Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google slår rekord i andet kvartal / Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning / Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit / Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Morgen-briefing: Google slår rekord i andet kvartal / Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning / Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit / Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Mornings fra Computerworld. Velkommen til tirsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Google slår rekord i andet kvartal

Alphabet, Googles moderselskab, gjorde det bedre i andet kvartal, end analytikerne havde forventet. Det gælder både omsætning og indtjening.

Fratrækker man den rekordstore EU-bøde på 5 milliarder dollars på grund af Android-systemets konkurrencehindrende funktion, blev overskuddet 11,75 dollars pr. aktie

Det justerede overskud pr. aktie blev på 9,54 dollars, og omsætningen landede på 26,24 milliarder dollars, skriver Ritzau Finans.

Reklameindtægterne steg med ikke mindre end 24 procent.

Russiske hackere fik adgang til den amerikansk elforsyning

Sidste år lykkedes det russiske hackere at få adgang til den amerikanske elforsyning, skriver Wall Street Journal ifølge Reuters.

Hackerne nåede så langt ind, at de kunne have skabt store strømafbrydelser. Hackerne arbejdede for en statsfinansieret gruppe kaldet Dragonfly eller Energetic Bear.

De russiske hackere brugte almindelige hackervåben som spear fishing til at lokke passwords ud af brugere med adgang til et netværk for underleverandører. Her kunne hackerne skaffe sig videre adgang til selve forsyningsnettet.

Amazon frygter civile uroligheder efter en hård brexit

Amazon, der har en betydelig tilstedeværelse i Storbritannien, er i fuld gang med at en nødplan for en såkaldt hård brexit, og selskabet frygter, at der kan opstå såkaldte civile uroligheder inden for fjorten dage efter, det sker, skriver Børsen.

Det sagde Amazons engelske chef Dug Gurr ifølge avisen The Times på et møde mellem den nye brexit-minister Dominic Raab og flere af de største firmaer i Storbritannien.

Lavprisselskabet Ryanair mener, at risikoen for en hård brexit bliver undervurderet.

Liverpool FC's fandatabase er blevet hacket

Data om 150 Liverpool FC-supportere er kompromitteret efter efter et større hackerangreb.

Data omfatter blandt andet bankdetaljer og hjemmeadresse, skriver mediet Liverpool Echo.

Klubben bekræfter, at der er sket en kompromittering af data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere