Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

SKI trækker håndbremsen på stort it-udbud efter mangelfuld Atea-redegørelse

Usikkerhed om Ateas afregninger til SKI sætter kæmpe it-udbud på pause.

En redegørelse fra it-giganten Atea om selskabets rolle i den igangværende bestikkelsessag i Region Sjælland rejser ifølge SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) så stor tvivl om forretningsgangene hos Atea, at SKI nu vælger at sætte et trecifret millionudbud af computere på pause indtil videre.

Flere tidligere og nuværende Atea-medarbejdere er enten sigtet eller varetægtsfængslet i bestikkelsessagen.

Det fik i sidste uge SKI til at bede Atea om en detaljeret redegørelse om blandt andet Ateas indberetning og afregning af de såkaldte rabatandele på en række eksisterende SKI-aftaler.

Det kan du læse mere om her: SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea - ellers er det ud

Mange uafklarede spørgsmål

I svaret til SKI skriver Atea, at selskabet på "nuværende tidspunkt" har "identificeret enkelte sager, som ikke til fulde har været indberettet til SKI".

Det fremgår ikke, hvor mange sager der er tale om eller hvor store beløb sagerne omfatter.

Atea fortæller heller ikke hvilke slutkunder, man har leveret til i de pågældende tilfælde, eller hvornår og på hvilke SKI-aftaler leverancerne er foregået.

Atea forsikrer dog om, at pengene fra de ubetalte rabatandele ikke er blevet brugt til "uberettigede økonomiske disposistioner" - dvs. bestikkelse.

I redegørelsen skriver Atea desuden, at man siden efteråret 2014 har strammet op på en række interne procedurer.

Blandt andet skal udlæg til rejser i fremtiden godkendes af en overordnet, ligesom der skal være skarpere kontrol med det faglige indhold ved kundearrangementer.

Flere spørgsmål

Efter gennemlæsning af redegørelsen har SKI stillet Atea en række opfølgende spørgsmål.

Blandt andet vil SKI kende det præcise omfang af den manglende afregning af rabatandele til SKI.

De manglende svar i Ateas redegørelse får umiddelbart den konsekvens, at SKI nu sætter udbuddet af en stor rammeaftale (50.40 - Computere) på pause.

Atea er nemlig med i kapløbet om at blive leverandør på rammeaftalen, som har en anslået værdi på 420 millioner korner.

Mere end 70 kommuner har på forhånd tilmeldt sig aftalen, som efter den oprindelige plan skulle være trådt i kraft i august.

I en orientering til de tilmeldte kommuner skriver SKI, at man håber at kunne få aftalen på plads til ikrafttræden i september.

Computerworld har bedt Atea og SKI om en kommentar til sagen, men ingen af parterne ønsker at udtale sig.

Læs også:

SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea - ellers er det ud

Analyse: Bestikkelsessagen er et forretningsopgør, der løb af sporet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere