Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: NNIT’s Per Kogut stopper som formand for Netgroup / Apple klar med bug fixes - opdater din telefon / Videnscenter for digital sundhed kan være på vej

NNIT’s Per Kogut stopper som formand for Netgroup. Apple klar med bug fixes - opdater din telefon. Videnscenter for digital sundhed kan være på vej. ISS sætter softwarerobot til at håndtere arbejdstilladelser. Fortnite-selskab skovler penge ind. Dansk firma vil ‘indtage verden’. Nokia og China Mobile indgår aftale på en milliard euro.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

NNIT’s Per Kogut stopper som formand for Netgroup

NNIT-topchef Per Kogut har efter fem år på posten trukket sig som bestyrelsesformand for hosting-selskabet Netgroup. Det fremgår af en melding til virksomhedsregisteret CVR.

I stedet er Henrik Skov Andersen, som til daglig er CEO i Ibsen Photonics, nu tiltrådt som ny bestyrelsesformand.

Henrik Skov Andersen har faktisk tidligere været bestyrelsesformand for selskabet, nemlig i perioden fra 2004 til 2013, da Per Kogut overtog posten.

Apple klar med bug fixes - opdater din telefon

Apple er begyndt at rulle en række opdateringer ud til både iPhone, iPad, HomePod, AppleTV og Apple Watch - alle med navnet 11.4.1 samt 4.3.2 (til Apple Watch).

Der er dog ikke nye features i vente, men alene bug fixes, rettelser af småfejl og forskellige former for performance-optimering.

Der er tale om opdatering nummer 15 efter lanceringen af iOS 11 i september i fjor. Det gør iOS 11 til den mest opdaterede version af iOS nogensinde.

Videnscenter for digital sundhed kan være på vej

Et flertal i Folketinget mener, at der skal oprettes et videnscenter med navnet Center for Digital Sundhed, som skal ‘undersøge sammenhængen mellem vores store digitale forbrug og vores mentale og fysiske sundhed,’ skriver Politiken.

Forslaget stammer ifølge avisen fra den radikale Ida Auken, som vil have afsat 10 millioner kroner til formålet.

DF og S bakker ifølge avisen op om ideen.

ISS sætter softwarerobot til at håndtere arbejdstilladelser

Rengøringsselskabet ISS sætter fra efteråret en softwarerobot til at håndtere processen med at lande forskellige tilladelser fra myndighederne for dets omkring 2.000 medarbejdere fra lande uden for EU, skriver Børsen.

I dag kører processen manuelt og skal i høj grad håndteres af de enkelte medarbejdere.

ISS har indtil videre kørt et pilotprojekt med 500 af de udenlandske medarbejdere.

"Det har virket ufejlbarligt indtil videre. Vi taster data om medarbejderen ind ved ansættelsen, og så læser robotten dataene og autogenererer breve," siger direktør Flemming Bendt til avisen.

Fortnite-selskab skovler penge ind

Den helt store computerspil-dille for tiden er spillet Fortnite. Og det kaster godt med penge af sig.

Flere amerikanske medier fortæller, at selskabet bag Fortnite Battle Royal omsatte for 318 millioner dollar alene i maj, hvilket skulle være rekord for denne type spil, der er gratis, men hvor brugerne skal købe forskellige småting og elementer løbende i spillet - eksempelvis våben, tøj og lignende.

Ifølge CNBC vil Fortnite Battle Royal lande på en omsætning for hele året på omkring 3,5 milliarder dollar.

Dansk firma vil ‘indtage verden’

Det danske iværksætterselskab Dental Media med omkring 16 medarbejdere vil ifølge Børsen ‘indtage verden ved at kapre kunder til tandlæger’ via de sociale medier.

Selskabet har udviklet en softwareløsning, der kan håndtere markedsføringen for tandlæger på Facebook ved her at fremvise annoncer til især brugere, der ikke så tit går til tandlæge.

“Vi garanterer, at de penge, tandlægerne bruger på markedsføring, får de tre gange igen i løbet af et år. Sker det ikke, sender vi en kreditnota, så det er rent faktisk risikofri markedsføring for dem," siger en af stifterne, Jacob Arentoft, til avisen.

Nokia og China Mobile indgår aftale på en milliard euro

Nokia har netop indgået aftale med mægtige China Mobile om levering af forskellige netværksløsninger i det kommende år. Pris: Omkring en milliard euro, og det er jo også en slags penge.

Løsningerne fra Nokia skal ‘understøtte China Mobiles overgang til fremtids-sikret netværks-infrastruktur’, som sigter mod at ‘imødekomme den stigende trafik.’

De to selskaber meddeler, at de nu vil samarbejde tæt på at ‘definere produkter og services, som kan gøre det muligt for operatøren at udforske nye muligheder.’




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere