Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Regeringen vil droppe bredbåndspuljen

Bredbåndspuljen har gennem tre år givet støtte til at etablere hurtigt internet på 12.000 adresser i Danmark, men nu vil regeringen sløjfe puljen.

Regeringen vil ikke videreføre Bredbåndspuljen, der gør det muligt for boligejere og virksomheder i tyndt befolkede egne af Danmark at søge støtte til hurtigere internet.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau, der har haft adgang til regeringens finanslovsudspil.

Puljen, der i 2019 lyder på knap 100 millioner kroner, har eksisteret i tre år, og ifølge Ritzau har den i løbet af sin levetid givet støtte til 12.000 adresser i Danmark.

Læs også: Her er regeringens nye bredbånds-plan: Sådan skal 300 millioner sikre dig bedre bredbånd

Vedtaget af Løkke-regeringen

Bredbåndspuljen blev oprettet af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens Venstre-regering i 2015.

Formålet var at sikre, at der også blev udrullet hurtigt internet til de egne af Danmark, hvor det ikke var økonomisk rentabelt for teleselskaberne udrulle internetforbindelserne.

"Puljen vil være målrettet sammenhængende områder af boliger, virksomheder og sommerhuse i områder med meget dårlig bredbåndsdækning, hvor der er en reel efterspørgsel efter bedre dækning," lød det i den daværende regerings udspil: Vækst og udvikling i hele Danmark.

I forbindelse med valgkampen i foråret foreslog den daværende regering at øge puljen, så den årligt ville komme til at udgøre 150 millioner kroner.

Læs også:

Disse byer har søgt om penge fra bredbåndspuljen - især stort behov på Sjælland

Nu åbner Bredbåndspuljen igen for ansøgninger til støtte til danske bredbåndsprojekter: Her kan du få mere at vide

Bredbånd bliver del af valgkampen: Venstre vil øge bredsbåndspulje til 150 millioner kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere