Artikel top billede

Endomondo har kæmpet med store underskud i mange år: Men ejerne er fortsat tilfredse, siger de

Det er nu 10 år siden, at tre danske iværksættere etablerede Endomondo, der senere blev solgt for en halv milliard kroner til Under Armour. Endomondo har kun formået at levere sorte tal på bundlinjen en enkelt gang, men ejerne er fortsat tilfredse.

Det er nu mere end 10 år siden, at de tre iværksættere Mette Lykke, Christian Birk og Jakob Jønck etablerede Endomondo, men selskabet har kun formået at levere overskud en enkelt gang.

Derimod har der gentagne gange været underskud, således at Endomondo i dag har en negativ egenkapital.

Sidste år måtte de amerikanske ejere nedskrive den del af den digitale fitness-forretning, som Endomondo er del af, med omkring 185 millioner kroner.

Det skriver Finans, der har forsøgt at få en kommentar fra Endomondos danske chef, Christian Lillelund og Under Armour. Ingen af dem ønsker dog at stille op til interview.

De amerikanske ejere er dog vendt tilbage med en kort melding, der støtter op om løbe-appens fremtid.

"Endomondo er en vigtig del af Under Armours Connected Fitness-forretning og har spillet en nøglerolle i selskabets digitale strategi," skriver Under Armour til Finans.

Læs også: Regnskabsrod: Endomondo overtræder bogføringsloven - har tabt en million kroner og hele egenkapitalen

På trods af det manglende overskud blev Endomono solgt til Under Armour i 2015. Det amerikanske selskab betalte en halv milliard kroner for den danske iværksættersucces, der kunne tilbyde omkring 25 millioner løbeglade brugere.

Blandt medejerne af Endomono, da selskabet blev solgt, var venturefonden Seed Capital. Her mener man, at man skal se bort fra regnskaberne og fokusere på de mange brugere, lyder det i Finans.

Sidste år fyrede Endomondo 14 medarbejdere for at skære ned på omkostningerne.

Endomondo kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.

Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.

Læs også:

"Det tog noget tid, inden teknologien muliggjorde konceptet. Jeg tror, at mange ville have kastet håndklædet"

Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

Populær dansk løbe-app dropper Silicon Valley: Derfor foretrækker vi København
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere