Artikel top billede

Derfor kan Uber-chaufførerne køre videre - sagen ankes og Uber betaler gildet

De seks Uber-chauffører, som er dømt for piratkørsel, kan fortsætte kampen. For deres advokater kan sende regningerne til Uber og statskassen.

Uber-chauffører landet over skal ikke lade sig påvirke af byrettens dom over seks af deres kolleger. Slaget fortsætter nemlig i landsretten.

For Uber kommer til at dække chaufførernes udgifter, fortæller Uber Partner Foreningens talsmand Nicolai Jørgensen.

"Jeg taler løbende med Uber, og jeg har den opfattelse, at Uber vil dække alle omkostningerne."

Det er meldingen fra Uber Partner foreningen, efter at seks Uber-chauffører er idømt bøder for ulovlig taxikørsel. De bøder vil med garanti blive anket, lyder det fra Nicolai Jørgensen.

"Chaufførerne skal køre videre, som de plejer. Sagerne bliver anket på stedet," siger  Nicolai Jørgensen og holder en kort tænkepause.

"Klienterne skal selvfølgelig spørges først, men jeg ved, at advokaternes anbefaling er, at sagerne skal ankes."

Læs også: Uber-chauffører dømt for piratkørsel

Begge forsvarsadvokater bekræfter overfor Copmputerworld, at der er planer om at anke sagerne.

Statskassen betaler for flere af de dømte

Bettina Hald Engmark, repræsenterer to af de dømte Uberchauffører. En af hendes to klienter har allerede besluttet sig for at kæmpe videre i landsretten, mens den anden stadig overvejer beslutningen, fortæller hun. 

Bettina Hald Engmark har dog ikke lyst til at fortælle, om Nicolai Jørgensen har ret i sin formodning om, at Uber betaler hendes klienters udgifter, hvis de lider nederlag i landsretten.

"Jeg udtaler mig ikke om, hvem der betaler mit salær," lyder svaret, da vi spørger hende, om Uber står klar med en check, hvis hendes klienter taber i landsretten

Eddie Omar Rosenberg Khawaja er forsvarer for fire af de dømte, og hans salær kommer ikke fra Uber, men fra statskassen.

"Byretten besluttede, at statskassen dækker mine klienters udgifter, selv hvis de tabte sagen. Det håber jeg selvfølgelig, at landsretten også vil gøre," lyder det fra advokaten, som vil anke alle fire klienters domme.

Det skal ikke handle om økonomi

Med en timetakst på 1.650 kroner og en dagspris på 13.700 kroner kan det virke som en dyr fornøjelse at kæmpe videre i landsretten.

Særligt når man husker, at de dømte er en blanding af studerende og ledige. Men nogle sager er tilsyneladende så vigtige, at man ikke kan sætte en pris på dem.

"Nogle ting er principielle, og jeg mener ikke, at økonomi skal afgøre, om en sag skal afprøves," siger Bettina Hald Engmark.

Læs også: Så faldt dommen over Uber-chaffører - men der er meget mere på spil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere