Artikel top billede

Endomondo har kæmpet med store underskud i mange år: Men ejerne er fortsat tilfredse, siger de

Det er nu 10 år siden, at tre danske iværksættere etablerede Endomondo, der senere blev solgt for en halv milliard kroner til Under Armour. Endomondo har kun formået at levere sorte tal på bundlinjen en enkelt gang, men ejerne er fortsat tilfredse.

Det er nu mere end 10 år siden, at de tre iværksættere Mette Lykke, Christian Birk og Jakob Jønck etablerede Endomondo, men selskabet har kun formået at levere overskud en enkelt gang.

Derimod har der gentagne gange været underskud, således at Endomondo i dag har en negativ egenkapital.

Sidste år måtte de amerikanske ejere nedskrive den del af den digitale fitness-forretning, som Endomondo er del af, med omkring 185 millioner kroner.

Det skriver Finans, der har forsøgt at få en kommentar fra Endomondos danske chef, Christian Lillelund og Under Armour. Ingen af dem ønsker dog at stille op til interview.

De amerikanske ejere er dog vendt tilbage med en kort melding, der støtter op om løbe-appens fremtid.

"Endomondo er en vigtig del af Under Armours Connected Fitness-forretning og har spillet en nøglerolle i selskabets digitale strategi," skriver Under Armour til Finans.

Læs også: Regnskabsrod: Endomondo overtræder bogføringsloven - har tabt en million kroner og hele egenkapitalen

På trods af det manglende overskud blev Endomono solgt til Under Armour i 2015. Det amerikanske selskab betalte en halv milliard kroner for den danske iværksættersucces, der kunne tilbyde omkring 25 millioner løbeglade brugere.

Blandt medejerne af Endomono, da selskabet blev solgt, var venturefonden Seed Capital. Her mener man, at man skal se bort fra regnskaberne og fokusere på de mange brugere, lyder det i Finans.

Sidste år fyrede Endomondo 14 medarbejdere for at skære ned på omkostningerne.

Endomondo kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.

Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.

Læs også:

"Det tog noget tid, inden teknologien muliggjorde konceptet. Jeg tror, at mange ville have kastet håndklædet"

Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

Populær dansk løbe-app dropper Silicon Valley: Derfor foretrækker vi København




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere