Artikel top billede

Fem gratis og gode udvidelser til Dropbox

Med disse fem stærke tjenester kan du få meget mere ud af din Dropbox.

Fem gratis og gode udvidelser til Dropbox

Den cloud-baserede storage-tjeneste Dropbox er meget nyttig, men den kan gøres endnu lettere at bruge ved hjælp af en bred vifte af andre tjenester, der udvider funktionaliteten.

Læs her om fem favoritter, der ganske gratis kan gøre Dropbox endnu mere værd for dig.

DropItToMe

Med Dropbox er det let at dele filer, som andre kan downloade, men det er sværere for dig at gøre det muligt for andre at uploade filer til din konto - med mindre du bruger den gratis tjeneste DropItToMe.

For at komme i gang med DropItToMe skal du blot tillade, at tjenesten får adgang til din Dropbox. Når det er gjort, opretter DropItToMe en mappe på din konto. Herefter vælger du et brugernavn, som bliver del af det link, som DropItToMe laver for dig. Det lykkedes mig at gøre krav på "Liane" som brugernavn. Med dette link kan enhver sende filer til mig, som herved dukker op i min DropItToMe-mappe i Dropbox.

Det er smart, at DropItToMe i stedet for en tilfældig URL benytter et fast link, der er nemt at huske. Man opretter også en adgangskode, som er påkrævet ved upload til Dropbox-kontoen, hvilket giver en vis sikkerhed. (Som med alle adgangskoder skal du være varsom med, hvem du deler den med.)

DropItToMe giver dig også en nem måde at uploade filer til din egen Dropbox. Du kan selvfølgelig bruge Dropbox' web-app, når du sidder ved en computer, hvor Dropbox ikke er installeret, men det er hurtigere med DropItToMes upload-link.

Sammenlignet med Dropbox kræver det færre klik at uploade filer med DropItToMe. Filerne kan dog ikke placeres andre steder end i DropItToMe-mappen, og tjenesten er begrænset til filer på maksimum 75 megabyte.

Det er dog en gratis og enkel måde at lade andre mennesker dele filer med dig, uden at de er nødt til først at tilmelde sig Dropbox.

Krypter dine filer: BoxCryptor

De sikkerhedsmæssige problemstillinger ved cloud-løsninger som Dropbox gør, at nogle brugere tøver med at benytte sig af sådanne tjenester, især til at gemme følsomme dokumenter som regnskaber og kontoudtog.

Den gratis tjeneste BoxCryptor krypterer dine filer, før de uploades til din Dropbox-konto. Den understøtter også Box.net, Google Drev og Microsoft SkyDrive.

Når du har downloadet og installeret Windows-klienten, opretter BoxCryptor automatisk et virtuelt drev på din computer.

Herefter finder den de cloud storage-tjenester, du benytter, og trækker dem ind i BoxCryptor-mappen. BoxCryptor sikrer dine filer med 256 bit AES-kryptering.

Du kan se alt indholdet i din BoxCryptor-mappe, men du kan også stadig bruge din oprindelige Dropbox-mappe. For at kryptere en mappe højreklikker du på den og vælger Encrypt.

Hvis du nu finder filen via Dropbox, vil den ikke længere kunne læses. Via BoxCryptor har du adgang til den oprindelige, ikke-krypterede fil.

Du kan vælge at kryptere individuelle filer eller hele mapper.

Når en mappe er krypteret, vil alle nye filer i mappen automatisk blive krypteret, når de synkroniseres til Dropbox. I BoxCryptors visning kan du identificere krypterede filer og mapper ud fra deres grønne etiketter. I Dropbox' visning vil du se filendelsen .bc tilføjet krypterede filers navne.

BoxCryptor har ikke adgang til brugernes data. Krypteringen sker på din egen computer og altså ikke på BoxCryptors servere.

Det betyder også, at firmaet heller ikke har adgang til din adgangskode, så hvis du glemmer den, kan du vinke farvel til dine krypterede data.

BoxCryptor er gratis til personlig brug, hvilket vil sige til brug sammen med en enkelt cloud storage-konto, og inkluderer adgang via tilknyttede mobil-apps.

En ubegrænset personlig konto koster cirka 270 kroner om året og inkluderer desuden kryptering af filnavne samt brug sammen med et ubegrænset antal cloud-tjenester.

En ubegrænset erhvervskonto inkluderer ydermere mulighed for at oprette grupper til deling af filer og mapper.

BoxCryptor rammer en god balance mellem sikkerhed og brugervenlighed. Tjenesten tilføjer et ekstra lag sikkerhed ved at kryptere indholdet på din Dropbox-konto uden det besvær, det ville involvere at skifte til en helt ny cloud storage-tjeneste.

Sådan streamer du musik: DropTunes

Dropbox er et godt sted at opbevare sin digitale musiksamling, men dens funktioner til afspilning af musik er mildest talt ret begrænsede. Hvis man vil afspille musik, der er gemt på Dropbox, er man faktisk nødt til først at downloade musikken.

Den gratis web-app DropTunes fungerer som musikafspiller til streaming af lydfiler på din Dropbox-konto. (For syv kroner får du en DropTunes-app til iOS, men der findes endnu ingen app til Android.)

Det eneste, du skal gøre, er at gå ind på droptun.es i din browser og give web-app'en tilladelse til at oprette adgang til din Dropbox-konto. Den finder automatisk alle lydfiler og gør det muligt for dig at afspille dem uden at downloade dem.

DropTunes viser dine Dropbox-mapper i venstre side af skærmen. Når du klikker på en af mapperne, vil enhver lydfil i mappen dukke op i det centrale vindue, hvorfra de kan afspilles.

DropTunes indeholder ingen avancerede funktioner (såsom oprettelse af afspilningslister) men tjenesten fungerer fint til grundlæggende streaming af musik.

Automatisér alt muligt: IFTTT

Det er ikke svært at gemme filer på Dropbox, men stort set alt på internettet kan gøres nemmere med IFTTT, der er et nyttigt og gratis værktøj, der med automatiske handlinger forbinder forskellige webtjenester.

Forkortelsen IFTTT står for "IF This Then That" (hvilket kan oversættes til "hvis A, så B") og det er en perfekt opsummering af, hvad IFTTT kan bruges til:

Hver gang en bestemt ting sker på en tjeneste, du bruger, kan IFTTT automatisk få en bestemt handling til at ske på en anden tjeneste, du bruger.

Med IFTTT er det muligt at lave en slags opskrifter ved hjælp af såkaldte kanaler, der er de webtjenester, som IFTTT kan forbinde.

Disse kanaler inkluderer Facebook, Evernote, Gmail og selvfølgelig Dropbox. Indtil videre er der 69 kanaler tilgængelig på IFTTT. For at lave en opskrift vælger du den første kanal og herefter udløseren (if this-delen). Når du har valgt en kanal, vil IFTTT vise tilgængelige udløsere.

Udløseren er den tilstand, der skal opnås, for at en bestemt handling foretages. Det kan for eksempel være, at der uploades et billede i din Dropbox.

Når du har valgt en udløser, skal du vælge den sidste kanal og handlingen, der skal foretages (then that-delen), når udløser-tilstanden opnås.

Du kan få IFTTT til automatisk at foretage meget af det, du normalt bruger Dropbox til, eller blot sende dig en meddelelse, når der sker noget bestemt.

For eksempel kan du bede om at modtage en sms, hver gang der gemmes et billede i din Dropbox. Eller enhver vedhæftet fil modtaget på din Gmail kan automatisk blive gemt i din Dropbox. Eller alle dine Instagram-billeder kan kopieres over i din Dropbox.

Vi kunne nævne mange flere eksempler, men sagen er, at du sparer tid ved at automatisere opgaver. IFTTT er en kompleks men ekstremt stærk tjeneste, der kan gøre Dropbox meget mere fleksibel og nyttig.

Det tager lidt tid at forstå mulighederne, og jeg anbefaler, at du bladrer rundt i det store udvalg af andre brugeres opskrifter, der er delt på tjenestens website.

De er gode til at demonstrere, hvad IFTTT kan bruges til, og de kan frit bruges og tilpasses dine egne behov.

Send filer til Dropbox: Send to Dropbox

IFTTT giver mange muligheder for automatisk at føje indhold til din Dropbox - måske endda overvældende mange.

Hvis du er ude efter en enklere måde at sende filer direkte til Dropbox, så er Send to Dropbox et godt valg.

Denne gratis tjeneste genererer en unik e-mailadresse og enhver vedhæftet fil, der sendes til denne adresse, bliver automatisk gemt i din Dropbox.

Det er let at komme i gang med Send to Dropbox. Du forbinder bare tjenesten til din Dropbox-konto, hvorefter den genererer en særlig e-mailadresse til dig, der desværre blot består af en kort men tilfældig række tal og bogstaver.

Hvis du opgraderer til Pro-kontoen for cirka 160 kroner om året, kan du tilpasse denne e-mailadresse, hvilket er godt for erhvervsbrugere - især til at dele adressen med kolleger. Med Pro-kontoen kan du også have adskillige adresser og bruge en hvidliste, så du har kontrol over, hvem der kan sende filer til din Dropbox.

Som standard gemmer Send to Dropbox dine filer i en ny mappe ved navn "Apps/Attachments", som tjenesten opretter i din Dropbox. Du kan ændre navn på denne mappe og tilføje undermapper for eksempel til hver afsender.

Denne mappe kan dog ikke deles med andre Dropbox-brugere, da det er en særlig type mappe til Dropbox-applikationer.

I mine test dukkede alle vedhæftede filer, sendt til min Send to Dropbox-adresse, op i Dropbox næsten øjeblikkeligt og blev lagt i de mapper, jeg havde valgt.  Hvis du er ude efter en hurtig måde at sende filer til Dropbox, så er Send to Dropbox uovertruffen.

En endnu bedre Dropbox

Dropbox har ikke noget stort behov for forbedring. Tjenesten er i forvejen nem at bruge og utroligt praktisk.

Men hvad enten dit mål er at dele filer på en nem måde, øge sikkerheden, automatisere handlinger eller lytte til musik, så findes der en Dropbox-app, der kan gøre dit liv lidt lettere.

Og der er gode chancer for, at den også er gratis.

Hurtigt overblik

DropItToMe

Opsummering

DropItToMe er en gratis og nem måde at lade andre uploade filer til din Dropbox - det kan være ret nyttigt.

Pris

Gratis

Fordele

+ Gratis og nem at bruge
+ Giver et simpelt link

Ulemper

- Du kan ikke selv vælge, hvor filerne placeres
- Filstørrelsen er begrænset til 75 MB

BoxCryptor

Opsummering

Noget, der får mange til at tøve med at bruge cloud storage, er forestillingen om manglende sikkerhed. Det er en bekymring, som BoxCryptor imødegår.

Pris

Gratis

Fordele

+ Opret en krypteret mappe på din computer, der kan synkroniseres med alle de mest populære cloud storage-tjenester
+ Adgang via din smartphone

Ulemper

- Ingen mulighed for at gendanne din adgangskode, så hvis du glemmer den, mister du dine krypterede data

DropTunes

Opsummering

DropTunes mangler avancerede funktioner, men fungerer godt til grundlæggende streaming af musik fra Dropbox.

Pris

Gratis

Fordele

+ Gratis
+ Brugergrænsefladen gør den nem at bruge
+ Fungerer automatisk

Ulemper

- Kan ikke oprette afspilningslister eller afspille i tilfældig rækkefølge
- Kan ikke afspille video

IFTTT

Opsummering

IFTTT er en gratis og sjov tjeneste, der gør det muligt at skabe interessante forbindelser mellem forskellige andre tjenester på nettet.

Pris

Gratis

Fordele

+ Smart, sjov og nyttig
+ Masser af muligheder

Ulemper

- Sms-funktionaliteten lever ikke helt op til forventningerne

Send to Dropbox

Opsummering

Send to Dropbox er en enkel måde at sende filer direkte til din cloud storage-tjeneste.

Pris

Gratis

Fordele

+Gratis
+Hurtig

Ulemper

- E-mailadressen kan være svær at huske

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.