Syv hårde sandheder: Svære at acceptere - men vil gøre dit liv nemmere

Det kan være svært at acceptere disse syv hårde kendsgerninger, der gælder for alle it-chefer. Men de passer og vil kunne gøre dit liv nemmere, hvis du er i stand til at tage højde for dem.

Det er så sikkert som amen i kirken, at ting altid vil gå galt. Og jo før, man som it-chef erkender det, jo bedre rustet er man til at løse opgaverne.

Læren kommer fra tyske Hans-Joachim Popp, der er CIO i det tyske luftfarts- forskningscenter, Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfart (DLR), og som fornylig besøgte Danmark for at holde en keynote for en række danske it-chefer, der var samlet til Computerworlds store it-chef-møde, CIO Update.

Hans-Joachim Popp har gennem årene stået i spidsen for en række store it-projekter i DLR, der er en teknologi-tung forsknings-organisation med 7.400 ansatte fordelt på lokationer over det meste af Tyskland.

Hans arbejde har inkluderet adskillige større it-projekter og tunge implementeringer.

Hans erfaring har han kogt ned til syv grundlæggende regler, som enhver it-chef med fordel kan lære uden ad, da det vil gøre det nemmere at komme videre og få løst problemerne.

"En ting er sikkert: Store projekter vil gå galt. Jo større projektet er, jo større er sandsynligheden for, at et eller andet vil gå galt undervejs," sagde den tyske top-CIO til forsamlingen af danske it-chefer.

Vildt kompleks arkitektur
Vi lever i en tid, hvor den teknologiske udvikling i stigende omfang øger kravene til it-chefernes teknologiske overblik.

Engang var det tilstrækkeligt, at en it-chef kunne holde de interne systemer i stabil drift med et minimum af nedetid.

Men sådan er det ikke længere.

I dag skal er selve konstruktionen og designet af virksomhedens samlede it-arkitektur afgørende for virksomhedens effektivitet.

Det gør kort og godt en forskel for både omkostninger og for produktiviteten, om it-chefen vælger det ene eller det andet system, som skal spille sammen med de øvrige systemer i et samlet og effektivt hele.

Det gør hurtigt den samlede it-arkitektur til en meget kompleks størrelse, som er svær at overskue.

Til gengæld er de enkelte systemer grundlæggende meget mere stabile end tidligere, mener Hans-Joachim Popp.

"Der sker meget færre nedbrud end tidligere. Men når de så sker, har de til gengæld langt støtte impact på langt flere brugere," sagde han til gruppen af danske top-it-chefer på CIO Executive Update.

Klik videre og se Hans-Joachim Popps syv hårdt erfarede grundregler, som enhver it-chef bør lære udenad.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.