Artikel top billede

Størelsen på DDoS-angreb der rammer danske virksomheder bliver mindre - til gengæld sker de hyppigere

Antallet af de såkaldte DDoS-angreb bliver mindre men hyppigere. Det viser en analyse, som TDC har udarbejdet, om cybertruslen mod danske virksomheder.

Den gode nyhed er, at omfanget og længden på de DDoS-angreb, der rammer danske virksomheder, er faldende.

Den dårlig nyhed er, at de stadig hyppigere rammer den samme virksomhed flere gange efter hinanden.

Sådan lyder konklusionen i en analyse, som TDC står bag, om trusselsbilledet mod danske virksomheder.

“Trenden er, at det enkelte angreb bliver mindre i størrelse, og mere end halvdelen af alle angreb varer mindre end 15 minutter, men til gengæld bliver der ofte sendt flere små angreb af sted mod samme offer, så for offeret virker det som ét stort angreb,” forklarer Lars Højberg, der er chef for TDC Security Operations Center, i analysen.

Læs også: Antallet af DDoS-angreb styrtdykker i Europa

Mindre angreb men hyppigere

Analysen er foretaget blandt TDC's erhvervskunder, hvor det største angreb i 2017 blev målt til 18 Gbit/s, mens det højeste året forinden var mere end tre gange så kraftigt nemlig 64 Gbit/s.

Det tyder altså på, at styrken af disse DDoS-angreb er faldet markant, hvilket også betyder, at tiden, virksomheder er påvirket af et DDoS-angreb også, er faldet.

Til gengæld ser TDC også markant flere DDoS-angreb, der for det meste har til formål at overbelaste offeret med så mange forespørgsler, at reel trafik ikke kan komme igennem.

Læs også: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb

Lars Højberg peger også på, at angrebene er blevet mere fordelt, så de i dag kommer i mindre grad, men fra mange flere enheder end tidligere.

“Når angrebene kommer fra mange enheder på en gang, og oven i købet bliver forstærket af maskiner på nettet, der har åbne porte, så vil det typisk være ret effektive angreb. Og selvom angrebene kan være kortvarige, kan de, når de fortsætter som perler på en snor, lægge internetforbindelser og servere ned i flere timer. Eller endda flere døgn,” siger han i analysen.

Små angreb kan have store konsekvense

I gennemsnit var angrebene i 2017 på 2,8 Gbit/s og varede, ifølge analysen, 31 minutter.

Men selvom det ikke lyder af lang tid, kan selv et DDoS-angreb på 31 minutter have store konsekvenser for virksomheden.

“Konsekvensen er for eksempel, at kunderne ikke kan tilgå virksomhedens hjemmeside, som de plejer, eller at medarbejderne ikke kan modtage mails. Derved forstyrres driften i de fleste virksomheder væsentligt. Derfor er det vigtigt at sikre sig med det rigtige værn,” siger Lars Højberg.

DDoS-angreb er meget udbredte, særligt fordi de er let tilgængelige. Hvis du ved præcis, hvilket system du gerne vil ramme, findes der flere hjemmesider, hvor det er muligt at betale for at få foretaget et DDoS-angreb mod et bestemt offer.

Du kan læse hele analysen fra TDC her.

Læs også:
"Vi blev kimet ned af rædselsslagne folk, der havde læst om WannaCry og ville vide, om de var ramt. Til sidst måtte jeg bare spørge dem: “Virker din computer stadig? Ja? Så er du ikke ramt”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere