Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Morten Sahl Madsen

Protester mod Uber løber løbsk: Voldelige sammenstød i Paris' gader

Demonstrationer mod Uber har bogstaveligt talt sat de parisiske gader i brand.

De parisiske gader er tirsdag blokerede af vrede taxa-chauffører, der protesterer mod Uber.

Det skriver den franske nyhedskanal France 24 på sin hjemmeside.

Ifølge France 24 er 20 personer indtil videre blevet anholdt i protesterne, og der er forlydender om, at demonstranter flere steder har brændt dæk af og været involveret i voldelige sammestød.

De demonstrerende taxachauffører har bygget fysiske blokader på  flere centrale trafikårer i Paris, og billeder på sociale medier dokumenterer tilsyneladende, at demonstranter i mindst et tilfælde har tændt bål i gaderne.

Utilfredse med taxilicenser

Taxachaufførerne er blandt andet utilfredse med, at Uber-chaufførerne kan være aktive som chauffører, selvom de ikke har en taxilicens.

I Frankrig udstedes taxilicenserne af den franske stat, og ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider er licenserne så eftertragtede, at de ofte bliver solgt på det sorte marked til priser på op i mod en million kroner.

Uber fastholder ifølge det amerikanske techmedie The Verge, at demonstrationerne er rettet mod den franske regering og ikke mod Uber.

Lignende protester tidligere

Det er ikke første gang, at Ubers aktiviteter i Frankrig har ført til voldelige protester i Paris.

Sidste år blokerede vrede taxachauffører ligeledes indfaldsveje til Paris, og det kom i flere tilfælde til konfrontationer med politiet.

Efterfølgende indførte den franske regering en lov, der betød, at et af Ubers koncept, UberPop, blev forbudt i Paris.

Uber er dog stadig aktive i Frankrig med koncepterne Uber X, limousinetjenesten Uber Black og samkørselstjenesten UberPool. 

Vrede i Danmark

Herhjemme har Ubers lancering på det danske marked også ført til stor vrede i taxibranchen.

Det menes at Uber har flere hundrede aktive vogne i København.

"Vi ved med sikkerhed, at der er 317 biler, som kører for Uber. Men det er kun dem, som vi har registreret og med sikkerhed kender til. Det er vores vurdering, at der i alt er 500-600 chauffører i København, og hver måned kommer der 60 til 65 nye til," sagde Søren H. Nicolaisen, formand for brancheorganisationen Taxiførere i Danmark, til Computerworld for få måneder siden.

I efteråret deltog flere hundrede danske taxachauffører i en fredelig protest på Christiansborgs Slotsplads, men Metroxpress og TV2 har også rapporteret om voldelige optrin mellem taxachauffører og Uber-chauffører i de københavnske gader.

Læs også:
Danske taxachauffører i demonstration: Derfor vil vi have Uber for en dommer

Så hårdt presser Uber københavnsk taxa-branche efter et år i Danmark: Markedet er ved at blive oversvømmet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere