Anmeldernes dom: Xbox One får kritik og ros

Xbox One sættes i dag til salg i adskillige lande - men ikke Danmark. Flere tech-medier har allerede testet Microsofts konsol, og deres dom over maskinen kan ses her.

Det bliver først engang i løbet af 2014, at Xbox One lander på de danske butikshylder.

Det var ellers planen, at Microsofts konsol skulle være klar til julehandlen, men sådan kom det ikke til at gå.

I hvert fald ikke herhjemme.

I USA, England og en række andre lande lanceres konsollen officielt i dag, og dermed er der lagt op til direkte duel mod den nye PlayStation 4.

Flere tech-medier har haft fingre i begge maskiner, og dommen over Sonys konsol er forholdsvis positiv, selv om der også er plads til forbedringer.

Det kan du læse mere om her.

Når det gælder Xbox One, er flere anmeldere enige om, at konsollen ikke ligefrem er køn, og den "har et ansigt, som en kun en mor kan elske", som Stuff.com beskriver det.

Microsofts konsol bliver desuden sammenlignet med en ældre VHS-maskine, og det er ikke ligefrem flatterende. Det er ikke nogen hemmelighed, at Xbox One virker noget mere bombastisk end PlayStation 4.

Selv om designet får tæsk, er der også ros til Microsoft. Controlleren er forbedret en smule, hvilket ikke har været en nem opgave, da udgaven til Xbox 360 allerede fungerede glimrende:

"Controlleren til Xbox One er helt fantastisk. Det er måske den bedste konsol-controller, jeg nogensinde har holdt," skriver TechCrunch.com i sin anmeldelse.

Gizmodo.com
er fuldkommen enig:
"Xbox One-controlleren føles mere kompakt, lidt tungere og mere solid, alt på en måde, der er fuldstændig fantastisk."

TheVerge.com
fortæller, at Microsoft har brugt cirka 500 millioner kroner på at udvikle controlleren. Resultatet er måske lidt overraskende, at den ikke har flyttet sig særligt langt fra versionen, der fulgte med Xbox 360. Der er små og raffinerede justeringer, vurderer tech-mediet.

Snak med din konsol
Ud over controlleren får Xbox One ros for at være en kraftfuld konsol, og der er flere interessante spiltitler klar til lanceringen i forhold til Sonys PlayStation 4.

Der er lidt blandede anmeldelser af Kinect, som er et kamera, der følger med Microsofts konsol.

Det er udstyret med en sensor, så det er muligt at interagere med spil og styre navigationen i menuer med hjælp fra kroppen. Det fungerer bedre end tidligere. Som noget nyt kan konsollen også styres med stemmen via Kinect, men det er langtfra perfekt:

"Jeg vil sige, at det virkede cirka 75 procent af tiden og forstod, hvad jeg ville have den til at gøre, inklusive at skifte tv-kanaler, og hvor jeg ønskede at navigere hen i menuen," skriver Cnet.com i sin anmeldelse og pointerer, at nogle brugere formentlig vil blive skræmt af, at stemmekontrollen ikke fungerer helt stabilt endnu.

Samtidig kan det være anstrengende at skulle kommandere med Xbox One:

"Jeg har allerede tillagt mig en særlig tone, jeg bruger, når jeg taler med Kinect [...] Ligesom den måde jeg ville dundertale til en hund i den anden ende af lokalet, hvis den havde været uartig. Min Kinect stemme er højere og tydeligere end min talestemme, og det er ... tja, det er irriterende," mener Kotaku.com.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.