotos er allerede lækket.

Samtidig er det efterhånden ved at være nemt at gennemskue produktcyklusserne for flere hardware-produkter, da de opdateres hvert år.

På de næste sider kan du få overblikket over noget af den hardware, som vi kan forvente præsenteret de næste par måneder fra Microsoft, Nokia, Apple og Google.

Følg @WebSurferen

Microsoft: Surface Pro med ny hardware

Det er ventet, at Microsoft lancerer en ny version af sin Surface Pro den 23. september i New York.

Flere amerikanske medier er allerede blevet inviteret, og indbydelsen var grafisk udformet som en Surface-maskine. 

Det overlader ikke ret meget til fantasien.

Den nye Surface Pro vil formentlig være udstyret med den nye Intel Haswell-processor, som kan være computerens store redningsmand.

Mens den nuværende Surface Pro har godt med hestekræfter i forhold til sin kompakte form, så har den ikke nogen særlig fantastisk batterilevetid. Fire-fem timer og så er den suget tør.

Men med den mere strømbesparende Haswell-processor burde batterilevetiden kunne strækkes et par timer mere, og dermed ville Surface Pro kunne klare sig gennem en arbejdsdag uden at kindkysse med stikkontakten.

Der går rygter om, at Microsoft også øger mængden af ram i Surface Pro fra fire til otte gigabyte.

Tidspunktet for lanceringen passer også ind i en et års cyklus for produktet, da de første udgaver, Surface RT og Surface Pro, blev lanceret i USA i oktober sidste år samtidig med Windows 8.

Her er vores anmeldelse af Surface RT

Her er vores anmeldelse af Surface Pro

Du kan læse mere om Haswell-processoreren her.

Nokia: Mobil med stor skærm og Windows-tablet

I løbet af sommeren har Nokia ikke taget en slapper i hængekøjen, men i stedet lanceret mobilen Lumia 1020

Den kan blandt andet prale af et kamera, der tager billeder i en opløsning på 41 megapixel.

Men det bliver ikke den sidste mobil fra Nokia i år, hvis man ser på nogle af de lækkede fotos, der flyder på nettet.

Det tyder nemlig på, at finnerne vil lancere en seks tommer Windows Phone. Tidligere har der været en del rygter om, at datoen for lanceringen vil være den 26. september i New York. Men i denne uge tweetede Nokia et billede af en skiløber i en ørken med teksten "innovation reinvented" og besked om, at man skulle reservere datoen den 22. oktober. 

Mobilen vil køre den nyeste version af Windows Phone, der understøtter fuld HD-opløsning.

Lanceringstidspunktet passer med, at Nokia også sidste år præsenterede en ny telefon i september, Lumia 920, og den kørte Windows Phone 8 - der først officielt blev lanceret måneden efter.

Samtidig med lanceringen af den nye telefon er Nokia formentlig klar med sin første Windows-tablet.

På nettet har der den seneste tid floreret flere spion- og lækkede produktfotos af den 10,1 tommer store maskine, som angiveligt har en mobil-processor i motorrummet og kører Windows RT.

Der har meget længe været rygter om en tablet fra Finland, og det var faktisk ventet, at den skulle have været vist frem tidligere på året.

Den seneste måned har i øvrigt været begivenhedsrig for den finske mobilproducent, der endte med at blive købt af sin rige onkel fra Amerika.

Du kan her læse mere om, hvor Microsoft valgte at betale 40 millioner kroner for Nokias mobildivision.

Apple: En flok nye iPads

For nylig lancerede Apple sine to nye telefoner, iPhone 5s og iPhone 5c

Men der var ikke noget nyt om iPads, selv om Apple har tradition for at opdatere sin serie af tablet-computere cirka hvert år.

Derfor er det ventet, at Apple i slutningen af oktober eller begyndelsen af november vil præsentere den nyeste generation.

Det er især ventet, at iPad Mini får en ny skærm med højere opløsning.

I dag er skærmopløsningen 1.024 gange 768 pixel, mens en konkurrent i syv-tommerklassen som Google Nexus har 1.920 gange 1.080 pixel samt en hurtigere processor.

Det er desuden ventet, at Apple præsenterer en ny version af den store iPad på 9,7 tommer.

Forventningerne er, at iPad 5 får et kabinet i stil med Mini'en. Det vil sige, at den bliver smallere og en anelse tyndere.

Hvis en lancering i slutningen af oktober holder, vil begge produkter desuden dukke op i tide før den vigtige julehandel.

Samtidig virker det logisk, at de to tablet-pc'er følger kort tid efter udrulningen af iOS7, da Apple dermed vil have nye maskiner født med det aktuelt nyeste mobile styresystem.

De vil naturligvis også kunne udstyres med samme fingeraftryksscanner, som den nye iPhone har.

Læs mere om iPhone 5s og iPhone 5c her.

Google: Ny version Nexus-mobilen

Januar 2010, december 2010, november 2011 og november 2012. 

Det er de måneder, hvor Google har præsenteret sin nyeste Nexus-mobil, der hidtil skiftevis er blevet produceret af Android-hardwareleverandører som HTC, Samsung og LG.

Det kræver derfor ikke den store professorhat at nå frem til, at Google højst sandsynlig snart vil præsentere en ny model, da produktcyklussen er cirka et år.

Lanceringen af en ny Nexus-model falder desuden sammen med, at Google har afsløret, at den næste Android-version 4.4 snart er klar, og den går under navnet Kitkat.

Og traditionen tro er en ny Nexus-mobil altid det første stykke hardware til at køre en ny version af Android.

Ligesom med den tidligere model - Nexus 4 - er det angiveligt LG, som står bag den nye model.

Der bliver gættet på den 14. oktober som lanceringsdato.

Følg @WebSurferen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.