Artikel top billede

Intel giver gratis adgang til ny Android-platform

Chipproducenten Intel vil sammen med Google gøre det enklere og hurtigere at få nye Androids-devices ud på markedet. Hardwareproducenter får nu tilbud om gratis adgang til softwarelicenser, udviklingsapplikationer og et samlet standard-katalog over hardwarekomponenter.

Sammen med Google har chipproducenten Intel lanceret en standardiseret platform - Intel Reference Design Android (IRDA).

Det skal gøre det lettere og ikke mindst hurtigere for store og små hardwareproducenter (OEM'er) at få deres produkter ud på butikshylderne.

Intels designpakke til Android består af en teknologisk platform, hvor hardwareproducenterne kan vælge hardwarekomponenter fra en menu, hvor alle elementer er forhåndsgodkendt af Google og Intel.

Det fortæller Frank Merten fra Intel europæiske channel sales group.

"Vi tilbyder en platform, hvor lokale OEM'er kan vælge fra en menu af komponenter som skærm, memory, kamera, hvor alle komponenter er prækvalificererede af Intel og Google. Det giver sikkerhed for et vist kvalitetsniveau og at komponenterne kan fungere sammen. OEM'erne har det problem, at de har svært at finde de rigtige leverandører, som kan levere tilstrækkelig høj kvalitet, god pris og pålidelige produkter," siger Frank Merten.

Gratis licenser

Intel tilbyder samtidig hardwareproducenterne gratis adgang til en række udviklingsapplikationer, så hver enkelt produkt designes, så de enkelte komponenter passer sammen både rent teknologisk og i forhold til slutbrugernes behov.

I den sammenhæng bliver det også lettere for en producent at få en såkaldt MADA-aftale (mobile application distribution agreement), som er en forudsætning for at bruge Googles egene apps på et bestemt device.

Producenterne får også gratis adgang til Googles særlige GMS-licenser, som er forudsætningen for at producentens kan bruge Android-styresystemet på deres devices.

Konkret betyder det, at producenterne slipper for udgiften til den test af deres produkter, som Google i dag stiller krav om.

Den besparelse ligger ifølge Frank Merten på mellem 10-20.000 dollar - penge som især har betydning for mange mindre producenter, som findes rundt om på de lokale markeder.

Sidst men ikke mindst garanterer Google og Intel, at producenterne får adgang til at rulle opdateringer af Android ud til deres brugere senest to uger efter, at Google smider en Android-opdatering på gaden.

Det kan i dag være et problem, hvis man som producent har valgt en underleverandører i eksempelvis Kina, som ikke har adgang til de nyeste Android-opdateringer.

"I dag kan det tage op til et halvt år (at få en opdatering, red.) og i mellemtiden er der ofte kommet en ny update, så man er altid bagud. Med dette initiativ sikrer vi, at produkterne bliver opdateret efter senest to uger. Det tager vi hånd om, uden at OEM'erne skal betale for det," siger Frank Merten.

Device-eksplosion på vej

Over de næste fem år forventer Intel - ligesom en række analysefirmaer og hardwareproducenter - at antallet af devices på globalt plan vil runde mere end 50 milliarder enheder.

Det er mere end en tredobling i forhold til i dag.

Skal man holde trit med det tempo er der brug for standardiserede hardwaredesigns, så producenterne kan være sikre på kvalitet af både hardware og software i deres nye produkter.

"Vi gør det her for at hjælpe de lokale OEM'er med at få deres devices hurtigere til markedet og for at sikre kvaliteten af deres device," forklarer Frank Merten.

Hæver bundniveauet for Android-produkter

For Google betyder, Intels IRDA-program den yderligere fidus, at man gennem kan hæve bundniveauet for den myriade af Android-devices, som er på markedet i dag.

For trods en markedsandel på mere end 80 procent indenfor mobil- og tablet markedet er det velkendt, at en stor del af de Android-baserede devices er rent skrammel med designs, der gør det svært for producenter og slutbrugere at bygge forretningsmæssigt interessante services rundt om deres devices.

Mange devices bliver produceret i Kina, hvor kvaliteten er alt andet end fremragende i forhold til performance og brugervenlighed.

Læs også:
Ikke længere blot 'Intel Inside' - et nyt Intel er ved at se dagens lys

Intels fremtids-plan: Vil stille nye krav til partnere og udviklere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere