Artikel top billede

Anmeldernes dom: Xbox One får kritik og ros

Xbox One sættes i dag til salg i adskillige lande - men ikke Danmark. Flere tech-medier har allerede testet Microsofts konsol, og deres dom over maskinen kan ses her.

Det bliver først engang i løbet af 2014, at Xbox One lander på de danske butikshylder.

Det var ellers planen, at Microsofts konsol skulle være klar til julehandlen, men sådan kom det ikke til at gå.

I hvert fald ikke herhjemme.

I USA, England og en række andre lande lanceres konsollen officielt i dag, og dermed er der lagt op til direkte duel mod den nye PlayStation 4.

Flere tech-medier har haft fingre i begge maskiner, og dommen over Sonys konsol er forholdsvis positiv, selv om der også er plads til forbedringer.

Det kan du læse mere om her.

Når det gælder Xbox One, er flere anmeldere enige om, at konsollen ikke ligefrem er køn, og den "har et ansigt, som en kun en mor kan elske", som Stuff.com beskriver det.

Microsofts konsol bliver desuden sammenlignet med en ældre VHS-maskine, og det er ikke ligefrem flatterende. Det er ikke nogen hemmelighed, at Xbox One virker noget mere bombastisk end PlayStation 4.

Selv om designet får tæsk, er der også ros til Microsoft. Controlleren er forbedret en smule, hvilket ikke har været en nem opgave, da udgaven til Xbox 360 allerede fungerede glimrende:

"Controlleren til Xbox One er helt fantastisk. Det er måske den bedste konsol-controller, jeg nogensinde har holdt," skriver TechCrunch.com i sin anmeldelse.

Gizmodo.com
er fuldkommen enig:
"Xbox One-controlleren føles mere kompakt, lidt tungere og mere solid, alt på en måde, der er fuldstændig fantastisk."

TheVerge.com
fortæller, at Microsoft har brugt cirka 500 millioner kroner på at udvikle controlleren. Resultatet er måske lidt overraskende, at den ikke har flyttet sig særligt langt fra versionen, der fulgte med Xbox 360. Der er små og raffinerede justeringer, vurderer tech-mediet.

Snak med din konsol

Ud over controlleren får Xbox One ros for at være en kraftfuld konsol, og der er flere interessante spiltitler klar til lanceringen i forhold til Sonys PlayStation 4.

Der er lidt blandede anmeldelser af Kinect, som er et kamera, der følger med Microsofts konsol.

Det er udstyret med en sensor, så det er muligt at interagere med spil og styre navigationen i menuer med hjælp fra kroppen. Det fungerer bedre end tidligere. Som noget nyt kan konsollen også styres med stemmen via Kinect, men det er langtfra perfekt:

"Jeg vil sige, at det virkede cirka 75 procent af tiden og forstod, hvad jeg ville have den til at gøre, inklusive at skifte tv-kanaler, og hvor jeg ønskede at navigere hen i menuen," skriver Cnet.com i sin anmeldelse og pointerer, at nogle brugere formentlig vil blive skræmt af, at stemmekontrollen ikke fungerer helt stabilt endnu.

Samtidig kan det være anstrengende at skulle kommandere med Xbox One:

"Jeg har allerede tillagt mig en særlig tone, jeg bruger, når jeg taler med Kinect [...] Ligesom den måde jeg ville dundertale til en hund i den anden ende af lokalet, hvis den havde været uartig. Min Kinect stemme er højere og tydeligere end min talestemme, og det er ... tja, det er irriterende," mener Kotaku.com.

Stort potentiale - ligesom PlayStation 4

Under lanceringen af Xbox One gjorde Microsoft en del ud af, at konsollen kan bruges som mediecenter.

Det skyldes, at konsollen kan kobles sammen med eksempelvis dit nuværende kabel-tv.

Det er dog de færreste anmeldere, som mener, at det er fuldkommen vellykket.

TheVerge.com beskriver det som "klodset" og et britisk medie som Stuff.com fortæller, at tv-delen er handicappet af, at tjenesten OneGuide ikke fungerer i England endnu.

Når det gælder karakterer, ender Xbox One på hvad der svarer til fire/fem ud af seks på Computerworlds karakterskala.

Det er stort set det samme som PlayStation 4, men umiddelbart - hvis karaktererne lægges sammen - er tendensen, at Sonys konsol har fået en lille smule bedre anmeldelser.

Men det kan være svært at give en egentlig karakter til begge maskiner. For som mange tech-medier påpeger, er det her jo blot begyndelsen til en ny konsolæra. Potentialet har ikke foldet sig ud endnu.

"Ligesom sin nærmeste rival er Xbox One propfyldt med potentiale, som for det meste ikke er udnyttet på tidspunktet for dens lancering," skriver T3.com.

Meget kan derfor ændre sig over de næste par år. Den ældre Xbox 360 virker på mange måder fuldkommen anderledes i dag, når det gælder spil, grafik og interface, end da konsollen blev lanceret internationalt i 2005.

Ambitiøs maskine 

Cnet.com mener, at Xbox One forsøger at spille på flere alsidige talenter end PlayStation 4, som gerne vil være en rendyrket 'gamerkonsol'.

Microsofts konsol er dog ikke den perfekte hybrid-maskine, men heldigvis er den stadig oplagt til spil og leverer strålende grafik, lyder dommen.

TheVerge.com mener
, at Xbox One er en glimrende spillekonsol med en håndfuld gode spil. Det er dog et åbent spørgsmål, om den er bedre end PlayStation 4.

Ifølge TechCrunch.com er der ingen grund til at købe Xbox One, hvis du allerede har en velfungerende Xbox 360 og ikke er fuldkommen forelsket i lanceringstitlerne til den nye konsol.

Men konsollen er trods alt et fornuftigt køb, hvis du skulle være fristet til at svinge dankortet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital