Artikel top billede

Endomondo har kæmpet med store underskud i mange år: Men ejerne er fortsat tilfredse, siger de

Det er nu 10 år siden, at tre danske iværksættere etablerede Endomondo, der senere blev solgt for en halv milliard kroner til Under Armour. Endomondo har kun formået at levere sorte tal på bundlinjen en enkelt gang, men ejerne er fortsat tilfredse.

Det er nu mere end 10 år siden, at de tre iværksættere Mette Lykke, Christian Birk og Jakob Jønck etablerede Endomondo, men selskabet har kun formået at levere overskud en enkelt gang.

Derimod har der gentagne gange været underskud, således at Endomondo i dag har en negativ egenkapital.

Sidste år måtte de amerikanske ejere nedskrive den del af den digitale fitness-forretning, som Endomondo er del af, med omkring 185 millioner kroner.

Det skriver Finans, der har forsøgt at få en kommentar fra Endomondos danske chef, Christian Lillelund og Under Armour. Ingen af dem ønsker dog at stille op til interview.

De amerikanske ejere er dog vendt tilbage med en kort melding, der støtter op om løbe-appens fremtid.

"Endomondo er en vigtig del af Under Armours Connected Fitness-forretning og har spillet en nøglerolle i selskabets digitale strategi," skriver Under Armour til Finans.

Læs også: Regnskabsrod: Endomondo overtræder bogføringsloven - har tabt en million kroner og hele egenkapitalen

På trods af det manglende overskud blev Endomono solgt til Under Armour i 2015. Det amerikanske selskab betalte en halv milliard kroner for den danske iværksættersucces, der kunne tilbyde omkring 25 millioner løbeglade brugere.

Blandt medejerne af Endomono, da selskabet blev solgt, var venturefonden Seed Capital. Her mener man, at man skal se bort fra regnskaberne og fokusere på de mange brugere, lyder det i Finans.

Sidste år fyrede Endomondo 14 medarbejdere for at skære ned på omkostningerne.

Endomondo kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.

Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.

Læs også:

"Det tog noget tid, inden teknologien muliggjorde konceptet. Jeg tror, at mange ville have kastet håndklædet"

Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

Populær dansk løbe-app dropper Silicon Valley: Derfor foretrækker vi København
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere