Artikel top billede

Test: Lækker Android-mobil med plads til to sim-kort

Den anmelderroste HTC One er klar i en udgave med plads til to sim-kort, så den kan bruges til både forretning og fornøjelse. Vi har testet alu-mobilen og fælder en dom.

Anmeldelse: HTC One var uden tvivl årets telefon i 2013 takket være et lækkert design, en glimrende skærm og godt med hestekræfter.

Siden har HTC både lancereret en One Mini og en One Max, der er henholdsvis 4,3 tommer og 5,9 tommer.

Men den taiwanske mobilproducent har også sendt en særlig udgave af den originale One på 4,7 tommer ude i butikkerne.

Den hedder HTC One Dual Sim, og som navnet antyder, så har den plads til to sim-kort.

Mobilen har allerede været til salg i mange andre lande, og den har især været populær i Rusland, hvor det kan være en fordel at have flere sim-kort.

Ud fra et økonomisk perspektiv kan der ringes billigere til venner og familie, som er tilknyttet samme teleselskab, og derfor kan der hoppes fra kort til kort, alt efter hvem man skal have fat i.

Samtidig er afstandene så store, at dækningen fra teleselskab til teleskab kan svinge voldsomt, når man bevæger sig rundt i verdens største land, der breder sig over 17 millioner kvadratkilometer.

Derfor har du med flere sim-kort større mulighed for at finde frem til et ordentligt signal eller dataforbindelse.

Til privat og arbejde

Herhjemme vil HTC One Dual Sim naturligvis også kunne bruges som gardering mod situationer med svag dækning, men telefonen vil formentlig være mere interessant som en løsning,
der holder styr på både privat- og arbejdsnummer.

Gennem tiden har der været flere eksempler på mobiler med dual sim - og vi har senest testet Kazam Trooper X5.0 - men det er synd at sige, at de har været nogle designfyrtårne, og hestekræfterne har heller ikke været imponerende.

Derfor skiller HTC One Dual Sim sig ud fra mængden ved at være en flagskibsmodel, der har fået plads til to sim-kort.

Mobilen er næsten en identisk tvilling til den originale HTC One.

Dual Sim-versionen er dog en smule tykkere og vejer 10 gram mere.

Det er dog ikke voldsomt. Når mobilerne ligger side om side, kan det være svært at se forskel, men når de samles op, så kan man mærke, at de ikke er helt ens.

Bagsiden kan tages af

Med Dual Sim er det muligt at 'åbne' ryggen og få adgang til de to sim-kort-pladser og en port til Micro SD-kort. Det kan ikke lade sig gøre på med den originale One, hvor modellen er skåret ud af et stykke aluminium med fast bagside.

Når det gælder specifikationer, er det to modeller stort set ens: 4,7 tommer skærm, 1.920 gange 1.080 pixel opløsning, 32 gigabyte lagerplads og samme quadcore professor samt 4 megapixel kamera.

Det er på alle måder godkendt, og selv om HTC One nærmer sig sin et års fødselsdag, er ikke fordi, den er forældet.
Det går hurtigt, når der navigeres rundt i menuerne på telefonen, og det samme gør sig gældende på HTC One Dual Sim.

Det er en fornøjelse at bruge telefonen.

Vælg to forskellige ringetoner

Dual Sim-versionen er dog ikke ligeså godt opdateret som den originale One, der har fået flere opgraderinger og i øjeblikket kører Android 4.3, mens Dual Sim nøjes med 4.2.

Også HTC's egen brugergrænseflade kaldet Sense, som Android-mobilen får på som overfrakke, er bagefter.

Sense er version 5.5 på One, mens den er version 5.0 på udgaven med plads til to sim-kort.

Der er naturligvis tilføjet forbedringer i forbindelse med opdateringerne, og det er ærgerligt, at du ikke er garanteret helt samme brugeroplevelse på begge telefoner.

Man kan frygte, at Dual Sim vil blive syltet, og HTC primært vil fokusere på sin flagskibsmodel One, der naturligvis er langt mere udbredt.

Da mobiloplevelsen er meget lig med One, vil jeg henvise til den tidligere anmeldelse af denne model for at få en forståelse for funktioner og muligheder med mobilen.

Flere opkald samtidig

I stedet er det mere interessant at fokusere på de muligheder, som dobbelt sim-kort giver telefonen.
Når kortene er sat i, kan det lade sig gøre at ringe til begge numre - samtidig.

Ringetonerne kan ændres, så man kan høre forskel på, hvilket nummer der bliver ringet til.

Det fremgår også af skærmens display, hvilket nummer som er mål for opkaldet. 

Hvis man får et opkald, mens man er i gang med et andet, så er det muligt at tage den indkomne samtale og hoppe mellem de to aktive samtaler.

Det er naturligvis praktisk, hvis du ofte taler meget i telefon og får mange opkald.

Når der ringes op, er det også muligt at vælge, hvilken nummer man vil ringe fra.

Man kan desuden give sim-kortene navne, så er det nemt at se forskel på dem, når man ringer op eller sender sms-beskeder.

Hvis du mikser et arbejds- og privatabonnement og vil være helt sikker på at holde fri, kan du via indstillingerne slå arbejdsnummeret helt fra i perioder.

Godt køb - hvis du kan undvære 4G

I sms-oversigten bliver trådene markeret med enten 1 eller 2 alt afhængig af, hvilket sim-kort/telefonnummer som du benytter til tekstbeskederne.

Det er til at hitte rundt i, men en lidt tydeligere markering ville være at foretrække, eventuelt i mapper.

En ulempe ved mobilen er, at den ikke virker med 4G (modsat den originale One).

I stedet må man nøjes med 3G (HSDPA), og det er kun det kort, som er placeret i sim-port 1, der virker med denne hastighed.

Kortet i sim-port 2 kan kun håndtere Edge-hastigheder.
Der er kun plads til en aktiv dataforbindelse ad gangen, men det er via menuen muligt at skifte mellem de to.

Nye One-modeller på vej

Alt i alt er HTC One Dual Sim formentlig den mest lækre og gennemførte smartphone med plads til to sim-kort, som du kan få fingre i.

Desværre er datahastigheden ikke 4G. Samtidig varer det ikke længe, før HTC er klar med en ny version af One (spørgsmålet er om den kommer til at hedde Two...), der byder på nye funktioner og bedre hardware, og der kommer måske også en ny version af Dual Sim.

Telefonen er dog stadig et rigtig godt køb lige nu, hvis du står i en situation, hvor både privat- og arbejdsnummer skal forenes, og du ikke gider at bøvle med to forskellige telefoner.

HTC One Dual Sim ender på karakteren fem ud af seks.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.