Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Størelsen på DDoS-angreb der rammer danske virksomheder bliver mindre - til gengæld sker de hyppigere

Antallet af de såkaldte DDoS-angreb bliver mindre men hyppigere. Det viser en analyse, som TDC har udarbejdet, om cybertruslen mod danske virksomheder.

Den gode nyhed er, at omfanget og længden på de DDoS-angreb, der rammer danske virksomheder, er faldende.

Den dårlig nyhed er, at de stadig hyppigere rammer den samme virksomhed flere gange efter hinanden.

Sådan lyder konklusionen i en analyse, som TDC står bag, om trusselsbilledet mod danske virksomheder.

“Trenden er, at det enkelte angreb bliver mindre i størrelse, og mere end halvdelen af alle angreb varer mindre end 15 minutter, men til gengæld bliver der ofte sendt flere små angreb af sted mod samme offer, så for offeret virker det som ét stort angreb,” forklarer Lars Højberg, der er chef for TDC Security Operations Center, i analysen.

Læs også: Antallet af DDoS-angreb styrtdykker i Europa

Mindre angreb men hyppigere

Analysen er foretaget blandt TDC's erhvervskunder, hvor det største angreb i 2017 blev målt til 18 Gbit/s, mens det højeste året forinden var mere end tre gange så kraftigt nemlig 64 Gbit/s.

Det tyder altså på, at styrken af disse DDoS-angreb er faldet markant, hvilket også betyder, at tiden, virksomheder er påvirket af et DDoS-angreb også, er faldet.

Til gengæld ser TDC også markant flere DDoS-angreb, der for det meste har til formål at overbelaste offeret med så mange forespørgsler, at reel trafik ikke kan komme igennem.

Læs også: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb

Lars Højberg peger også på, at angrebene er blevet mere fordelt, så de i dag kommer i mindre grad, men fra mange flere enheder end tidligere.

“Når angrebene kommer fra mange enheder på en gang, og oven i købet bliver forstærket af maskiner på nettet, der har åbne porte, så vil det typisk være ret effektive angreb. Og selvom angrebene kan være kortvarige, kan de, når de fortsætter som perler på en snor, lægge internetforbindelser og servere ned i flere timer. Eller endda flere døgn,” siger han i analysen.

Små angreb kan have store konsekvense

I gennemsnit var angrebene i 2017 på 2,8 Gbit/s og varede, ifølge analysen, 31 minutter.

Men selvom det ikke lyder af lang tid, kan selv et DDoS-angreb på 31 minutter have store konsekvenser for virksomheden.

“Konsekvensen er for eksempel, at kunderne ikke kan tilgå virksomhedens hjemmeside, som de plejer, eller at medarbejderne ikke kan modtage mails. Derved forstyrres driften i de fleste virksomheder væsentligt. Derfor er det vigtigt at sikre sig med det rigtige værn,” siger Lars Højberg.

DDoS-angreb er meget udbredte, særligt fordi de er let tilgængelige. Hvis du ved præcis, hvilket system du gerne vil ramme, findes der flere hjemmesider, hvor det er muligt at betale for at få foretaget et DDoS-angreb mod et bestemt offer.

Du kan læse hele analysen fra TDC her.

Læs også:
"Vi blev kimet ned af rædselsslagne folk, der havde læst om WannaCry og ville vide, om de var ramt. Til sidst måtte jeg bare spørge dem: “Virker din computer stadig? Ja? Så er du ikke ramt”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere