Artikel top billede

HP's nye vilde mini-computer går direkte efter Apple-brugerne

HP's Z2 Mini desktop-computer er fyldt op med business-orienteret hardware og er en udstrakt hånd til alle med en gammel Mac Mini fra Apple.

HP håber på at veldesignede, flotte desktop-computere kan trække Mac-brugere væk fra de aldrende æble-computere og over til HP. 

HP's nyeste lancering er Z2 Mini, der er rettet direkte mod Apples Mini-computer, der ikke er blevet opdateret siden 2014.

Z2 Mini er lige så kraftfuld som en almindelig, moderne desktop-computer, men den er presset ned i en boks, som du kan have under armen (cirka 2,4 kilo). 

Blandt andet kan computeren samles med en Xeon E3-processor (eller de mere gængse Core i3/i5/i7-processorer), op til 32 GB DDR4 RAM, ligesom den kan udstyres med et Nvidia Quadro-grafikkort. 

Forvent derfor vild ydeevne rettet direkte mod ingeniør- eller tunge design-opgaver. Ifølge HP byder Z2 Mini på dobbelt så mange digitale hestekræfter som andre, kommercielle mini-pc'er i dag.

Læs også: HP Inc skærer ned: 4.000 ansatte skal ud

Hvor er opdateringerne, Apple?

Manglen på en opdateret model af Mac Mini har betydet, at blandt andet HP har lanceret en række forskellige mini-pc'er.

Først Pavilion Wave, der mest af alt ligner en højttaler, samt Elite Slice, en modulær computer, hvor du via magneter forbinder flere moduler. 

Og nu Z2 Mini. Efter det seneste Mac-event, hvor Apple lancerede sine nyeste Macbook Pro-bærbare computere, har Apple fået kritik for ikke at gøre computerne "pro" nok. 

Apple har heller ikke opdateret sin stationære Mac Pro-computer siden 2013 og er for længst blevet overhalet af stærkere Windows-workstations.

"Apple har forladt det professionelle marked for udviklere og designere, og vores nye Z2 Mini er Mac Mini overlegen," siger Jeff Wood, Viceprecident hos HP's Workstation-forretning under en briefing. 

Dog er HP's Z2 Mini naturligvis udstyret med Windows 10 og ikke MacOS, og for nogle vil det alene være grund nok til at blive ved med at benytte Apples produkter. Desuden har Z2 Mini hverken HDMI (kun Displayport) og ej heller en Thunderbolt 3.0 til hurtig overførsel. 

Prisen for HP Z2 Mini starter ved 850 euro og kommer på markedet i løbet af december.

Læs også: Test: Verdens tyndeste bærbare computer gemmer på store overraskelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere