Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Mailproblemer gør det umuligt at få dekrypteret filer efter stort ransomware-angreb

It-kriminelle bag den nye ransomware-bølge kræver 300 dollars i bitcoins for at dekryptere de ramte harddiske, men på grund af mailproblemer bliver det svært at få låst sine filer op.

Tusinder af pc’er verden over er blevet ramt af den seneste bølge af ransomware.

Petya er navnet på ransomwaren, og blandt andet er danske Mærsk ramt, hvor flere store containerhavne verden over har været lammet på grund af angrebet.

De kriminelle bag Petya kræver bitcoins svarende til 300 dollars for at låse filerne op igen, men allerede nu kan det vise sig at blive besværligt.

Det skriver The Verge.

De it-kriminelle har nemlig lavet en fejl i forbindelse med opkrævningen af løsesummen.

Tidligere har kriminelle opsat en unik bitcoin-wallet til hver enkel inficeret maskine, så det let kan identificeres, hvem der har betalt eller ej. Folkene bag Petya har i stedet en samlet bitcoin-wallet, som ofrene sender pengene til og skal derefter sende et unikt ID-nummer til en bestemt mailadresse for at bevise, at man har betalt.

Først derefter modtager ofrene en dekrypteringsnøgle for at kunne åbne filerne igen. 

Læs også: Nye opdateringer fra Mærsk: Ramt af Petya-ransomwaren - nu handler det om at minimere skaden

Mailen lukketProblemet er, at den mailadresse allerede nu er blevet spærret af Posteo, hostingselskabet bag mailen.

Posteo udtaler, at "Posteo ikke tolererer misbrug på sin platform,” og har gjort det umuligt for gruppen både at læse og svare på beskeder modtaget på mailadresssen.

Det betyder, at selv hvis man betaler de 300 dollars i bitcoins til Petya-bagmændene har man ingen mulighed for at bevise overfor de kriminelle, at man har betalt, og kan derfor ikke modtage nøglen til at dekryptere sit system.

It-sikkerhedseksperter advarer i forvejen imod at betale løsesum i ransomware-sistuationer, da det kun opildner til mere kriminalitet i fremtiden: Ransomware-angreb vælter ind over Danmark: Allerede dobbelt så mange angreb i 2017 som i hele 2016 - her er grunden 

Læs også: Kæmpe ransomware-angreb spreder sig over hele verden: Ransomwaren Petya udnytter Windows-hul




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere