Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Slut med knuste smartphone-skærme? Selvhelende "glas" opdaget ved et uheld

Ved et uheld er en ny type plast-glas blevet opfundet, der kan hele sig selv efter at være gået i stykker.

Hvad siger du til en smartphone-skærm, der kan hele sig selv igen, efter at du har tabt den på fortovet?

Det kan meget vel blive realiteten i den nærmeste fremtid.

Japanske forskere har ifølge videnskabsmediet Science opdaget en ny type polymer af typen “polyether-thioureas,” der kan samles sig selv igen, når det bliver presset sammen ved håndkraft uden yderligere varme eller tryk.

Og hvem opdagede det? En student. Ved et tilfælde.

Den nye type glas-polymer blev opdaget af afgangseleven Yu Yanagisawa på Tokyos Universitet, som arbejdede med materialet, og troede det ville fungere som lim.

Da han skar i materialet, klæbede hjørnerne stadig fast til hinanden og formede en stærk overflade efter at være blevet trykket på med håndfladen i 30 sekunder.

Efter et par timer var materialet så godt som nyt.

Læs også: Så let smadres skærmen på din nye smartphone: iPhone 8 Plus versus Galaxy Note 8

Den japanske student gentog forsøget et par gange, da han ikke troede sine egne øjne, og både han og sin professor på Tokyos Universitet, Takuzo Aida, spår store miljømæssige muligheder for materialet i eksempelvis smartphones.

En af de største grunde til at udskifte en smartphone i dag er ved, at skærmen går i stykker. I England vurderes det, at 21 procent af alle smartphone-brugere går rundt med en ødelagt skærm.

Skulle materialet en dag ankomme på smartphones og redde dem fra den førhen uundgåelige død ved tab, vil det ikke være første gang, at telefoner kan hele sig selv.

LG har tidligere benyttet sig af et plast-lag på sin LG Flex 2-telefon, hvor bagsiden reparerede sig selv efter mindre skrammer og ridser. Blev ridsen stor nok, var den dog permanent.

Læs også: Nu stiger prisen på at få repareret en ødelagt iPhone-skærm: Så meget koster det




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager med agilt mindset

Bunker Holding A/S

Director of Technology

LB Forsikring

IT Risk Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Karrieremulighed inden for cybersikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere