Artikel top billede

HP's nye vilde mini-computer går direkte efter Apple-brugerne

HP's Z2 Mini desktop-computer er fyldt op med business-orienteret hardware og er en udstrakt hånd til alle med en gammel Mac Mini fra Apple.

HP håber på at veldesignede, flotte desktop-computere kan trække Mac-brugere væk fra de aldrende æble-computere og over til HP. 

HP's nyeste lancering er Z2 Mini, der er rettet direkte mod Apples Mini-computer, der ikke er blevet opdateret siden 2014.

Z2 Mini er lige så kraftfuld som en almindelig, moderne desktop-computer, men den er presset ned i en boks, som du kan have under armen (cirka 2,4 kilo). 

Blandt andet kan computeren samles med en Xeon E3-processor (eller de mere gængse Core i3/i5/i7-processorer), op til 32 GB DDR4 RAM, ligesom den kan udstyres med et Nvidia Quadro-grafikkort. 

Forvent derfor vild ydeevne rettet direkte mod ingeniør- eller tunge design-opgaver. Ifølge HP byder Z2 Mini på dobbelt så mange digitale hestekræfter som andre, kommercielle mini-pc'er i dag.

Læs også: HP Inc skærer ned: 4.000 ansatte skal ud

Hvor er opdateringerne, Apple?

Manglen på en opdateret model af Mac Mini har betydet, at blandt andet HP har lanceret en række forskellige mini-pc'er.

Først Pavilion Wave, der mest af alt ligner en højttaler, samt Elite Slice, en modulær computer, hvor du via magneter forbinder flere moduler. 

Og nu Z2 Mini. Efter det seneste Mac-event, hvor Apple lancerede sine nyeste Macbook Pro-bærbare computere, har Apple fået kritik for ikke at gøre computerne "pro" nok. 

Apple har heller ikke opdateret sin stationære Mac Pro-computer siden 2013 og er for længst blevet overhalet af stærkere Windows-workstations.

"Apple har forladt det professionelle marked for udviklere og designere, og vores nye Z2 Mini er Mac Mini overlegen," siger Jeff Wood, Viceprecident hos HP's Workstation-forretning under en briefing. 

Dog er HP's Z2 Mini naturligvis udstyret med Windows 10 og ikke MacOS, og for nogle vil det alene være grund nok til at blive ved med at benytte Apples produkter. Desuden har Z2 Mini hverken HDMI (kun Displayport) og ej heller en Thunderbolt 3.0 til hurtig overførsel. 

Prisen for HP Z2 Mini starter ved 850 euro og kommer på markedet i løbet af december.

Læs også: Test: Verdens tyndeste bærbare computer gemmer på store overraskelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere