Artikel top billede

Hvor er de blevet af? Millioner af kroner forsvundet i Atea-sag

Ateas bogholderi kan ikke dokumentere, at selskabet har modtaget millioner af kroner fra Region Sjælland. Samtidig har Atea leveret it-udstyr, som var betalt af regionen, til adresser, som er knyttet til en række private firmaer og en sælger i Atea.

En hidtil hemmeligholdt rapport fra konsulentfirmaet Rambøll viser ifølge flere medier, at Region Sjælland har betalt fakturaer for op mod 40 millioner kroner fra it-firmaet Atea.

Problemet er bare, at Atea ikke kan finde hverken fakturaer eller penge i deres bogholderi

Omvendt har Atea udstedt regninger for omkring 15 millioner kroner til Region Sjælland, som regionen tilsyneladende aldrig har set.

Rambøll-rapporten viser, at it-udstyr fra Atea, som er købt og betalt af Region Sjæland, tilsyneladende er leveret til adresser, som ikke har tilknytning til Regionen.

Ifølge Weeekendavisen konkluderer Rambøll, at der er tale om "...adresser, der tilhører private firmaer, herunder Atea samt hjemmeadresser, der sandsynligvis tilhører medarbejdere i Region Sjælland".

Modtog it-udstyr for tre millioner

I et tilfælde har Rambøll fundet et kundenummer hos Atea - "123123" - som viser sig at være en sælger hos Atea.

Det pågældende kundenummer har i alt modtaget it-udstyr for 3,3 millioner kroner.

På samme måde er der ifølge avisen leveret it udstyr for mere end 541.000 kroner til en adresse i Aabenraa i Sønderjylland.

Rambølls oplysninger stammer fra en rapport, som tidligere på året blev afleveret til Region Sjælland.

Hovedparten af rapporten blev lagt offentligt frem tidligere i denne måned.

Den viste, at store it-ordrer fra Region Sjælland i strid med lovgivnignen aldrig blev sendt i udbud.

Men regionen har altså valgt at holde en del rapportens oplysninger fortrolige.

Ifølge Sjællandske Medier ønsker hverken regionens it-direktør, Per Buchwaldt, eller regionens administrerende direktør, Jens Andersen, at kommentere oplysningerne, men henviser til regionens formandsskab for en kommentar.

Næstformand i regionsrådet, Peter Jacobsen (DF), vil ifølge Sjællandske medier ikke kommentere sagen, men han vil gerne »nikke ja til, at der er tale om et større beløb«.

"Der er ingen tvivl om, at der er foregået ting, som ikke skulle foregå. Der er forsvundet penge i millionstørrelsen, og i en skala, der er dramatisk," siger Peter Jakobsen.

Læs også:

Ateas omsætning styrtdykker efter bestikkelsessag

Bestikkelsessag får Atea-kunder til at kigge sig om efter nye leverandører




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere