Endomondo har kæmpet med store underskud i mange år: Men ejerne er fortsat tilfredse, siger de

Det er nu 10 år siden, at tre danske iværksættere etablerede Endomondo, der senere blev solgt for en halv milliard kroner til Under Armour. Endomondo har kun formået at levere sorte tal på bundlinjen en enkelt gang, men ejerne er fortsat tilfredse.

Det er nu mere end 10 år siden, at de tre iværksættere Mette Lykke, Christian Birk og Jakob Jønck etablerede Endomondo, men selskabet har kun formået at levere overskud en enkelt gang.

Derimod har der gentagne gange været underskud, således at Endomondo i dag har en negativ egenkapital.

Sidste år måtte de amerikanske ejere nedskrive den del af den digitale fitness-forretning, som Endomondo er del af, med omkring 185 millioner kroner.

Det skriver Finans, der har forsøgt at få en kommentar fra Endomondos danske chef, Christian Lillelund og Under Armour. Ingen af dem ønsker dog at stille op til interview.

De amerikanske ejere er dog vendt tilbage med en kort melding, der støtter op om løbe-appens fremtid.

"Endomondo er en vigtig del af Under Armours Connected Fitness-forretning og har spillet en nøglerolle i selskabets digitale strategi," skriver Under Armour til Finans.

Læs også: Regnskabsrod: Endomondo overtræder bogføringsloven - har tabt en million kroner og hele egenkapitalen

På trods af det manglende overskud blev Endomono solgt til Under Armour i 2015. Det amerikanske selskab betalte en halv milliard kroner for den danske iværksættersucces, der kunne tilbyde omkring 25 millioner løbeglade brugere.

Blandt medejerne af Endomono, da selskabet blev solgt, var venturefonden Seed Capital. Her mener man, at man skal se bort fra regnskaberne og fokusere på de mange brugere, lyder det i Finans.

Sidste år fyrede Endomondo 14 medarbejdere for at skære ned på omkostningerne.

Endomondo kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.

Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.

Læs også:

"Det tog noget tid, inden teknologien muliggjorde konceptet. Jeg tror, at mange ville have kastet håndklædet"

Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

Populær dansk løbe-app dropper Silicon Valley: Derfor foretrækker vi København
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.