SKI trækker håndbremsen på stort it-udbud efter mangelfuld Atea-redegørelse

Usikkerhed om Ateas afregninger til SKI sætter kæmpe it-udbud på pause.

En redegørelse fra it-giganten Atea om selskabets rolle i den igangværende bestikkelsessag i Region Sjælland rejser ifølge SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) så stor tvivl om forretningsgangene hos Atea, at SKI nu vælger at sætte et trecifret millionudbud af computere på pause indtil videre.

Flere tidligere og nuværende Atea-medarbejdere er enten sigtet eller varetægtsfængslet i bestikkelsessagen.

Det fik i sidste uge SKI til at bede Atea om en detaljeret redegørelse om blandt andet Ateas indberetning og afregning af de såkaldte rabatandele på en række eksisterende SKI-aftaler.

Det kan du læse mere om her: SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea - ellers er det ud

Mange uafklarede spørgsmål
I svaret til SKI skriver Atea, at selskabet på "nuværende tidspunkt" har "identificeret enkelte sager, som ikke til fulde har været indberettet til SKI".

Det fremgår ikke, hvor mange sager der er tale om eller hvor store beløb sagerne omfatter.

Atea fortæller heller ikke hvilke slutkunder, man har leveret til i de pågældende tilfælde, eller hvornår og på hvilke SKI-aftaler leverancerne er foregået.

Atea forsikrer dog om, at pengene fra de ubetalte rabatandele ikke er blevet brugt til "uberettigede økonomiske disposistioner" - dvs. bestikkelse.

I redegørelsen skriver Atea desuden, at man siden efteråret 2014 har strammet op på en række interne procedurer.

Blandt andet skal udlæg til rejser i fremtiden godkendes af en overordnet, ligesom der skal være skarpere kontrol med det faglige indhold ved kundearrangementer.

Flere spørgsmål
Efter gennemlæsning af redegørelsen har SKI stillet Atea en række opfølgende spørgsmål.

Blandt andet vil SKI kende det præcise omfang af den manglende afregning af rabatandele til SKI.

De manglende svar i Ateas redegørelse får umiddelbart den konsekvens, at SKI nu sætter udbuddet af en stor rammeaftale (50.40 - Computere) på pause.

Atea er nemlig med i kapløbet om at blive leverandør på rammeaftalen, som har en anslået værdi på 420 millioner korner.

Mere end 70 kommuner har på forhånd tilmeldt sig aftalen, som efter den oprindelige plan skulle være trådt i kraft i august.

I en orientering til de tilmeldte kommuner skriver SKI, at man håber at kunne få aftalen på plads til ikrafttræden i september.

Computerworld har bedt Atea og SKI om en kommentar til sagen, men ingen af parterne ønsker at udtale sig.

Læs også:

SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea - ellers er det ud

Analyse: Bestikkelsessagen er et forretningsopgør, der løb af sporet

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.