Artikel top billede

Endomondo har kæmpet med store underskud i mange år: Men ejerne er fortsat tilfredse, siger de

Det er nu 10 år siden, at tre danske iværksættere etablerede Endomondo, der senere blev solgt for en halv milliard kroner til Under Armour. Endomondo har kun formået at levere sorte tal på bundlinjen en enkelt gang, men ejerne er fortsat tilfredse.

Det er nu mere end 10 år siden, at de tre iværksættere Mette Lykke, Christian Birk og Jakob Jønck etablerede Endomondo, men selskabet har kun formået at levere overskud en enkelt gang.

Derimod har der gentagne gange været underskud, således at Endomondo i dag har en negativ egenkapital.

Sidste år måtte de amerikanske ejere nedskrive den del af den digitale fitness-forretning, som Endomondo er del af, med omkring 185 millioner kroner.

Det skriver Finans, der har forsøgt at få en kommentar fra Endomondos danske chef, Christian Lillelund og Under Armour. Ingen af dem ønsker dog at stille op til interview.

De amerikanske ejere er dog vendt tilbage med en kort melding, der støtter op om løbe-appens fremtid.

"Endomondo er en vigtig del af Under Armours Connected Fitness-forretning og har spillet en nøglerolle i selskabets digitale strategi," skriver Under Armour til Finans.

Læs også: Regnskabsrod: Endomondo overtræder bogføringsloven - har tabt en million kroner og hele egenkapitalen

På trods af det manglende overskud blev Endomono solgt til Under Armour i 2015. Det amerikanske selskab betalte en halv milliard kroner for den danske iværksættersucces, der kunne tilbyde omkring 25 millioner løbeglade brugere.

Blandt medejerne af Endomono, da selskabet blev solgt, var venturefonden Seed Capital. Her mener man, at man skal se bort fra regnskaberne og fokusere på de mange brugere, lyder det i Finans.

Sidste år fyrede Endomondo 14 medarbejdere for at skære ned på omkostningerne.

Endomondo kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.

Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.

Læs også:

"Det tog noget tid, inden teknologien muliggjorde konceptet. Jeg tror, at mange ville have kastet håndklædet"

Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

Populær dansk løbe-app dropper Silicon Valley: Derfor foretrækker vi København
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere