Artikel top billede

Efter måneder med rygter om nordisk entre: Nu indkalder Amazon til mystisk pressekonference i Sverige

Opdateret klokken 14.20. Efter flere måneder med rygter om snarlig åbning i Norden, har Amazon indkaldt til pressemøde i Sverige.

Den amerikanske it-gigant Amazon har indkaldt til en pressekonference i den svenske hovedstad Stockholm onsdag.

Det skriver den svenske avis Svenska Dagbladet.

Det er endnu uvist, hvad pressekonferencen kommer til at handle om, men indkaldelsen kommer efter mange måneder med rygter om, at Amazon forbereder et detail-indtog på det nordiske marked.

Læs også: Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark

Byggeplaner ved Stockholm

Men det er også velkendt, at Amazon planlægger at opføre en række datacentre i nærheden af Stockholm.

Eksempelvis har Amazon købt grunde i de svenske byer Eskilstuna, Västerås og Katrineholm på samlet størrelse på 300.000 kvadratmeter og til en samlet værdi på 60 millioner svenske kroner.

Ifølge Svenska Dagbladet forbereder Amazon at opføre otte bygninger på 25.000 kvadratmeter hver på grundene, men det har tidligere været meldt ud, at grundene – eller i hvert fald dele af dem – skal bruges til at opføre datacentre for AWS.

Det kan du læse mere om her: Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark

Samtidig har Amazon – som Computerworld også tidligere har fortalt – opkøbt domænet Amazon.se og underskrevet en tre-årig aftale med Postnord i Sverige.

"Når det sker, er vi alle døde"

Da nyheden om Amazons opkøb af grunde i Sverige blev afsløret, fortalte den administrerende direktør for pris-sammenligningsportal Pricerunner, Nicklas Storåkers, til det svenske net-medie Breakit, at han var informeret fra troværdige kilder om, at Amazon ville etablere sig i Sverige i løbet af det kommende år

"Når det sker, er vi alle døde. Alle e-handels-spillere vil blive slaver af Amazon," forudsagde han ifølge det svenske medie.

Den svenske erhvervsavis Dagens Industri, at Amazon planlægger en samtidig lancering i Sverige, Danmark og Norden.

"De [Amazon, red] kommer til at åbne i Sverige, Danmark og Finland samtidig og tilbyde gratis udbringning og levering fra dag til dag," sagde Hans Otterling fra kapitalfonden Northzone fornylig til den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

Opdatering kl 14.20:
Det svenske medie Breakit skriver nu, at pressekonferencen i morgen er arrangeret af Amazons cloud-division, Amazon Web Services (AWS).

Ifølge det svenske medies oplysninger vil der på pressemødet blive offentliggjort to nyheder.

Oplysningen om, at det er AWS som står bag pressekonferencen betyder dog, at det er tvivlsomt om pressekonferencen vil byde på nyt om en mulig lancering af Amazons e-handels platform.

Læs også:
Nordisk e-handels-gigant floppede med stor Amazon-satsning: Nu løfter dansk webshop sløret for den gyldne opskrift

Den nordiske e-handels-kæmpe Komplett trækker stikket på kæmpesatsning, der skulle have været et værn mod mægtige Amazon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere