Artikel top billede

Teknikere i dansk it-firma nedlægger arbejdet i protest

Teknikere i danske it-firma nedlægger arbejdet i protest mod opsigtsvækkende nyt krav fra ledelsen.

Løb stærkere eller gå otte procent ned i løn.

Sådan lyder kravet til 68 overenskomstansatte it-teknikere i print- og kopiproducenten Ricohs danske afdeling.

Efter et møde med deres tillidsrepræsentanter mandag morgen valgte Ricoh-teknikerne senere på dagen som en reaktion på ledelsens krav kortvarigt at nedlægge arbejdet.

Det oplyser faglig sekretær i Dansk Metals Københavns-afdeling, Jan Hendriksen.

Lønnedgangen er ifølge Ricohs danske landechef Søren Krogh-Nielsen varslet til at træde i kraft om seks måneder, medmindre ledelsen og de ansatte i mellemtiden bliver enige om en effektiviseringsplan, som skal øge de ansattes produktivitet med 15 procent.

"Vi har sendt varslet om lønnedgang, medmindre vi når målet for effektivisering af den måde, vi arbejder på," siger Søren Krogh-Nielsen til Computerworld.

Hidtil har mange af Ricoh-teknikerne kørt ud til kunderne direkte hjemmefra, og transporttiden ud til kunden har været en del af arbejdstiden.

Taget af bordet

Den ordning ville Ricohs ledelse have ændret, så arbejdstiden først begynder, når den teknikeren træder ind ad døren hos dagens første kunde.

Det krav er dog ifølge Søren Krogh-Nielsen nu taget af bordet.

I stedet forhandler ledelse og medarbejdere nu om andre veje til at nå den effektivisering, som ledelsen kræver.

Ifølge Søren Krogh-Nielsen er de ansatte nu selv kommet med en række forslag til at nå målet.

"Der er kommet rigtig mange gode forslag, som vi kigger på, men jeg vil helst ikke komme ind på det konkrete indhold. Det er en intern dialog, som vi har med teknikerne, og det er en opgave, vi skal have løftet over de næste seks måneder," siger Søren Krogh-Nielsen.

Tillidsrepræsentant Steffen Jensen ønsker ikke at kommentere indholdet af de forhandlinger, som nu er gået i gang.

"Folk er skuffede og ryster over det udspil, der er kommet fra ledelsen. Men lige nu kigger vi på de konsekvenser, som det vil have for vores kolleger," siger Steffen Jensen

Ricohs ønske om effektivisering er ifølge Computerworlds oplysninger allerede slået igennem i firmaets salgsafdeling, hvor i hvert fald en del sælgere har fået ændret deres ansættelsesvilkår.

"Vi har ændret på nogle ting i salg, og har givet nye roller til nogle af sælgerne," siger Søren Krogh-Nielsen, som også siger, at de planlagte effektiviseringer er en del af en plan, der skal "forberede Ricoh til fremtiden".

Læs også:

Atea er HPs eneste kanal til kommunale printkunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.