Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Test: Lækker Android-mobil med plads til to sim-kort

Den anmelderroste HTC One er klar i en udgave med plads til to sim-kort, så den kan bruges til både forretning og fornøjelse. Vi har testet alu-mobilen og fælder en dom.

Anmeldelse: HTC One var uden tvivl årets telefon i 2013 takket være et lækkert design, en glimrende skærm og godt med hestekræfter.

Siden har HTC både lancereret en One Mini og en One Max, der er henholdsvis 4,3 tommer og 5,9 tommer.

Men den taiwanske mobilproducent har også sendt en særlig udgave af den originale One på 4,7 tommer ude i butikkerne.

Den hedder HTC One Dual Sim, og som navnet antyder, så har den plads til to sim-kort.

Mobilen har allerede været til salg i mange andre lande, og den har især været populær i Rusland, hvor det kan være en fordel at have flere sim-kort.

Ud fra et økonomisk perspektiv kan der ringes billigere til venner og familie, som er tilknyttet samme teleselskab, og derfor kan der hoppes fra kort til kort, alt efter hvem man skal have fat i.

Samtidig er afstandene så store, at dækningen fra teleselskab til teleskab kan svinge voldsomt, når man bevæger sig rundt i verdens største land, der breder sig over 17 millioner kvadratkilometer.

Derfor har du med flere sim-kort større mulighed for at finde frem til et ordentligt signal eller dataforbindelse.

Til privat og arbejde

Herhjemme vil HTC One Dual Sim naturligvis også kunne bruges som gardering mod situationer med svag dækning, men telefonen vil formentlig være mere interessant som en løsning,
der holder styr på både privat- og arbejdsnummer.

Gennem tiden har der været flere eksempler på mobiler med dual sim - og vi har senest testet Kazam Trooper X5.0 - men det er synd at sige, at de har været nogle designfyrtårne, og hestekræfterne har heller ikke været imponerende.

Derfor skiller HTC One Dual Sim sig ud fra mængden ved at være en flagskibsmodel, der har fået plads til to sim-kort.

Mobilen er næsten en identisk tvilling til den originale HTC One.

Dual Sim-versionen er dog en smule tykkere og vejer 10 gram mere.

Det er dog ikke voldsomt. Når mobilerne ligger side om side, kan det være svært at se forskel, men når de samles op, så kan man mærke, at de ikke er helt ens.

Bagsiden kan tages af

Med Dual Sim er det muligt at 'åbne' ryggen og få adgang til de to sim-kort-pladser og en port til Micro SD-kort. Det kan ikke lade sig gøre på med den originale One, hvor modellen er skåret ud af et stykke aluminium med fast bagside.

Når det gælder specifikationer, er det to modeller stort set ens: 4,7 tommer skærm, 1.920 gange 1.080 pixel opløsning, 32 gigabyte lagerplads og samme quadcore professor samt 4 megapixel kamera.

Det er på alle måder godkendt, og selv om HTC One nærmer sig sin et års fødselsdag, er ikke fordi, den er forældet.
Det går hurtigt, når der navigeres rundt i menuerne på telefonen, og det samme gør sig gældende på HTC One Dual Sim.

Det er en fornøjelse at bruge telefonen.

Vælg to forskellige ringetoner

Dual Sim-versionen er dog ikke ligeså godt opdateret som den originale One, der har fået flere opgraderinger og i øjeblikket kører Android 4.3, mens Dual Sim nøjes med 4.2.

Også HTC's egen brugergrænseflade kaldet Sense, som Android-mobilen får på som overfrakke, er bagefter.

Sense er version 5.5 på One, mens den er version 5.0 på udgaven med plads til to sim-kort.

Der er naturligvis tilføjet forbedringer i forbindelse med opdateringerne, og det er ærgerligt, at du ikke er garanteret helt samme brugeroplevelse på begge telefoner.

Man kan frygte, at Dual Sim vil blive syltet, og HTC primært vil fokusere på sin flagskibsmodel One, der naturligvis er langt mere udbredt.

Da mobiloplevelsen er meget lig med One, vil jeg henvise til den tidligere anmeldelse af denne model for at få en forståelse for funktioner og muligheder med mobilen.

Flere opkald samtidig

I stedet er det mere interessant at fokusere på de muligheder, som dobbelt sim-kort giver telefonen.
Når kortene er sat i, kan det lade sig gøre at ringe til begge numre - samtidig.

Ringetonerne kan ændres, så man kan høre forskel på, hvilket nummer der bliver ringet til.

Det fremgår også af skærmens display, hvilket nummer som er mål for opkaldet. 

Hvis man får et opkald, mens man er i gang med et andet, så er det muligt at tage den indkomne samtale og hoppe mellem de to aktive samtaler.

Det er naturligvis praktisk, hvis du ofte taler meget i telefon og får mange opkald.

Når der ringes op, er det også muligt at vælge, hvilken nummer man vil ringe fra.

Man kan desuden give sim-kortene navne, så er det nemt at se forskel på dem, når man ringer op eller sender sms-beskeder.

Hvis du mikser et arbejds- og privatabonnement og vil være helt sikker på at holde fri, kan du via indstillingerne slå arbejdsnummeret helt fra i perioder.

Godt køb - hvis du kan undvære 4G

I sms-oversigten bliver trådene markeret med enten 1 eller 2 alt afhængig af, hvilket sim-kort/telefonnummer som du benytter til tekstbeskederne.

Det er til at hitte rundt i, men en lidt tydeligere markering ville være at foretrække, eventuelt i mapper.

En ulempe ved mobilen er, at den ikke virker med 4G (modsat den originale One).

I stedet må man nøjes med 3G (HSDPA), og det er kun det kort, som er placeret i sim-port 1, der virker med denne hastighed.

Kortet i sim-port 2 kan kun håndtere Edge-hastigheder.
Der er kun plads til en aktiv dataforbindelse ad gangen, men det er via menuen muligt at skifte mellem de to.

Nye One-modeller på vej

Alt i alt er HTC One Dual Sim formentlig den mest lækre og gennemførte smartphone med plads til to sim-kort, som du kan få fingre i.

Desværre er datahastigheden ikke 4G. Samtidig varer det ikke længe, før HTC er klar med en ny version af One (spørgsmålet er om den kommer til at hedde Two...), der byder på nye funktioner og bedre hardware, og der kommer måske også en ny version af Dual Sim.

Telefonen er dog stadig et rigtig godt køb lige nu, hvis du står i en situation, hvor både privat- og arbejdsnummer skal forenes, og du ikke gider at bøvle med to forskellige telefoner.

HTC One Dual Sim ender på karakteren fem ud af seks.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere